avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Activitate minca84

Activitate minca84

Răspuns la discuția Apartament cu sarcini
Ma scuzati! Nu am vrut sa se interpreteze gresit cand am scris "despre ce vorbim".... Ma refeream ca e vorba de o suma mare. Daca dispuneam de banii acestia nu ma mai bagam in credit. Pana la urma se gasise o soluție sa se faca separat un contract de împrumut intre ei si sa mearga sa radieze apartamentul de sarcini. Dar..... a aparut o alta solutie si l-au dat la cineva cu banii cash. Aia e nu a fost sa fie pe mine si am mai invatat ceva.
Va multumesc frumos!

MihailZC a scris:

Vorbim despre faptul ca din variantele expuse de dvs:
- prima nu se aplica deoarece vanzatorii nu au disponibilitati banesti
- a doua, spuneti ca este lipsita de garantii - si nu este chiar asa, exista o garantie, dar una destul de slaba, imprumutatorii urmand a deveni creditori chirografari, deci fara o garantie speciala in favoarea lor
-a treia nu prea are fundamentare legala si mi-e greu sa cred ca o banca va accepta deschiderea unui cont escrow cu aceste indicatii, fiind destul de greu de demonstrat modul de indeplinire a conditiilor de eliberare a banilor - faceti o interogare in acest sens la banca si va veti convinge.
Vorbim totodata despre faptul ca varianta pe care v-am expus-o, antecontractul, va protejeaza cel mai bine, in sensul ca daca in termenul stabilit (2-3 saptamani, de exemplu) pentru perefectarea vanzarii, sarcinile nu sunt radiate si, deci, vanzare nu se poate efectua din cauza promitent-vanzatorului, dvs in calitate de promitent-cumparator aveti dreptul sa inscrieti in cartea funciara o ipoteca legala care sa va garanteze recuperarea sumelor achitate cu titlu de avanz. (daca apartamentul face mai mult decat soldul total restant la banca si avansul achitat la dvs, aveti certitudinea ca va recuperati acesti bani in cadrul unei executari silite sau, chiar ca adjudecati dvs imobilul, achitand fata de ceilalti ofertanti numai diferenta de pret peste datoria pe care o aveti deja impotriva debitorului). Cel mai probabil nu se va ajunge la asta cata vreme puteti sa achitati banii intr-un cont colector indicat de banca creditoare si nu in orice alt cont, la dispozitia vanzatorului.

Despre asta vorbeac. Daca dumneavoastra identificati o solutie mai buna, avand in vedere ca banca nu acorda creditul cata vreme sarcinile existente nu au fost radiate), va rog frumos sa o impartasiti.

Dumneavoastra despre ce vorbiti?

Răspuns la discuția Apartament cu sarcini
Despre ce vorbim... e vorba de 13500€ la una, 9000€ la cealalta...

MihailZC a scris:

Sau a patra varianta in care se incheie o promisiune bilaterala de vanzare (antecontract) in care se stipuleaza ca avansul se achita direct in contul persoanelor in favoarea carora este notata sarcina (sau in mana, daca suma totala nu depaseste 50.000 lei), in scopul radierii sarcinii.

Doresc sa achiziționez un apartament care are sarcini pe el. Banca nu imi acprda credit din cauza aceasta.
Ce variate sunt legale ca sa se scape de sarcini.
- prima varianta persoana care are datoria de a plati sumele de bani catre celelalte persoane sa o faca si se rezolva, dar nu are posibilitati.
- a doua vatianta... un act notatial de împrumut a celorlalte persoane si ca a treia persoana isi va plati datoria, dar nu există increderea ca isi vor vedea banii si presupune timp, dat in judecata si nici o garantie ca isi vor vedea banii
- varianta de un cont comun unde se vor vira banii si sa nu se umble la cont fara acordul partilor, ei dupa viratea banilor vor merge impreuna la banca, cu actul notarial, avocat si isi vor scoate banii (dupa vanzare), impartindu-i conform actului notarial.
Si inca o nelamurire... banca chiar nu accorda credite ipotecare cand se judecă 3 parti pe cota cuvenita din apartament? Oricum sarcina dispare dupa achitatea sumelor cuvenite fiecatora...
Nu inteleg...
Multumesc!
Buna ziua!
Vreau sa iau un apartament cu credit ipotecar. Problem e ca pe extrasul de carte funciara apar sarcini cu ipoteca (sulta). E vorba de 2 frați si o mama cate s-au dat in judecata pt partile din apartament si pana unul nu plătește celorlalți doi sulta, apartamentul nu poate fi in totalitate pe numele lui si pe extras apare asa ceva, iar banca nu acorda credit cand apar sarcini.

