avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Activitate golden_eye753

Activitate golden_eye753

Buna ziua,
Detin un magazin online si contabila mi-a spus ca pentru facturi trebuie sa le cer clientilor CNP-ul sau daca sunt mai reticenti (pt ca sunt) macar seria si nr de CI. Cum este corect? Sau mai bine spus ce spune legea? Am tot cautat pe internet si nu m-am lamurit.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Numai bine,
Buna ziua,
Incerc sa fac mutarea sediului societatii (acum este pe sediu de avocat) la o casa. Am facut contract de inchiriere cu proprietarul (acesta nu mi-a aratat ce acte are pe acea casa la momentul incheierii contractului), iar acesta a mers la ANAF si l-a inregistrat.
In momentul in care eu am depus actele la Registrul Comertului, mi s-a cerut si actul de proprietate, pe care l-am cerut proprietarului. Acesta mi-a dat un contract de donatie in care apare ca fiind un teren in suprafata de 312 mp, fara sa fie mentionata vreo constructie. El sustine ca pe acesta l-a dus la ANAF atunci cand a inregistrat contractul.
Va rog sa-mi spuneti daca este suficient acest contract pentru schimbarea sediului social sau mai trebuie sa depun si alte acte la Registrul Comertului.
Multumesc anticipat de raspuns.
Dupa un an de proces, inca nu s-a terminat, dar intre timp s-a facut proba cu martori care s-au contrazis in declaratii; s-a cerut expertiza grafologica, raspunsul fiind ca semnatura ar fi a bunicului si i s-a dat castig de cauza reclamantului.

"Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune al reclamantului, invocată de pârâtă,ca neîntemeiată.Admite cererea reclamantului.Constată valabil intervenită vânzarea-cumpărarea. " - acesta este raspunsul.

Ma intreb, desi nu cred ca a semnat bunicul meu, cum i se poate da castig de cauza pe baza unui contract care nu are toate datele necesare unui contract.
Va intreb pe dvs. (pt ca avocatul pe care l-au avut parintii mei mi s-a parut de la inceput a fi delasator, insa ei au vrut sa mearga pe mana lui, pt ca era recomandat)....se va face recurs, acum:
1. vor putea invoca motivul ca acel contract nu este semnat de mandatar;
2. datele de identificare ale mandatarului nu sunt complete/corecte? Imputernicirea nu exista incheiata la un notar?
3. Putea bunicul meu sa imputerniceasca in acest contract pe cineva, fara a fi nevoie de autentificare/imputernicire la notar ?


M-am hotarat sa postez mai jos cateva paragrafe din contract, pt a se intelege mai bine ceea ce spun:

"Contract de promisiune bilaterala de vanzare-cumparare
..........
Pretul la care se promite si se accepta vanzarea este de ....., achitat integral de promitentul cumparator astazi, 2.08.2006, data semnarii precontractului.
.................
Eu (bunicul meu), prin prezenta imputernicesc pe .......ca in numele meu si pt mine, sa ma reprezinte in fata tuturor organelor competente pt a duce toate formalitatile legale, va face declaratiile si cererile necesare atat pt vanzarea terenului cat si pt ridicarea cupoanelor agricole si alte subventii, va putea semna contractul de vanzare cumparare si autocontracte de vanzare cumparare, ma va reprezenta la organelle de Politie sa deschida si sa obtina extras de Carte Funciara, la celelalte organe competente precum si pt modificarea certificatului fiscal, semnand in numele meu si pt mine, oriunde necesitatea o va cere semnatura sa fiindu-mi opozabila in limitele prezentului mandate care este gratuit netransmisibil, valabil pana la revocare.
Prezentul mandate este gratuit si irevocabil.
..............
Eu "x", in calitate de comparator accept aceasta promisiune, si ma oblig sa cumpar terenul in aceste conditii, urmand a executa finalitatea incheii contractului de vanzare-cumparare in termen de cinci zile de la data emiterii de catre Biroul de Carte Funciara din cadrul O.C.P.I. Ialomita a incheierii de intabulare in cartea funciara a terenului la autentificarea caruia il voi reprezenta pe vanzator, fiind exclusa orice vatamare a intereselor vanzatorului, deoarece obligatiile contractuale sunt bine determinate prin inscrisul de fata, cf. art. 67 din Regulamentul de punere in aplicare a Legii 36/1995.
......................
Cheltuielile de autentificare prezentului contract cele de autentificarea contractului de vanzare-cumparare, precum si cheltuielile ocazionale de intocmirea documentatiei cadastrale ori pt indeplinirea tuturor formalitatiloe legale vor fi suportate de promitentul-cumparator.
Pentru intarirea legalitatii prezentului act depun in originalul titlului de proprietare nr "x", copii xeroxate BI-CI la persoanele care sustin si recunosc vanzarea terenului arabil si pe propria raspundere nu voi declara pierdut titlul de proprietate pt a duce in eroare, sau a ascunde legalitatea prezentului act de promisiune vanzare-cumparare."

Bunicul meu a decedat pe 26.11.2008. Au trecut 2ani de la incheierea acestui contract si pana la decesul lui. De ce nu a incheiat contractul in timpul asta, nu stim.


