avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate cris7821

Activitate cris7821

Discuție Problema banca
Buna ziua,
Ma numesc Violeta Petre si am o intrebare.... sunt divortata si primesc pensie alimentara de la fostul sot de 33% pentru copil in cont bancar.Daca am primit adresa de poprire de 1/3 si de blocare a conturilor pentru neachitare a ratei integral (in urma unui credit in fanci elvetieni) banca imi poate face poprire din drepturile copilului? ( si a alocatiei).Mentionez ca retinerea din salariu de 1/3 o face tot banca si nu firma la care lucrez.
Deci as vrea sa stiu daca banca in face poprire si pe drepturile copilului sau numai pe drepturile salariale?
Va multumesc!
Buna ziua,
As vrea sa intreb daca perioada de suspendare a unei firme expira pe 16.02.2013 se mai poate suspenda in continuare?Pe ce perioada se mai poate suspenda? Se intocmesc acte pentru suspendare din nou?
Buna seara!
Am rugamintea daca ma puteti ajuta in urmatoarea problema.
Eu (codebitor) si sotul (imprumutat) avem un credit de consum in franci elvetieni din anul 2008 la Banca , rata lunara fiind in val de 398 franci.Din cauza cursului foarte mare nu ne putem permite sa platim decat in jur de 250-300 franci lunar.
Mentionez ca:
1. sotului i se opreste din salariu, venit net fiind de 2700-3000 lei/luna, 16.5% pensie alimentara pt copil provenit din casatorie anterioara.
2. eu sunt in concediu crestere copil pana la 1 martie 2013 indemnizatia fiind de 1550 lunar din care 200 lei este alocatia copilului.
3. am facut 2 cereri de restructurare in 2010 si 2011 a cate 6 luni, motiv pt care rata a crescut la 398 franci .
In dec.2012 si ian. 2013 am mai facut cate o cerere prin care solicitam marirea perioadei de rambursare a.i. sa putem plati rata pe care ne-o putem permite si anume 250-300 franci, lucru pe care banca l-a refuzat spunand ca ne putem permite sa platim rata integral ceea ce mi se pare imposibil cu un copil de 9 luni.
Deci noi am dorit marirea perioadei de rambursare!!!!!
Banca face presiuni asupra noastra sa facem credit ipotecar ca sa mareasca perioada de rambursare ceea ce noi nu dorim.Din cauza neachitarii ratei integral timp de 9 luni s-au acumulat restante catre banca in val de aprox 1200 franci.
Intrebare: Ce ne poate face banca in acest caz, ce putem face sa marim aceasta perioada de rambursare fara a face credit ipotecar? #-o
Va multumim!
Stiu ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie 2012 era o directiva europeana ca tatal sa stea o luna in concediu pentru crestere copil.Eu ar trebui sa ma intorc la serviciu la 1 aprilie 2013, copilul implinind 1 an in aprilie 2013, dar ma voi intoarce la 1 martie 2013 pentru a beneficia de acel stimulent de insertie pana la 2 ani,iar daca ar fi obligatoriu ca tatal sa stea in concediu ar trebui sa ma reintorc la 1 februarie. Este obligatoriu ca tatal sa stea acasa?

Stiu ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie 2012 era o directiva europeana ca tatal sa stea o luna in concediu pentru crestere copil.Eu ar trebui sa ma intorc la serviciu la 1 martie 2013, iar daca ar fi obligatoriu ca tatal sa stea in concediu ar trebui sa ma reintorc la 1 februarie. Este obligatoriu ca tatal sa stea acasa?#-o
Daca acest proiect de lege va fi adoptat se va aplica doar pt mamele care vor naste dupa 1 octombrie 2012?
Sunt in concediu postanatal (cele 126 zile) care se termina pe 17 iulie 2012 si as vrea sa stiu cu cat timp inainte de a se termina acest concediu medical trebuie sa depun dosarul pentru indemnizatie crestere copil si as mai vrea sa stiu daca este obligatoriu ca tatal sa-si ia acea luna de concediu crestere copil (cf normelor europene). Va multumesc!
Discuție DECLARATIA 100
Buna ziua,
Cum depun declaratia 100 daca nu am semnatura electronica, acum fiind formular pdf. Mentionez ca firma este in suspendare, nu sunt platitor de TVA dar am regim derogatoriu de la 02.02.2012, deci trebuie sa depun declaratia 100 pentru luna ianuarie (desi eu depuneam trimiestrial), iar la perioada de raportare ar trebui sa trec anul 2012 si luna martie.
Multumesc!
Buna ziua,
Daca sunt in concediu de crestere copil si vreau sa ma intorc la locul de munca inainte de a implini copilul 1 an pt a beneficia de acel stimulent de inserie cu cat timp inainte trebuie solicitat acesta? dar asta presupune intoarcerea la locul de munca cu 3 luni inainte sau cu 1 luna si unde trebuie sa anunt?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Invinuit - fisa medicala falsa
cam cat dureaza audierea?