avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Activitate Marat Safin

Activitate Marat Safin

Răspuns la discuția decaderea din drepturi parintesti
si daca psihologul respectiv va evidentia (printre altele) stresul si traumatismele psihice la care il supuneti pe copil in ai SUBLINIA si EVIDENTIA frecvent lipsa de interes aparenta a propriului tata???#-o#-o#-o

hm???


multescu a scris:

Buna ziua.
Sunt functionar public si ma confrunt cu o problema legata de concediul de odihna.Am revenit din concediul pentru ingrijire copil pe 31 ianuarie 2010,am stat in CIC 2 ani de zile, am nascut pe 31 ian.2008 .La sfarsitul lunii decembrie 2007 am intrat in prenatal,practic am lucrat tot anul 2007 si am beneficiat de concediu de odihna in anul repectiv De la serv.personal mi s-a spus ca nu beneficiez de concediu de odihna in 2010 pentru ca am avut concediu in 2007.In 2010 lucrez 11 luni,nu am dreptul la concediu proportional cu perioada lucrata?Va multumesc


o situatie similara pentru un cadru didactic revenit in luna aprilie din concediul de ingrijire a copilului.

care sunt argumentele legale ca nu mai poate beneficia de NICI UN CONCEDIU PLATIT anul acesta, intrucat nu a lucrat anul trecut? Conducerea unitarii scolare considera ca nu poate permite efectuarea unui concediu de odihna pana la finalizarea anului scolar urmator. Este legal asa ceva?
Crisstin a scris:

Multumesc pt.raspuns/uri.
Va vorbeam in calitate de mama.Insa,din pacate am incetat sa mai cred ca justiatia si toate celelalte organizatii care pompos sustin "drepturile"copilului in ROmmANIA ,poate sa isi faca si datoria.Cu atat mai mult sa aiba in vedere interesele copilului.
Realitatea bate filmul!
O zi buna tuturor.



indiferent de calitatea in care vorbiti drepturile unui om sunt cele sustinute de legea in vigoare. ea nu poate si nici nu are menirea de a satisface pe deplin partile care sunt aparent lezate in drepturi de o situatie aparte.

Legal nu AVETI CUM SA VERIFICATI, CONTROLATI sau DICTATI cheltuiala sumei care o datorati parintelui in contul pensiei de intretinere a cheltuielor cu acel copil. Si legea nici nu poate fi formulata ca atare (cu sau fara filmele de rigoare...:)), fara sa nu complice si mai mult lucrurile respective. Asa cum va sugera si colega de forum, daca considerari ca minorul nu este ingrijit eficace, puteti recurge la calea justitiei. Ceva imi zice ca nu o s-o faceti!
Crisstin a scris:

Ar fi fost bine ca acesta "parghie legislativa" sa existe.Probabil ca trebuie facuta o ancheta televizata (asa cum ne place sa vedem ,sa ne minunam si sa ne intrebam cum de-a fost posibil oare ?) pt.ca apoi cineva sa se sesizeze si sa se ia atitudine.In fond este vorba de copil si nu vad nimic iesit din comun ca cineva sa 'vegheze' asupra lui: sa aiba tot ce-i trebuie pt.ca suma de bani lunara i se adreseaza lui , nevoilor lui si nu celui caruia ia fost incredintat.
Asta e.


Intre ar trebui si a fi exista o diferenta semnificativa...adesea insurmontabila, daca asta poate consola pe cineva...#-o

Legislativ e greu sa pui intr-un format care sa vegheze asupra interesului dpdv al satisfacerii nevoilor materiale respective. e foarte posibil sa nu faca altceva decat sa permita alte "frecushuri" legislative intre doi oameni acriti unu de prezenta celuilat si care ORICUM cred ca dreptatea e de partea lor, ignorand inconstient tocmai nevoile reale ale copilului in cauza. 18 ani trec intr-o clipitaB-)

PLUS in rommanica, mama este entitatea suprema fara de care orice copil nu poate supravietui, cu atat mai putin in preajma tatalui. Strict de la divort in colo...desigur!;)

raluk_s a scris:

.si in legatura cu pensia alimentara, din cate stiu eu, legea spune ca se da pana la terminarea studiilor, cel mult pana la implinirea varstei de 26 de ani, sau nu zic bine????


aveti ferma convingere ca acest copil se va scolariza pana la 26 de ani???

NU???

in cazul asta, nici legiuitorii si nici judecatorii!

de asemenea, legea nu scrie pana la terminarea studiilor CI PANA LA MAJORAT, dar daca circumstantele copilului permit (de exemplu...continuarea studiilor...) atunci, DA...dupa 18 ani in functie de circumstantele respective, copilul va avea posibilitatea sa solicite mentinerea sustinerii financiare de la parintele in cauza...

have fun! o sa urmeze niste ani interesanti!
Crisstin a scris:

Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea sa cer in instanta justificarea cheltuielilor din pensia alimentara ? Banii pe care ii trimit pt.copil se duc pe alte lucruri care nu sunt in interesul acestuia.
Multumesc.


