avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate ct25exs

Activitate ct25exs

Am si eu o intrebare. Am o salariata care a lipsit toata luna august anuntand telefonic ca are concediu medical dar la intoarcere a prezentat doar o cerere de concediu fara plata pt perioada respectiva, motivand ca medicul nu a putut sa ii dea concediu medical. Pot sa ii trec suspendarea in REVISAL acum, pt perioada 01.08-05.09.2012? Ea cu data de 5 sept. a facut cererea de concediu fara plata pentrut luna august, care i-a fost aprobata de director.
Cum le acordati sporul, in baza a ce, atata timp cat Legea 283/2011privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2010 pentru completarea art. 11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2008 privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul bugetar, prevede la art.6 ca "(1) În anul 2012, avansarea personalului încadrat pe funcţii de execuţie în gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime în muncă se face prin încadrarea în clasele de salarizare corespunzătoare vechimii în muncă dobândite, prevăzute la art. 11 alin. (3) din Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificările ulterioare, personalul beneficiind de o majorare a salariului de bază avut, corespunzător numărului de clase de salarizare succesive suplimentare multiplicat cu procentul stabilit la art. 10 alin. (5) din legea sus-menţionată, fără acordarea salariului corespunzător coeficientului de ierarhizare aferent noii clase de salarizare."?
Mai mult, in cadrul aceleiasi legi se prevede ca pentru anul 2012, cuantumul salariilor de baza, al sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, ramane la niveul din decembrie 2011.
Multumesc mult pt raspuns!
Legat de acest subiect, am si eu o intrebare. Daca la o institutie publica se restructureaza un post, se face o noua organigrama si stat de functii aprobat de for superior care intra in vigoare la o anumita data (pt a se da preaviz de 20 de zile lucratoare), iar persoana restructurata se "imbolnaveste" brusc, cu ce data ii incetez contractul? Daca reia preavizul dupa medical, depaseste termenul de intrare in vigoare al organigramei, in care nu se mai regaseste, plus ca in decizie este trecuta data cu care ii inceteaza si pe care o trec si in Revisal.
Cum se procedeaza in acest caz?
Multumesc mult pt lamuriri. Paste Fericit!
Legat tot de acest subiect, am un salariat care si-a facut cerere de incetare CIM cu data de 16.04.2012, prin acordul partilor, dorind ca ultima zi de lucru sa fie intr-o vineri. Dar data de 16.04.2012 este sarbatoare legala, prima zi de Paste. Pot trece in Revisal ca data a incetarii ziua urmatoare, 17.04.2012? Multumesc
As dori si eu o lamurire. Avem in unitate o persoana care a castigat in instanta reintegrarea pe post. Pe perioada procesului in instanta, a lucrat pe un alt post, acesta fiind si motivul procesului. I s-a facut decizie de reintegrare conform sentintei civile date de Tribunal in care s-a mentionat reintegrarea pe post cu mentinerea drepturilor salariale. Trebuiau mentionata, in aceasta decizie, si informatii legate de un eventual proces-verbal de predare-primire program (soft) de lucru, a bazei de date pe care va lucra? Mentionez ca la momentul in care a fost mutata de pe functia pe care revine acum, nu a predat nimanui nimic, persoana care a preluat trebuind sa isi faca propria baza de date.
Răspuns la discuția Dizolvare sindicat
Din pacate, nici unul nu doreste ca banii sa treaca la celalalt sindicat, vor sa ii retraga ei pe toti. Au temei legal? In cazul in care nu au voie sa ia decat sumele raportate la contributia fiecaruia, conform statut, ce se intampla cu banii ramasi in cont?
Răspuns la discuția Dizolvare sindicat
Multumesc de raspuns. Cotizarea fiecaruia o sa reiasa din statele de plata, inclusiv perioada. Cotizatia o reprezenta un procent din salariu net, nu era o suma fixa. Eu am dat un exemplu de suma, luand in calcul aceste aspecte.
Iar in ceea ce priveste ca suma de bani ramasa sa fie lasata noului sindicat, doar daca este prevazuta de lege o asemenea posibilitate, deoarece de bunavoie, cea care doreste dizolvarea nu o va face. Sa ramai cu peste 9000 ron in mana e ceva in ziua de azi si nu cunosc pe nimeni care sa ii cedeze de bunavoie :P
Si atunci cum va explicati ca in Monitorul Oficial din august, cand s-a publicat lista mediatorilor si arbitrilor pe judete, conform noilor reglementari, NICI UN MEDIATOR autorizat din judetul Constanta nu s-a regasit pe lista mediatorilor dati de MMFPS?