avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Activitate avoty

Activitate avoty

Discuție licitatie
In cazul in care prima licitatie nu a respectat termenele prevazute de lege, cea de-a doua mai este valabila?
Daca imobilul a fost adjudecat la cea de-a doua licitatie, pot face contestatie la executare avand in vedere faptul ca termenul primei licitatii nu a fost respectat?
in urma verificarii de catre curtea de conturi la o primarie s-a stabilit imputarea unor sume angajatilor.
primarul a emis dispozitii de imputare, notificari si angajamente catre angajati, acestia insa si departamentul contabil refuza semnarea angajamentelor precum si plata sumelor imputate.
poate primarul sa dea in judecata fiecare angajat in parte sau are la dispozitie alt mod de constrangere?
buna ziua
as dori sa stiu in cazul in care intr-o societate sunt 2 asocieati si unul dintre ei doreste sa se retraga si celalalt sa raman singur, pe langa hot. AGA si actul rescris de ce mai e nevoie la regisrtrul comertului si de cat timp e nevoie.
si acest fel de cesiune trebuie data in monitorul oficial si sa asteptam 30 zile pentru a se publica si a depune opozitie finantele? sau numai daca se cesioneaza toate partile sociale altei persoane?

va multumesc
AM FOST CHEMAT IN JUDECATA PENTRU NEPLATA CONTRIBUTIILOR LA BLOC
EU INSA DE 3 ANI NU MAI STAU IN ACEL IMOBIL
MAI MULT AS VREA SA STIU NU ERA NECESAR SA MA SOMEZE PREVENTIV INAINTE DE A MA DA IN JUDECATA,DACA DA POT INVOCA IN INSTANTA ACEASTA EXCEPTIE? IN CE BAZA?
pot cesiona partile sociale ale firmei daca am datorii la finante?
as vrea sa vand firma cu tot cu datorii, se poate?
daca da ce am nevoie?
o persoana a fost asigurata pe viata si a decedat in urma unui accident.
acea persoana a avut asigurare si pentru caz de accident.
acum de la asigurari ne tot spune ca dosarul este inaintat la politie pentru cercetari, insa noi(cei care suntem indreptatiti sa luam asigurarea) nu stim unde la politie ar trebui sa ne interesam pentru a vedea in ce satadiu este dosarul trimis de la asigurari.
intrabarea este la ce sectie trebuie sa ne interesam la politie, la cercetari penale sau ii spune altfel?
cei de la asigurari nu vor sa ne dea niciun fel de relatie
de 10 luni ne tot spune ca nu li s-a trimis de la poilitie rezolutia care sa ateste cum a murit asiguratul
mentionam ca avem un cert. medico-legal care atesta faptul ca acesta a murit intr-un accident
unde trebuie sa mergem la politie pentru a vedea stadiul dosarului??
as avea o intrebare
in cazul in care doresc sa imi renovez casa, iar vecinul din spatele casei nu ma lasa sa trec prin curtea sa pentru a o zugravi, ce pot face?
toata problema leaca de la faptul ca acestuia nu ii place culoarea care doresc eu sa o dau casei si nu vrea sa ma lase sa zugravesc si spatele casei la fel cu fatada
intrebarea mea este daca are dreptul sa imi interzica sa zugravesc casa intr-o anumita culoare sau am o cale legala pentru a-l da in judecat?
multumescwww.avocatnet.ro/images/smil...
:sorry::sorry::sorry::sorry:
Răspuns la discuția lamurire dispozitiv
ms asa credeam si eu doar ca cealalta parte nu mai vrea sa dea 1200 euro, oricum cred ca ma duc la un executor
Răspuns la discuția lamurire dispozitiv
ok
sentinta: -resp cererea recl (eu) in sensul ca sisteaza comunit de bunuri prin faptul ca il da paratului fara plata unei sulte catre recl.
-obliga paratul la plata sumei de 1200 euro contravaloarea contributiilor aduse de catre aceasta la intratinerea imobiluli
- obl recl la plata chelt de jud de 1000 lei
decizia: def si executorie:-admite apelul (meu) in sensul ca desfiinteaza in parte sent atacata si sisteaza comunit de bunuri prin faptul ca da imobilul [aratului cu plata sultei catre mine a 25 000 euro
- in rest mentine disp primei inst
- obl intimatul la plata chelt de jud de 3000

intrebare: intimatul tr sa dea si cei 1200 euro sau nu?
chelt de jud din prima inst si cea de apel se compenseaza?

va multumesc
am avut un caz de partaj. decizia trib. a ramas definitiva si executorie.
de mentionat ca in prima inst. reclamantei i s-a dat doar o suma modica din imobil care erau cheltuieli la reparare si intratinere.
intrbarea este: in cazul in care si in decizie se specifica faptul ca se sisteaza comunitatea de bunuri si paratul este obligat la plata sultei catre reclamanta iar in rest se mentin disp. primei inst., paratul e obligat si la plata acelei sume modice din prima inst., sau numai la plata sultei?