avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Activitate rodica67

Activitate rodica67

Pensiile agricultorilor nu se maresc? S au marit toate pensiile in afara lor.
Discuție mostenire
buna ziua,
dupa moartea mamei mele,la succesiune, fiind singurul copil, am acceptat ( datorita unui santaj din partea tatalui meu) sa renunt la partea mea de mostenire-un apartament- in favoarea tatalui meu. Mai tarziu el a vandut apartamentul fara sa mi dea absolut niciun ban iar acum nu mai are o locuinta ci a schimbat mai multe locuinte cu chirie. La ultima familie la care locuieste le a oferit sume mari de bani doar pentru ca i face placere. Mi e teama ca va ramane fara niciun ban din vanzarea apartamentului si va fi aruncat pe strazi. As avea doua intrebari...pot sa mai intru in posesia banilor care mi s-ar fi cuvenit ca parte de mostenire...si pot sa fac ceva ca macar sa i blochez accesul la o anumita suma de bani de care sa poata dispune in cazul in care ar ramane pe drumuri?
Buna seara,
am inteles din noul cod fiscal, ca din 1 ianuarie 2016 este obligatoriu ca toata populatia sa plateasca CASS. Ce trebuie sa fac eu daca locuiesc in alta tara, muncesc acolo, platesc contributie de sanatate in tara respectiva, am card euopean de sanatate dar mai am inca o locuinta in tara? De ce trebuie sa platesc si in tara aceasta contributie daca o platesc deja? imi puteti spune ce trebuie sa fac, cui trebuie sa ma adresez?
va multumesc
Am primit o citatie de la politie in care mi se comunica, ca masina mea a fost surprinsa la o benzinarie la care am alimentat cu suma de 50 de lei si am plecat fara sa platesc.Sunt disperata fiindca nu am facut niciodata asa ceva, recunosc benzinaria ca fiind una de la care obisnuiesc sa mai alimentez ,dar nu mi aduc aminte sa fi plecat vreodata fara sa platesc. S.ar parea ca s.a intamplat exact in perioada de dinaintea nuntii, o perioada extrem de stresanta dar stiu ca asta nu e o scuza. Ce mi se poate intampla, sunt efectiv distrusa, lucrez intr.o structura a MAI, nu am facut in viata mea, niciodata, dar niciodata nimic ilegal. La ce se incadreaza fapta mea si ce consecinte are? Va multumesc.
Discuție poprire pe cont
in 2003 sotul meu a cumparat o masina din germania. in tara nu a putut sa o inmatriculeze asa ca a dus.o inapoi dar a uitat sa se inregistreze la vama. a fost somat sa plateasca toate taxele si restantele dupa cativa ani. nu a platit.I.a dat in judecata dar a pierdut cu toate ca a dovedit ca masina fusese redata proprietarului german. Acum in 2013 fiscul i.a retras banii din cont sotului meu, banii pentru care ne.am judecat insa a mai trimis o noua somatie din 2006 pana in 2013 pentru penalizari in valoare de 100 de milioane. din pacate pentru ca ne.am mutat nu mai avem hotararea judecatoreasca si nici cei de la vama nu au asa ceva. intrebarea mea este..daca a existat o hotarare definitiva pentru o anumita suma in 2007 este posibil sa fie calculate penalizari la aceaasi suma dupa data hotararii judecatoresti? cum am putea sa gasim hotararea daca nu mai avem absolut nicio hartie si nu mai stim nici macar la ce tribunal a fost data? exista posibilitatea de poprire a banilor daca acestia ar fi fost pe numele sotiei tinand cont ca la data la care s.a inregistrat aceasta datorie nu erau casatoriti?
va multumesc
va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns. Am un apartament inchiriat unei persoane din 1 aug 2009 pana in 1 aug 2010. anul trecut am completat formularul la adm financiara insa acum nu mai stiu, trebuie sa mai completez vreun formular pentru anul 2010 la Adm financiara? Sunt ingrijorata pentru ca sunt in strainatate si nu vin in tara pana la vara iar in tara nu am pe nimeni. Nu exista posibilitatea sa se depuna online aceste formulare iar plata sa se faca din cont? Am inteles ca penalizarile sunt destul de mari si nu as vrea sa am probleme...
va rog lamuriti.ma pentru ca nu stiu care sunt obligatiile mele.