Stiu ptr. ca , la studierea dosarului am observat pe doua inscrisuri numele procuroarei careia I-a fost incredintata lucrarea spre solutionare. Am intrebat grefiera-sefa despre ce-i vba. si a fost f. surprinsa ca am observat chestia asta, fara alte lamuriri.
Multumesc !
Buna ziua , e normal ca plangerea impotriva solutiei data de procuror , adresata procurorului- general ,sa fie lucrata/solutionata de catre un alt procuror din cadrul parchetului respectiv , iar procurorul -general doar s-o semneze , adica sa si-o insuseasca ???......asta e oare procedura legala ???
Va multumesc,
o seara placuta....
Matusa mea FL a primit prin hotarare judecatoreasca ramasa definitive si investita cu formula executorie inca din 07.X 1997 dreptul de proprietate al unui imobil care-I fusese confiscate de regimul comunist. Pe baza sentintei a primit Decizia Primarului General , tot in aceiasi perioada , respective decemb. 1997, a semnat toate actele , si titlul executor si procesul-verbal de predare-primire insa a murit in noi. 1999 inainte de a-si intabula imobilul.
O alta matusa , care a murit si ea ,in oct. 2000, NS , sora cu mama primei matusi , a mostenit-o pe aceea in calitate de mostenitor collateral ordinar in april. 2001 , la cererea fiicei ei , singura ramasa in viata .
De ce nu a putut notarul public sa inscrie in certificatul de mostenitor al matusii NS imobilul pe care-l castigase in instanta matusa FL in anul 1997 si care primise deja din acel an atat titlul executor cat si Decizia Primarului ?
Intrebare : Cun poate verisoara mea SR , fiica mostenitoarei NS sa dobandeasca dreptul de mostenire al imobilului respective ???:frantic::((
dupa demararea procedurilor de executare silita prin executor , cerere formulate in ultimele zile din interiorul perioadei de prescriptie de 3 ani , ( vba de sulta) debitoarea a formulat contestatie la executare , invocand, printre altele , motive ce puteau fi invocate in fata instantei a carei hotarare a ramas definitive in urma cu 3 ani si , in plus a solicitat o suma de bani : dintr-o suma pretins platita anterior, in urma cu 9 ani , asupra careia se discutase in sentinta definitive , fara efecte , a scazut suma datorata legal.
Deci , dintr-o suma nereala, imaginara , mai mare , a scazut suma certa , lichida si exigibila , pretinzand prin contestatia la executare diferenta de suma !
1) Se poate numi ca, prin calculele effectuate, a recunoscut in fapt suma datorata ( caci o mentioneaza ca fiind datorata prin scaderea ei din suma inchipuit pretinsa )
2) Se poate interpreta ca acest aspect NU poate fi numit o cerere accesorie/adiacenta la contestatia la executare , prin insasi recunoasterea sumei ?
3) cum pote fi incadrata pretentia debitoarei , ca cerere in pretentii ?? ...sau ca ce ??? oricum , orice cerere ar fi formulate este prescrisa , dar sunt curioasa cum s-o incadrez , cerere cu valoare mica ...nu stiu, trebuia timbrata separate de primul punct in care mentioneaza singurele motive legale impuse de contestatia la executare.....please, help me !!!
Offfffff, offffffffff !
" Dreptul la imagine " la care faceti dvs-tra referire nu inseamna NICIDECUM imaginea dintr-o fotografie :O ci face referire expresa la felul in care prezinti prin vorbe, scris, caricature caracterul sau atributiile unei persoane, atributii care pot fi subiective sau obiective : un sef pa care-l numesti "zbir" sau sau unui am onest sa-i aduci acuze de mitomanie !
:kissing:
Buna ziua , am un process suspendat in baza Art. 244 (1) pct 1 , inca din data de 10 sept. 2012 .
1)
In cazul respectiv, a intervenit sau NU perimarea , avand in vedere faptul ca procesul datorita caruia a intervenit suspendarea inca nu a ramas definitiv ?
2)
In momentul in care se va solicita repunerea pe rol a celui suspendat , acesta va fi supus judecatii conform Vechiului Cpciv. , sau , considerandu-se o noua chemare in judecata se va supune procedurilor Noului CPC ?? Inclusiv necesitatea , "medierii" ??
Multumesc anticipat oricarui repondent competent !#-o
Buna ziua, va rog sa-mi comunicati daca pot fi acuzata de incalcarea disp. leg 677 /2001 in cazul in care afisez public portretul unei persoane care mi-a cauzat daune ,cu scopul de a o identifica.
Multumesc.
Este exclusa intampinarea in contenciosul-administrativ si fiscal ? Va rog mult sa ma luminati : am chemat in instanta de contencios doua institutii urmand sa depun precizari in privinta daunelor dupa luarea la cunostinta a intampinarilor celor doua parate si dupa discutarea suspendarii ordonantei atacate .La primul termen mi-a fost ceruta prin citativ adresa uneia dintre ele, lucru ce presupune ca aceasta nu a fost citata . Mentionez ca sunt nedeplasabila-scaun cu rotile-am depus acte medicale,fara sa cer judecarea in lipsa. La cel de-al doilea termen s-au prezentat ambele parate , au solicitat termen pentru luarea la cunostinta a cererii de chemare in judecata , au fost refuzate si lasata judecarea la a doua strigare. Paratele si-au sustinut apararea in fata instantei , eu nefiind prezenta nu am luat cunostinta de acest aspect si nici nu am avut posibilitatea sa-mi sustin cauza .Instanta a dat un termen scurt in vederea depunerii notelor scrise de catre "parti" , eu necunoscand acest lucru. Si asta a fost tot procesul . E legal, e normal , procedura a fost legal indeplinita ? Pe ce-mi pot baza recursul? Va multumesc !
Trei membrii ai familiei mele , cu varste sub 35 ani , vor sa infiinteze o firma prestari servicii .Pentru asta trebuie sa cumpere dintr-o tara / UE , un utilaj .
Ce taxe vamale vor fi nevoiti sa plateasca , pretul utilajului -fara TVA fiind de 6000euro, firma va fi inregistrata ca platitoare TVA .
De asemneni vor sa stie cate si care sunt taxele prevazute de lege pentru firmele noi infiintate , in primul an de functionare.
Ce posibilitati de creditare , concrete , exista in momentul de fata , pentru tinerii intreprinzatori , in conditiile in care nu locuiesc in mediul rural.Ma refer la credite pentru inceperea activitatii , achizitii utilaj , chirie spatiu , etc.
Daca totusi se descurca cu propriile finante pentru inceput , dupa cat timp de la inceperea functionarii firmei pot primi ajutor financiar-nerambursabil / rambursabil.
Cat de dificila este o creditare nerambursabila in momentul de fata .
Va multumesc , o zi buna !
Prin ce metode pot obtine de la Directia Evidenta Persoanelor fotografii IN ORIGINAL din fisa de cartoteca a unei persoane fizice -deci , a tuturor fotografiilor aplicate pe actele de identitate emise pe numele unei persoane, de la varsta de 14 ani pana in prezent, - pentru a identifica momentul in care acea persoana a fost substituita de o alta, in vederea folosirii acestor fotografii la o expertiza traseologica ?