avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Activitate d_nelu

Activitate d_nelu

Discuție formular A1
Buna ziua,
Vreau sa ma autorizez ca si agent de munca temporara si sa pun la dispozitia utilizatorilor europeni forta de munca. Am inteles ca cei care lucra in afara tarii dar isi platesc contributiile aici au nevoie de formularul A1, ceea ce inseamna ca si cei trimisi prin agentie au nevoie de acest formular. Problema este ca eu am contractori doar din afara tarii, iar printre conditiile obtinerii formularului A1 pe de o parte se cere 25% din cifra de afaceri sa fie realizat in Romania, si in legatura cu angajatii cel putin 50% dintre ei trebuie sa lucreze in tara. Nu inteleg, de ce daca ma autorizez la ITM sa fac aceasta activitate de contractare a personalului, de ce Casa de pensii ma obliga sa tin 50% din angajati in tara.#-o Poate ma lamuriti... sau poate exista totusi vreo derogare in acest caz? Multumesc


buna ziua,
poate ma puteti ajuta cu o parere cu finantarile astea "pentru cei pe care bancile ii refuza", in speta [EDITAT] srl, cat ii de sigur si daca are rost sa te complici cu ei...?
Discuție ncpp
Buna ziua,
o nelamurire: in prezent procesul penal are 3 faze, conform ncpp se introduce printre altele judecatorul de camera preliminara, aceasta inseamna ca procesul penal va avea 4 faze: up, procedura de camera preliminara, judecata si faza de executare, sau acest judecator intra in faza de judecata?
Multumesc
Răspuns la discuția anulare permis
multumesc
Răspuns la discuția anulare permis
nu ma ajuta nimeni?:(
Discuție anulare permis

Buna ziua,
Doresc sa va intreb in legatura cu anularea permisului pt infractiunea de punerea in circulatie a unui autovehicul neinmatriculat, aceasta anulare opereaza de drept din momentul hotararii definitive sau trebuie sa fie trecuta expres in hotararea de condamnare?

Răspuns la discuția concesiunea de 99 ani
Ma puteti ajuta? Profu ne-o zis ca sa cautam bine si vom gasi, dar unde sa caut? Care-i temeiul legal al acestei concesiuni? Stiu ca nu-i un subiect interesant, dar chiar v-as multumi daca ma-ti putea lamuri:sorry:
Am o nelamurire si poate ma puteti ajuta. Am auyit ca Insula serpilor s/a concesionat pe 99 ani, insa si in carti si in ordonanta scrie ca concesiunea se poate face pe 49 de ani cu posibilitati de prelungire, dar tot nu se ajunge la 99, si intrebarea mea este daca este ceva lege speciala sau unde scrie de concesiunea de 99 de ani?
Discuție noul cpp
Miercuri presedintele a promulgat noul cod de procedura penala, dar publicarea in monitorul oficial in cat timp trebuie facut, sau de unde pot afla din ce data intra in vigoare?
Răspuns la discuția contestatie la executare
Va rog, poate cineva sa-mi deie un raspuns?