Am vorbit cu proprietarii si au cazut de comun acord sa se renunte la pretentiile acelea. Vor merge la notar sa faca act precum ca sora si mama nu mai au nici o pretentie de la a treia persoana, apoi sa radieze apartamentul de sarcini.
Eu am zis ca dupa ce se merge la notar si se renunta la pretentii, nu vor mai aparea sarcini pe extras de carte funciara. Dar trebuie mers iar sa se înregistreze un nou contract de propietate, sau ramane cel vechi cu ce le revine fiecaruia.... sau...
Ma gandesc cum trebuie facut exact si cat o sa dureze in timp toate aceste demersuri.
Va rog daca ma puteti ajuta cu informatii privitor la toti pasii de facut.
Va multumesc frumos!
Buna ziua!
Vreau sa iau un apartament cu credit ipotecar. Problem e ca pe extrasul de carte funciara apar sarcini cu ipoteca (sulta). E vorba de 2 frați si o mama cate s-au dat in judecata pt partile din apartament si pana unul nu plătește celorlalți doi sulta, apartamentul nu poate fi in totalitate pe numele lui si le extras apare asa ceva, iar banca nu acorda credit cand apar sarcini.
Eu ma gandesc daca mai exista variante ca acest apartament sa iasa de sub sarcini.
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Evaluare apartament
Treaba e ca evaluarea facuta in 2017 e de 36000€, preturile intre timp au mai crescut.
Ma gandeam ca o sa fie o piedica evaluarea aceea de partaj, iar banca sa se cramponeze si sa imi dea mai putin.
Multumesc!

gi-jane2 a scris:

Nu conteaza ce evaluare vi s-a mai facut, asta e cea care va conta, care da, poate fi mai mare sau mai mica.

Buna ziua! Vreau sa imi iau un apartament prin credit ipotecar, dar exista deja o evaluare facuta cu 2 ani in urma. Evaluarea a fost facuta cu scop de partaj intre frati si mama. Cu ce ma poate incurca pe mine valoarea data atunci apartamentului fata de cea cate o sa ma mi-o dea evaluatorul bancii? Poate fi un pret mai mic sau mai mare? Influenteaza cu ceva evaluarea anterioara? Multumesc!
cumpar un apartament prin agentie, de la un arab .Va trebui sa semneze contractul de vanzare-cumparare si sotia chiar daca nu este din romania (sotia). daca nu semneaza si sotia ce se poate intampla? Cum trebuie sa procedez? daca in actul de propietate nu este trecuta si sotia si se intocmeste contractul de vanzare-cumparare fara a specifica ca este casatorit ce se intampla ?

In urma unui e-mai primit in vedera angajarii ca agent de turism la Divert’s Holiday, am fost invitata pentru sustinerea interviului pe 19.01.2010, moment in care doamna Panait Ioana, patroana agentiei, m-a placut si mi-a promis ca imi va face angajare si am ramas pentru acomodare 3 zile, timp in care doamna Panait Ioana nu a dat nici un semn ca ar vrea sa imi faca angajare legala. Eu am adus vorba, dar dansa, schimba subiectu si pleca zicand ca are treaba. Iar in data de 22.01.2010 doamna Panait Ioana mi-a zis san u mai vin la munca pana ma va contacta ea.
Nu am putut anunta la Agentia judeteana pentru ocuparea fortelor de munca Constanta pentru a inceta primirea somajului, vazand ca nu am nici o situatie clara privind angajarea mea. Totodata mentionez ca un caz similar a fost si cu o domnisoara din Medgidia pe nume Simion, care a lucrat la doamna Panait Ioana nu si a platit-o.
Pe data de 27.01.2010, doamna Panait Ioana m-a contactat si mi-a zis sa vin a doua zi la munca, am fost si am discutat cu dansa sa imi faca contract de munca, darn u mi-a dat nici un raspuns clar, iar pe data de 29.01.2010 mi-a zis sa stau iar acasa.
Facandu-mi griji ca nu am contract de munca si vrea doar sa ma foloseasca pentru agentia de turism fara sa ma plateasca, am incercat sa discut cu dansa pe 1.02.2010, raspunsul dansei fiind ca nu o intereseaza persoana mea si nici serviciile pe care i le-am prestat.
Ca urmare, m-am dus pe data de 02.02.2010 la agentia de exchange din Tomis III pe care o detine domana Panait Ioana, dorind sa stabilesc o relatie amiabila, daca o sa imi faca contract de munca pentru a imi cunoaste situatia mea reala, iar dansa m-a trimis la plimbare, spunandu-mi ca nu imi face contract de munca si pot sa ma duc oriunde sa o reclam pentru ca nu recunoaste nimic.#-o
Oare ce se poate face in aceasta Romanie? Ce mai ramane de facut?
Mentionez ca am 25 de ani si am terminat Facultatea de management turistic si commercial Constanta – Universitatea Crestina “Dimitrie Cantemir” (licentiat in economia turismului, comertului si serviciilor) ca sef de promotie, am facut si master in Administrarea afacerilor in turism si servicii. Eu nu am pile, relatii ca sa imi pot face o cariera de success, ceva stabil?
Daca nu esti copilul sau nepotul cuiva anume, nu poti realiza nimic in viata? Unde sunt valorile morale pe care le dorim cu totii, dar mai nimeni nu face nimic?