avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate ana*maria

Activitate ana*maria

Va multumesc foarte mult. Am observat ca de regula se scrie in dispozitivul sentintei "cu cheltuieli de judecata pe cale separata" - asa au scris la sentinta in fond (unde a castigat angajatorul). De aceea m am gandit ca trebuia sa scrie si in hotararea mea din apel.
Va multumesc mult pentru raspuns. Voi inainta atunci cerere de chemare in judecata.
Buna ziua.
Intr-un litigiu de munca, in fond (eu fiind salariat), s-a admis actiunea angajatorului de atragere a raspunderii patrimoniale. Deci nu mi s-au acordat cheltuielile de judecata (pe care le-am solicitat oricum pe cale separata), desi solicitate in cadrul procesului, si retinute in incheierea de sedinta,
Am facut apel, in care am solicitat cheltuieli tot pe cale separata. Apelul meu a fost admis, iar sentinta schimbata in totalitate in sensul ca s-a respins cererea angajatorului in totalitate.
In hotararea din apel, instanta retine in motivare ca am cerut admiterea apelului cu cheltuieli pe cale separata. Insa in dispozitiv retine doar: Admite apelul declarat de pârâtul ........... împotriva sentinţei civile nr. .................... pronunţată de Tribunalul.................... şi în consecinţă: Schimbă în tot sentinţa atacată în sensul că respinge acţiunea civilă formulată de reclamantul SC ...................... SRL în contradictoriu cu pârâtul ................... pentru despăgubiri.
Pot sa mai cerere separata pentru cheltuieli?
Mentionez ca nu mai sunt termenul de 15 zile de la comunicare pentru o eventuala completare a dispozitivului. Insa mai este necesara, cata vreme apare mentiunea in motivare?
Multumesc!
va multumesc frumos dle. avocat
Buna ziua, am urmatoarea intrebare: in luna ianuarie am introdus o actiune in fata Curtii de apel Alba Iulia in contencios administrativ, impotriva curtii de conturi, in termenul legal de 15 zile, insa apoi in luna februarie-dupa ce expirase termenul de 15 zile am mai introdus inca o actiune la tribunalul sibiu - care s-a anulat pt ca nu i s-au atasat documentele necesare. Noi in continuare ne judecam pe prima actiune chiar daca a doua a fost anulata, nu?
va multumesc
buna ziua,
aceasta cerere de reexaminare poate fi introdusa daca nu am depus inscrisurile ce trebuiau atasate cererii in termenul de 10 zile?
Daca da, in ce temei legal?
Va multumesc frumos
Buna ziua,
Am aceasta intrebare: care ar fi deosebirea intre aceste doua notiuni: cabinetele asociate si societatea civila de avocatura?
Mai exact, in conditiile in care doua sau mai multe cabinete de avocat doresc sa se asocieze insa fara a le fi afectat patrimoniul fiecaruia dintre ele, respectiv fiecare cabinet sa ramana cu contractele sale, fara a vatama desigur celelalte cabinete din asociere prin spre exemplu concurenta sau clienti cu interese contrare la ce se poate recurge?
Va multumesc
Stimati domni avocati,
Am pentru dvs. urmatoarea intrebare avand in vedere noile prevederi ale Noului Cod de Pr. Civila ref. la competenta tribunalelor si a Curtilor de apel: asadar, conf. art.96, Curtea de apel judeca in prima instanta cererile in materie de contencios administrativ si fiscal potrivit legii speciale. Asadar, intreb eu, litigiile privind taxe de poluare nu se vor mai adresa Tribunalelor ci Curtilor de Apel? De asemenea litigiile cu Curtea de Conturi care se adresau Tribunalelor se indreapta tot spre Curtea de apel?
Va multumesc
din pacate da...
Buna ziua. Am urmatoarea intrebare: in cazul in care am fost oprita in trafic de catre un agent de politie, mi s-a aplicat amenda de circulatie, insa am observat ca pe procesul verbal, se retine numarul de inmatriculare al meu, insa in loc de skoda fabia - masina cu care s-a savarsit presupusa contraventie, se retine volkswagen jetta. Poate acest proces verbal fi contestat cu sanse de reusita?
Va multumesc
Răspuns la discuția autorizare punct de lucru
sacrificare nu va fi, insa comercializare si export va fi realizat