NU!

adica nu are sens...
judecatorul nu are la indemana nici o parghie legislativa care sa ii permita sa incuvinteleze prezentarea unor justificari privind cheltuielile respective.#-o
Răspuns la discuția Program vizita minor
maroma a scris:

Multumesc pentru raspuns. Problema este de a evita ca minorul sa mearga in vizita in perioada verii, cand va fi nevoit sa stea o luna. Nu sunt impotriva sa mearga in vizita perioade scurte sau sa vina sa-l vada oricand doreste, insa celalalt parinte refuza orice fel de colaborare si exista precedentul anului trecut cand o luna intreaga cat a durat vizita mi-a fost restrictionat accesul la a vorbi cu copilul la telefon si la orice informatie referitoare la copil. Dupa acea luna minorul mi-a reprosat ca l-am abandonat, acest lucru fiindu-i spus permanant de catre celalalt parinte.
De aceea intrebarea este daca pot sa nu-i dau copilul in acea perioada de o luna fara sa am probleme (la un nou proces de stabilire program de vizita deschis de mine sau de celalalt parinte, etc.) si sa respect celelalte termene de vizita mai scurte.


un copil de 3 ani v-a reprosat ceva???:O#-o

probabil reproduce anumite elemente discutate cu celalalt parinte...
iar daca s-o ajuns la o restrictionare atat de acuta este clar ca si tatal considera necesar sa se "razbune" pe o atitudine similara din partea dvs. Ceea ce nu-i improbabila, judecand dupa faptul ca a FOST NECESARA o ordonanta de urgenta...

ce puteti face... totusi
1..sigur...varianta escaladarii situatiei conflictuale... practic aveti dreptul si conform acestui drept puteti face o plagere daca pe durata lunii respective va restrictiona accesul de orice fel la copil invocand desigur prevederile legii272 din 2004...iar solutionarea (eventuala...cu o amenda adminstrativa...in cel mai fericit caz) va fi de durata...si va reclama rabdare si multa, multa perseverenta

2. asumarea erorilor de atitudine din trecut..si depunerea unui efort deosebit pentru o conciliere civilizata intre voi ca parinti...(dar asta e o chestiune de orgoliu, nu-i asa?)

Beneficiile ambelor variante le puteti cantari cand copilul va fi adolescent...
Răspuns la discuția plingere penala
gicuta68 a scris:

Buna ziua. As vrea sa stiu si eu ce pasi trebuie sa urmez pentru a putea formula o plingere penala avind ca obiect abandonul de familie si cam cit mar costa?


tatal copilului nu mai plateste pensia de intretinere? ca banuiesc ca asta aveati in cap cand ati solicitat informatii...

In acest sens, formularea plangerii nu va costa nimic, dar trebuie sa aveti asupra dvs o copie dupa decizia judecatoreasca in care se prevede cuantumul sumei. Plangerea adresata politiei nu poate viza decat ultimele luni de neplata consecutiva, (doua mai exact).
Sigur, un avocat va poate ajuta sa formulati o astfel de plangere, dar si cei de la politie sunt in masura sa va indrume.

Avocatul, in plus, va mai poate sfatui si alte cai de recuperare a banilor respectivi.
Este clar ca aveti elementele necesare sa cereti de urgenta reincredintarea copilului si in subsidiar un program adecvat de vizite, cu atat mai mult ca si minorul si celalat parinte se afla in Italia. Sigur, pana la solutionare s-ar putea sa dureze, dar nu sunteti lipsita de sansa unui program civilizat. Pana atunci strangeti toate probele posibile sa atestati locatia copilului, felul in care va ingrijiti material de el, timpul care il petrece in mod real cu dvs (martori, inscrisuri, orice).

Nu are sens sa asteptati 3 ani.

PS: observ din declaratiile dvs, ca baiatul dvs doreste sa stea cu dvs...el poate fi audiat in cadrul procesului iar judecatorii nu pot face abstractie de dorintele lui. In plus, pe termen lung copilul va aprecia eforturile dvs si va intelege sacrificile facute. Mult succes!

uel, de regula instantele acorda sumele sau cotele LUNAR si fac clar abstractie de programele de vizita, exceptiile fiind rare, iar cititoarea care a lansat dilema nu trebuie decat sa se uite ce scrie EXACT in hotararea dansei...daca nu scrie LUNAR atunci da, poate fi exceptata si intepretata ca fiind suspendabila plata respectiva..daca e precizat insa..atunci vrea, nu vrea trebuie platit chiar daca copii stau la dansa...

doamna nu s-a mai obosit sa ne confirme detaliu iar noi ne pierdem in presupuneri si generalizari cvasi-irelevante

in sine pare o anomalie programul prezentat in exemplul ei, dar in fine...am vazut decizii si mai ciudate...