Multumesc mult pt rabdarea de a citi mesajul meu si pentru raspunsurile dvs.

Buna ziua,

Parintii vor sa imi doneze apartamentul dobandit prin Contract de V-C. Au cadastru facut pe el, insa tot intreband pe la mai multe notariate (fiecare cu parerea lui), am inteles ca:
- avand cadastru nu mai trebuie platita taxa de intabulare pt rudele de gradul I in cazul donatiei.
- trebuie platita taxa catre notariat, in functie de valoarea imobilului + taxa catre OCPI (care o platesc tot la notariat) + extras de carte funciara, iar la final ar trebui facut cadastru din nou pe numele meu.

Cum este corect? Ma poate lamuri cineva?
1. Trebuie sau nu platita taxa de intabulare? Si catre cine trebuie platita, daca trebuie?
2. Pot sa o platesc eu personal, daca trebuie? Si unde?
3. Mai trebuie facut alt cadastru pe numele noului proprietar?

Multumesc anticipat de raspunsuri.
Maria V.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am sa raspund tot eu, ca am rezolvat problema. Se facea referire la renuntarea primei cereri inregistrate, pentru a nu mai fi luata in calcul.
In caz ca mai are cineva nevoie, sa existe un model:
Nr. ....... / .........................



CERERE DE RENUNŢARE


Subscrisa S.C. ..................S.R.L. cu sediul social în ................, Str. ............ nr. ....... Bl. ........, Sc. ..........., Et. ........., Ap. .........., înmatriculată la O.R.C........, C.U.I. ............., reprezentată prin dl/d-na ...............în calitate de (Administrator) ........................, declarăm prin prezenta că societatea noastră renunţă la Cererea de depunere şi/sau menţionare acte depusă pe site-ul portal.onrc.ro sub nr. de verificare ................. din .................2013.
Ca urmare a renunţării societăţii noastre la aceasta, vă rugăm să dispuneţi înregistrarea unei noi Cereri.
Vă mulţumim.

Administrator / Asociat
(Semnatura si stampila)
Răspuns la discuția inregistrare nume magazin
daca cei ce au denumirea SC la ONRC cu "bbb", nu au domeniul inregistrat, atunci nu este nici o problema. Poate fi o problema, in sensul ca puteti fi confundat cu ei (denumirea site-ului), dar altceva nu stiu sa fie. Sunteti obligat ca pe site sa afisati denumirea SC "aaa" (- dupa cum spuneti), CUI, nr reg. com. si acolo apare denumirea SC "aaa".
Răspuns la discuția Cedare actiuni
daca aveti semnatura electronica, o puteti face si singur. Faceti un contract de cesiune de parti sociale si hot AGA, asa cum a spus si mai sus dl. avocat. Puteti face prin avocat sau prin firme de pe net sau unde le gasiti care se ocupa cu asa ceva.
La [ link extern ]
- pct. 31 gasiti pasii necesari pentru cesiune. Va incadrati de la etapa 2, pentru ca asociatul/administratorul este deja in societate.
Răspuns la discuția inregistrare nume magazin
Pentru site trebuie sa inregistrati domeniul pe rotld.ro si apoi sa-l platiti. Puteti sa va alegeti oricate domenii vreti pe aceeasi firma.
Buna ziua,

Am trimis la recom online, o Cerere de depunere si/sau mentionare acte si in urma verificarii mi s-a cerut pe langa alte acte si o "Cerere de renuntare", dar nu inteleg la ce se refera aceasta cerere --- renuntare la ce? Mentionez ca vreau sa mai adug in firma inca un asociat/administrator. Se poate face referire la renuntarea de parti sociale? Pentru ca in acest sens am depus Contractul de cesiune.

Va rog, daca ma poate ajuta cineva cu un sfat in acest sens.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Maria V.

Buna seara,

Multumesc frumos pentru raspuns.
Din ce inteleg eu din raspunsul dvs., desi acel antecontract (Contract de promisiune bilaterala de v-c) are destule lacune, din punctul meu de vedere (asa cum am scris mai sus - nu se precizeaza data la care a fost incheiat; exista un mandatar care sa duca la indeplinire contractul in numele bunicului, DAR care nu se identifica cu serie CI si CNP valide si care, mandatar nu semneaza antecontractul; nu este incheiat la un notar sau avocat ci are doar 4 martori care semneaza si cel mai grav NU este semnatura bunicului), el este in vigoare si mostenitorii suporta consecintele?

V-as fi contactat pentru a ne reprezenta, insa am vazut ca sunteti din Cluj, iar noi suntem chemati in judecata la tribunalul Ialomita - Slobozia.

Noi am mai luat legatura cu 2 avocati pana acum, iar unul dintre avocati ne-a raspuns ca sansele de castig sunt de 80-90%, invocand faptul ca acel termen/antecontract dupa 3 ani a fost prescris, iar celalat a dat un raspuns aproximativ la fel cu al dvs., ca nu ne putem lega decat de faptul ca nu este semnatura bunicului si sa mergem cu acte care sa arate acest fapt - ceea ce nu este imposibil de demonstrate deoarece avem acte incheiate chiar in fata unui notar si cu care putem dovedi falsul.