avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Activitate ro_red_rosu

Activitate ro_red_rosu

Buna ziua! Tatal meu a deschis in 2016 proces de succesiune pentru teren in mediu rural, ce s-a incheiat in 2018. Acum o saptamana, dosarul a fost scos din arhiva pentru ca o ruda implicata in proces a cerut indreptarea unei erori materiale. Acesta fiind scos din arhiva, se poate xeroxa continutul acestuia, la cererea tatalui meu? Se poate duce tatal la Targu Bujor (acolo a avut loc procesul de succesiune) cu o cerere sau trebuie doar un avocat sa se prezinte pentru a intra in posesia continutului? Daca tatal trimite o cerere sa imi trimita pe adresa mea de e mail continutul, voi primi prin e mail? Va rog sa imi spuneti cum trebuie procedat in acest caz, intrucat avem neamuri proaste care nu recunosc ca au vrut sa intre in posesia partii de teren a tatalui, care a platit tot, si nici nu a cerut cheltuieli de judecata, chiar daca era sa isi piarda partea pe cheltuiala lui si pe umblatul lui pe drumuri!
Va multumesc!
nu se poate face cerere de anulare, fiind o greseala? motivele mai degraba se potrivesc unei renuntari la proces, exista o neconcordanta intre ceea ce cere si motivele renuntarii, si cererea a fost trimisa prin posta nu s a prezentat personal,

Nu ar putea fi chemat sa clarifice, ce vrea defapt? Multumesc
Subsemnatul ..................... declar că RENUNŢ LA SUCCESIUNE din motive financiare, medicale şi din cauza neînţelegerilor între părţile implicate în proces provocate de împărţirea masei partajabile, ceea ce a creat un fond conflictual accentuat, şi prelungeşte această succesiune, implicând costuri financiare pe care nu le mai pot achita.
Întrucât, m-am deplasat singur pe la diverse instituţii, pentru eliberarea tuturor actelor necesare în vederea ataşării acestora la dosar, am suportat singur cheltuielile destinate acestui scop în valoare de 3000 lei (reprezentând doar valoarea chitanţelor fără să fie incluse şi multiplele transporturi etc.), am o vârstă înaintată (70 ani), probleme de sănătate, handicap accentuat (picior drept amputat), neajunsuri financiare, nu mai doresc continuarea succesiunii.

Aceasta ar fi trebuit sa fie cerere de renuntare la proces, dar din greseala isi pierde dreprul..........cum se poate anula?

Multumesc
In ce conditii se poate anula o cerere de renuntare la succesiune, intocmita si depusa datorita unei erori?
Tatal meu a deschis succesiune partaj succesoral, anul trecut si datorita problemelor de santate, finnciare si neintelegerilor intre partile implicate a depus cerere ca renunta la succesiune, a raspuns paratilor la propunerea facuta ca nu s a razgandit, iinsa nu a fost aprobata se pare , pentru ca e programata expertiza pe care tatal a tot cerut prin cerere sa fie anulata intrucat doreste sa renunte. Unul din parati a platit jumate din valoare expertizei, dar dupa ce tatal meu a raspuns paratilor ca renunta la succesiune. De ce nu se inchide acest proces, el dorind acest lucru? cum se procedeaza pentru a inchide acest proces de partaj succesoral ? La fiecare citatie ptr a se prezenta la expertiza trimite scris ca nu se prezinta ca are probleme de sanatate si ca doreste renuntarea la sucesiune, si iarasi primeste citatie, motivul fiind lipsa raportului de expertiza.

Multumesc
In cazul in care reclamantul care a deshis succesiunea pentru pamant doreste sa suspende temporar aceasta succesiune, din motive financiare, intrucat nu a primit nici un ban de la parati, el cheltuind singur 3500 lei, suspendarea se face pe o anumita perioada de timp, impusa de lege sau se poate alege perioada de catre reclamant. Vrea sa suspende pana la 1 aprilie 2017 si daca nu primeste bani in aceasta perioada de la parati, va inchide definitiv succesiunea. Se poate? Aceasta perioada de suspendare pe motive financiare implica costuri? Multumesc
Răspuns la discuția succesiune pamant
multumesc pentru raspuns
Reclamantul vrea doar partea lui iar unul din parati vrea si partea reclamantului si restul partilor de pamant. In afara de reclamant doar un singur parat nu doreste sa i cedeze partea paratului ce solicita tot pamantul. Paratul care vrea toate partile nu vrea nici sa participe financiar la cheltuielile de cand a inceput procesul, reclamantul cheltuind singur pana acum destui bani. Abia dupa 1 an de la inceperea procesului, timp in care reclamantul a adunat acte la dosar si a cheltuit bani, acest parat a solicitat intregul pamant. Acesta e si unul din motivele pentru care reclamantul vrea sa renunte, pentru ca se prelungeste prea mult procesul, si nu mai face fata financiar, are si 70 ani si e si cu picior amputat. Poate face cerere de inchidere a procesului, specificand toate aceste motive? Multumesc.
Reclamantul vrea doar partea lui iar unul din parati vrea si partea reclamantului si restul partilor. In afara de reclamant doar unul singur nu doreste sa i cedeze partea. Paratul care vrea toate partile nu vrea nici sa contribuie cu bani, reclamantul cheltuind pana acum destui bani si nu vrea nimeni s ai dea bani. Abia dupa 1 an de la inceperea procesului, timp in care reclamantul a adunat acte la dosar si a cheltuit bani, acest parat a solicitat Acesta e si unul din motivele pentru care reclamantul vrea sa renunte, pentru ca se prelungeste prea mult procesul, si nu mai face fata financiar, are si 70 ani si e si cu picior amputat. Nu sunt 2 procese. Poate face cerere de inchidere a procesului, specificand toate aceste motive? Multumesc.
Răspuns la discuția succesiune
Zoya a scris:

din pacate, ce ati scris nu lamureste speta

Reclamantul vrea doar partea lui iar unul din parati vrea si partea reclamantului si restul partilor. In afara de reclamant doar unul singur nu doreste sa i cedeze partea. Paratul care vrea toate partile nu vrea nici sa contribuie cu bani, reclamantul cheltuind pana acum destui bani si nu vrea nimeni s ai dea bani. Abia dupa 1 an de la inceperea procesului, timp in care reclamantul a adunat acte la dosar si a cheltuit bani, acest parat a solicitat Acesta e si unul din motivele pentru care reclamantul vrea sa renunte, pentru ca se prelungeste prea mult procesul, si nu mai face fata financiar, are si 70 ani si e si cu picior amputat. Nu sunt 2 procese. Poate face cerere de inchidere a procesului, specificand toate aceste motive? Multumesc.