avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Activitate smf9

Activitate smf9

Inteleg ca sunteti unica proprietara a apartamentului incare locuiti. Vindeti apartamentul, va luati ceva mai mic , doar pt dumenavoastra si ati scapat de el. Nu sunteit obligata sa-l intretineti, e major
Daca puteti sa va strangeti un grup de parinti ar fi mai bine. Aveti dreptul sa actionati. In speta poate fi vorba de abuz in serviciu al procurorilor de caz, care au sarit peste citatii direct la mandate de aducere si se mai poate tine cont de infractiunea de lipsire de libertate. Cele 4 ore sau cat au stat copiii acolo fara a fi dusi la parchet si fara a fi lasati sa plece inseamna ceva. Daca sunt si copii controlati corporal fara mandat , iar aveti un fir.
Dar avocatii penalisti nu se prea aventureaza in cauze unde nu au sanse mari de castig si miza este mica. Ar fi un proces colectiv , dar "inculpatii" nu au nume, si o sa va asteptati la un NUP la plangerea dvs. Important este ca sa nu renuntati, sa invete si Statul roman ca trebuie sa lucreze dupa lege. Prin plangerile dvs macar le dati de lucru, un pic. trist este, ca tot pe banii dvs, ca timpul lor e platit...
Stimata doamna! Eu cred ca noi, romanii , avem prostul obicie sa ne consideram copiii tot copii, chiar daca ajung la pensie. Cred ca nu v-a fost usor sa il cresteti singura de 19 ani. Va spun ca , in claitate de parinte, aveti obligatia sa-l cresteti si educati pana la majorat si, inclusiv pana la 25 de ani DACA ISI CONTINUA STUDIILE. Nicim o clipa mai mult. Spuneiti ca nu este cazul. Casa dumneavoastra va apartine, salariul va apartine. Potrivit legii ajutorului social famila inseamna parintii cu copii lor minor, sau parintele cu copii minori. Nu mai constituie familie o mama cu un copil de 21 de ani care nu vrea sa lucreze. In LEGE Nr. 217 din 22 mai 2003 *** Republicată pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie MONITORUL OFICIAL NR. 365 din 30 mai 2012 veti gasi formularul de ordin de protectie. Nu e asa complicat. Ar trebui sa mergeti la un centru impotriva violentei in familie pt ca primiti asistenta gratis. Taiati toate sursel:fara mancare in farfurie, fara factura te tel si internet achitat, fara servicii de spalatoreasa pt el
Nu generalizez, tocmai spun de cazuri concrete in Mures. Reclamantul, impreuna cu avocatul a apelat la mediator pentru a-l convoca la sedinta de mediere pe parat, acesta nu a vrut sa vina, iar mediatorul a spus ca nu poate elibera procesul verbal de informare deoarece "nu s-au prezentat ambele parti la sedinta de informare" iar eliberarea unui proces verbal in cazul in care se prezinta doar reclamantul costa 250 lei. Asa ca vorbesc pe fapte. Drept consecinta omul care voia sa isi rezolve problema a renuntat sa -si mai apere dreptul/interesul.

