maroma a scris:
Multumesc pentru raspuns. Problema este de a evita ca minorul sa mearga in vizita in perioada verii, cand va fi nevoit sa stea o luna. Nu sunt impotriva sa mearga in vizita perioade scurte sau sa vina sa-l vada oricand doreste, insa celalalt parinte refuza orice fel de colaborare si exista precedentul anului trecut cand o luna intreaga cat a durat vizita mi-a fost restrictionat accesul la a vorbi cu copilul la telefon si la orice informatie referitoare la copil. Dupa acea luna minorul mi-a reprosat ca l-am abandonat, acest lucru fiindu-i spus permanant de catre celalalt parinte.
De aceea intrebarea este daca pot sa nu-i dau copilul in acea perioada de o luna fara sa am probleme (la un nou proces de stabilire program de vizita deschis de mine sau de celalalt parinte, etc.) si sa respect celelalte termene de vizita mai scurte.
un copil de
3 ani v-a reprosat ceva???:O#-o
probabil reproduce anumite elemente discutate cu celalalt parinte...
iar daca s-o ajuns la o restrictionare atat de acuta este clar ca si tatal considera necesar sa se "razbune" pe o atitudine similara din partea dvs. Ceea ce nu-i improbabila, judecand dupa faptul ca a FOST NECESARA o ordonanta de
urgenta...
ce puteti face... totusi
1..sigur...varianta escaladarii situatiei conflictuale... practic aveti dreptul si conform acestui drept puteti face o plagere daca pe durata lunii respective va restrictiona accesul de orice fel la copil invocand desigur prevederile legii272 din 2004...iar solutionarea (eventuala...cu o amenda adminstrativa...in cel mai fericit caz) va fi de durata...si va reclama rabdare si multa, multa perseverenta
2. asumarea erorilor de atitudine din trecut..si depunerea unui efort deosebit pentru o conciliere civilizata intre voi ca parinti...(dar asta e o chestiune de orgoliu, nu-i asa?)
Beneficiile ambelor variante le puteti cantari cand copilul va fi adolescent...