avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Activitate vasile cel mare

Activitate vasile cel mare

Discuție Cumpare pamant
Doresc sa cumpar o parcela de pamant de la cineva. Cand i-am cerut actele de vanzare-cumparare mi-a aratat un antecontract de cumparare cu proprietarul anterior, in care se spunea ca acesta a primit banii, dar actul propriu-zis de il vor incheia in august 2013.
L-am intrebat pe proprietar de ce nu a facut actul si a motivat ca trebuie sa plateasca o suma mare de bani (3000 lei) - un fel de taxa.
Este ok daca cumpar?
Răspuns la discuția Firma cercetare
Ok. Dar este vorba de proiecte de cercetare, care nu produc profit. Doar regie. Aceasta se considera profit?
Discuție Firma cercetare
Sunt universitar si as avea o intrebare legat de contabilitatea unei firme de cercetare.
Intrucat nu pot angaja personal pentru cercetarile mele in cadrul universitatii, as dori sa infiintez o firma care sa aiba ca activitatea cercetarea - un fel de institut de cercetare. In aceasta varianta, daca sunt castigate proiecte nationale ANCS firma va plati profit pe sumele castigate prin proiecte?
Răspuns la discuția Contracte prestari servicii
Sa inteleg ca contractul nu trebuie semnat obligatoriu si de contabil?
Răspuns la discuția Contracte prestari servicii
Multumesc mult. Exista posibilitatea ca Curtea de Conturi sa aiba obiectii? Contabilul universitatii nu vrea sa semneze un asemenea contract, motivand ca va primi amenda de la Curtea de Conturi.
O universitate, institutii de stat, poate incheia un contract de prestari servicii catre o persoana fizica? Este vorba de cercetare pentru care o persoana fizica plateste costul cercetarii.
Am fost plecat in strainatate, cu diurna de la universitate. Cei din contabilitate spun ca nu imi recunosc buletinul de schimb valutar al diurnei, facand schimbul la cursul BNR, care este inferior celui de schimb.
Este legal?
Răspuns la discuția Delegatie
Cand am revenit, eu am scris daca revenirii dupa data inscrisa in momentul aprobarii. Inclusiv factura de cazare este peste data aprobata si inscrisa in ordin. Eu am stat peste data inscrisa tocmai pentru a finaliza treaba inceputa, care nu s-a putut incheia in timpul delegatiei.
Discuție Delegatie
Pot schimba data unei deplasari in timpul delegatiei? Am fost plecat intr-o delegatie si a trebuit sa stau mai mult decat era inscris pe delegatie. La decont, nu mi-au decontat zilele in plus spunand ca nu erau in scris pe delegatie.
Răspuns la discuția Angajare sau conventie civila?
Dar se pot face angajari la stat?