Da, iadul e pavat cu bune intentii!
Practica din Mures ma face sa va spun ca nu s-a rezolvat nimic cu medierea. Aceea "informare gratuita" mediatorii o fac doar daca ambele parti sunt de fata. Tinand cont ca paratul nu vrea sa vina la mediere, mediatorii nu dau dovada informarii , cica asa zice ghidul lor si iaca asa daca vrei "dovada" platesti minim 200 lei sau renunti la judecata. Cunosc cazuri in care justitiabili au renuntat sa-si mai apere drepturile/interesele tocmai ca medierea presupunea timp si costuri in plus.
Răspuns la discuția Exceptii de procedura
in conditiile in care sunteti 2 parati, interesul principal este de a combate sub toate formele acuzatiile/pretentiile reclamantului. In C.P.Civ este prevazut ca apararile ridicate de un parat profita si celorlalti parati. Acum depinde de dvs cum vreti sa va aparati. Am avut o speta similara, in care eram vre-o 10 parati reclamati de o institutie publica. Am ales sa ma apar singura in conditiile in care ceilalti "sfatuiti" de liderul sindical, au zis ca spun prostii. Ei bine, "prostiile" mele au contat si pe baza exceptiilor ridicate de mine cauza e suspendata de mai bine de 1 ani si sunt toate sansele sa nu mai poata reclamanta sa mai aiba pretentii fata de parati.
Incepusem sa cred ca sunteti (avocatii, majoritatea) o turma care se supune fara cractire marelui UNBR si barourilor din care faceti parte. Sau o faceti pentru ca, cica va apara drepturile (oare)? Singurul lucru pe care-l face este sa va ajute sa fiti o casta in care se intra extrem de greu.
Vorbesc privind de 10 ani dinafara. Prieteni de-ai mei, avocati, imi povestesc de aberatile din barou si atitudinea de "sef absolut" a decanului, imi povestesc in ultima vreme de "furaciuni" de clienti intre avocati "confrati" sau de "tradare" ( cum sa-i zic altfel unui avocat care angajeaza o cauza si apoi discuta pe ascuns cu clientul adversarului sau). Si totusi, nu sunt observatii doar "dinafara" in conditiile in care, in calitate de consilier juridic, am fost la bara in calitate de adversar cu unii dintre domnii avocati.
Interesant devine momentul in care, pe legea veche puteam intra in avocatura cu scutire de examen, am adunat peste 10 ani de expeirenta, dar prin metode demne de lumea a 3-a, solutionarea dosarelor noastre ( au fost 25 de cereri) a durat 7 luni, a avut loc o caricatura de examen, am castigat in instanta impotriva baroului pe fond si in lumina "reformei in justitie" am termen de recurs peste un an si o luna! Din 2010 pana in 2013 sunt 3 ani din viata mea! Oare profesia aceasta nu presupune ca poti supravietui doar daca sti meserie?! De ce sa mi se puna atatea piedici?!
De ce sa-mi spuna avocati ca "daca n-ai pedigree e greu sa intri"?!
Acum ma gandesc, daca voi, avocatii ( care oricum sunteti acoperiti de biruri mult prea mari raportat la ce face baroul si UNBR pt voi) nu faceti nimic si va lasati umiliti si asupriti de UNBR si decanii vostrii, cum va asteptati sa fiti vazuti intr-o lumina buna ca avocati respectati?!
Răspuns la discuția drepturi patrimoniale ale sotilor
Si eu m-am gandit ca ar fi o solutie cu un avocat din alta parte. Este mai greu sa sti cum sa-l gasesti, nu cred ca intrand pe site-ul UNBR poate alege unul. Romanilor le plac recomandarile.
La notar au ajuns tot la sfatul unui avocat.
Stiu ca si pe Codul familiei era un articol care-ti permitea separatia de patrimonii si am vorbit eu cu un avocat pe tema aceasta si a zis ca nu se implica pentru ca nu exista practica in acest sens!
@gi_jane2 - va raspund la intrebare. Da, s-a discutat si problema aceasta, dar nici nu vrea sa auda , cu atat mai mult ca, din moment ce el isi juca banii si de cate ori mai era ceva de platit cand construiau casa, lui i se parea absolut normal ca platile sa se faca din banii ei.
Inclin sa cred , din raspunsurile dumneavoastra, ca fara un proces nu se poate rezolva aceasta situatie. Iar un astfel de proces va fi urat (dupa cum cunosc personajul), acum mai ramande intrebarea daca doamna mai este in stare sa faca fata la un astfel de proces.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția drepturi patrimoniale ale sotilor
Multumesc de raspuns. Inainte de Noul cod civil au fost 2 tentative de divort. Prima, ajunsa in instanta s-a suspendat in urma promisiunilor lui de tratament. A doua oara (am scris ca au o afacere si fiind un oras mic il cunoaste lumea), dupa ce am pus-o pe doamna in legtura cu o avocata renumita din oras, doamna avocat a renuntat...cu explicatia ca e postul Pastelui si e pacat ...si i-a recomandat alt avocat, barbat, bataios...Cat priveste probele - si-a angajat un detectiv care sa adune dovezi ca joca si pierde zeci de milioane la jocuri, dar detectivul i-a spus domnului ca doamna l-a angajat sa-l urmareasca.:( ,apoi, cadn a avut curajul sa isi ia un certificat de la IML , el l-a gasit si l-a distrus.
Recent, dupa moartea tatalui doamnei, a solicitat ( la sfatul altui avocat) sa faca acte la notar, cu mama doamnei, din care sa rezulte banii dati de parinti pentru apartament, iar notarul a spus ca nu poate face niciun fel de act atata vreme cat nu se dau banii in fata lui si nu s-a facut cumpararea apartamentului in fata acestuia.
A incercat sa faca o separare de patrimoni in fapt...macar de la un anumit moment, de aceea si-au impartit dividentele, dar functionarii de la banca (pe considerentul ca este sotul doamnei-chiar daca nu avea imputernicire ) i-au dat domnului informatii cu privire la numarul de cont si sumele depuse.
Asa ca inca nu s-au gasit solutii, iar cat priveste o actiune in instanta pe separare de patrimonii, a apelat la avocati care i-a spus ca e prea complicat fara divort si nu au vrut sa incerce.#-o
chiar nu sunt solutii?!
Buna ziua stimati forumisti!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat:
Este situatia unei rude de ale mele pentru care nu gasesc singura solutii:
Doamna, in momnetul in care s-a casatorit in 1991 a primit de la parintii ei bani cu care a achizitionat un apartament, dar parintii doamnei, fiind oameni de bun simt de la tara, au considerat ca toti oamenii sunt de bun simt si pentru binele si fericirea fiicei lor nu au considerat necesar sa faca acte si au lasat ca apartamentul cumparat sa fie intabulat pe numele fetei lor si a ginerelui (doar erau sot si sotie). Viata acestui cuplu nu era roz, dar au reusit sa isi faca si o afacere, care merge foarte bine si impreuna au construit si o casa, terminata anul trecut. Constructia a fost cu peripeti intrucat, domnul are mania jocurilor de noroc si ca sa protejeze cat de cat banii, de cand au afacerea, dividentele le imparteau in 2 (el ii juca la jocuri, iar din banii ai au consturit casa). Acum au copii mari, deja casnicia aceasta a devenit o rutina si sunt slabe sanse sa divorteze ( au fost cateva tentative dar pe cosiderentul ca au nevoie de tata cei 2 copii,multe promisiuni, iertari si tratamente pt rezolvarea problemei alcool-jocuri, s-a reununtat la divort) Acum intrebarea este: are doamna posibilitatea sa-si protejeze cumva munca de o viata? El o ameninta ca o scoate afara din casa daca divorteaza si ca o sa-si piarda si apartamentul.
In conditiile noului Cod civil poate sa se protejeze cumva fara sa divorteze?
Imi cer scuze pentur lunga introducere si astept sfaturi. Va multuemsc!