avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Activitate Denisa Ecaterina Cos Mitrut

Activitate Denisa Ecaterina Cos Mitrut

Buna ziua,
In primul rand luati legatura cu executorul care poate face o indreptare de eroare materiala, solicitand corecia sumei precizate ca fiind debit principal. Totodata, pueti cere acest lucru la instanta sau puteti face la instanta contestatie la executare. Cel ma bine sfatiti-va cu un avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Pentru evacuarea oricarei persoane (indiferent daca a avut sau nu contract sau alt drept de a locui in acel apartament) trebuie facuta notificare prin executor judecatoresc. Dupa indeplinirea acestei proceduri prealabile, Daca dupa timpul acordat sa se mute (5 zile daca nu a avut contract) nu a plecat, va adresati instantei civile solicitand evacuarea acesteia, deoarece locuieste fara niciun drept la acea adresa. Daca distruge ceva in acest timp sau provoaca alte neplaceri, sunati la 112 si puteti sa depuneti plangere pentru distrugere, tulburarea linistii publice. Aveti insa grija sa nu va lasati atrasi in scandalul provocat de ea, pentru ca puteti lua cu totii amenda. Procedura in instanta se desfasoara destul de repede. Succes!
Buna ziua
In calitate de administrator, in functie de suma primita in aceasta calitate, se vor plati si contributiile la pensie si sanatate. Daca nu sunteti remunerat ca administrator, va puteti face o asigurare la ANAF - Administratia Financiara de domiciliu si puteti plati CAS (pensie) si CASS (sanatate). Declaratia care se depune pentru a va asigura in sistemul public de pensii si sanatate este declaratia 600. Sunteti obligat insa sa platiti aceste contributii la minimul lunar de 1900 lei (salariul minim pe economie). Deci, veti plati 25% CAS si 10% CASS, ambele aplicate la 1900 lei.
Răspuns la discuția Impozit neplătit !!
Din ceea ce spuneti, ineteleg ca este vorba de un impozit pe venit neachitat. Pentru a afla exact suma de plata (desi ar trebui sa va fi trimis ce reprezinta: impozit, accesorii, etc.), trebuie sa mearga parintii dvs. la ANAF - Administratia Financiara care v-a trimis acea notificare si sa obtina informatia. Pana acum insa nu am vazut notificare fara suma de plata.
Răspuns la discuția Rectificare declaratia 600
Nu toate declaratiile fiscale pot fi rectificate. Pentru Declaratia 600 chiar se se specifica faptul ca refimul fiscal pentru care s-a optat pe aceasta declaratie este valabil pana la sfarsitul anului. Daca era pentru acest an, deci pana la 31.01.2018, ma gandesc ca puteati incerca sa depuneti un memoriu prin care sa solicitati depunerea altei declaratii 600 in termenul legal. Pentru anii din urma, nu vad nicio baza legala, cu atat mai mult cu cat acele contributii trebuiau platite pana acum
Răspuns la discuția descoperire de cont sau card BRD
De obicei exista asigurarea de viata pentru creditele ipotecare, nu pentru un simplu card de credit. Daca aveti asigurare, cititi contractul sa vedeti in ce conditii asiguratorul acopera datoriile. Mostenitorii (copii, parinti, sotie, etc.), daca accepta mostenirea, inseamna ca au acceptat atat activul (bunurile, banii detinuti, etc.) cat si pasivul mostenirii (datoriile, indiferent unde exista aceste si sunt dovedite cu acte).
Răspuns la discuția Modificari contract de munca
Termenul pana la care se poate transmite modificarea salariului minim este de 31.03.2018. Totusi, pentru persoanele nou angajate in 2018, termenul de transmitere a noului contract in REVISAL este cel prevazut in legislatia anterioara, adica cel putn cu o zi inainte de inceperea activitatii.