avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Activitate stelyan

Activitate stelyan

va multumesc dl Mircea pt raspuns si, v, as ruga sa mai ma lamuriti cu ceva..... m, am pensionat medical in 1993 din campul muncii cu pensie de invaliditate de gradul 2...nu pensie sociala.. cu toate ca nu aveam lucrati decat 6 ani si cateva luni... iar dupa 17 ani cand am trecut la alt grad de invaliditate mi sa dat pensie sociala??....si nu cum am avut inainte de a avea acel grad?... cam asta ar fi ideea...... multumesc inca o data

Carp Mircea a scris:

Nu.
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.
Limita de varsta la 65 ani.
La orice forma de pensionare ati trece, va veti incadra tot timpul la indemnizatia minima pentru pensionari, care astazi are valoarea de 800 lei.

buna ziua,am 55 de ani si sunt pensionat medical din 1993 cu gradul 2 de invaliditate pana in 2010... din 2010 pana in 2020 am fost trecut la gradul 1 de invaliditate....... mentionez ca inainte de pensionare am muncit 6 ani si 5 luni... din 2020 am fost trecut la gradul 2 de invaliditate cu o pensie sociala..... intrebarea mea este...... indeplinind stagiul de cotizare as putea cere trecerea de la pensia sociala la o pensie normala de boala in sistemul de pensii si recalcularea ei...?.......... multumesc
buna ziua.....daca se poate o informatie as dori si eu.......sunt internat de patru luni la un sanatoriu pentru plamini(valea iasului)...dupa 90 de zile am mers cu concediul medical la comisia de expertiza pentru al aviza....intrebarea mea este.....care este nr de zile medical pe care trebuie sa le am pentru a putea depune dosarul de pensionare medical ?......multumesc
buna ziua...as dori un raspuns la o intrebare daca sunteti amabili....sotia s/a pensionat medical incepind cu data de 24-01-2011.....dar pentru a depune dosarul la casa de pensii mai trebuie o adeverinta de la un loc de munca unde a lucrat..ceace mai dureaza..intrebarea este...dupa ce depune dosarul la casa de pensii..de cind i se ia in calcul pensia,de la data deciziei de pensionare sau de la data depunerii dosarului la casa de pensii ?...multumesc
buna ziua....sunt pensionar medical,in urma revizuirii anuale mi s/a schimbat gradul de invaliditate dupa care in termenul prevazut de 30 de zile am facut contestatie..asta fiind in 6 decembrie 2010...intrebarea mea este...in cit timp prevazut de lege trebuie rezolvata aceasta contestatie ?... ca deja au trecut doua luni si nu am primit nici un raspuns..........va multumesc
....am sotia operata de 3 saptamini de hernie de disc.....zilele acestea a fost pensionata........dupa cum se stie pt a se pensiona medical trebuie sa aiba cel putin 15 ani de cotizare.......sotia mea are 20.....16 ani la o intreprindere iar cei lalti pe la altele...la casa de pensii unde trebuie depus dosarul printre altele i s/a cerut si o adeverinta pe anii lucrati...intrebarea mea este......aceasta trebuie scoasa pe toti anii lucratii sau este de ajuns doar pe primii cei 16 lucrati consecutiv ...........va multumesc
buna ziua,am si eu o intrebare..........daca o persoana operata de hernie de disc se poate pensiona medical....daca da,in ce conditii.?....va multumesc
buna ziua....am 44 de ani si de 18 ani sunt pensionat medical (tbc) iar de 5 ani sunt cu gradul 1 de invaliditate....recent am avut revizuirea la comisia de expertiza,din aceasta facind parte un doctor si asistenta. In ziua respectiva doamna doctor mi/a zis ca nu m/ai poate sa/mi dea gradul 1 de invaliditate pe motiv ca nu m/ai sunt de acest grad cu toate ca analizele cerute de dinsa au iesit mai prost ca cele de anul trecut... urmind sa revin peste citeva zile pt a/mi inmina decizia iar in acest timp doamna doctor(dupa spusele dinsei) urmind sa se consulte cu colegii pt a hotari daca mai imi da gradul 1 sau ma trimite la institutul de expertiza pt investigatii. In ziua cind am fost chemat din nou s/a alcatuit o comisie din toti doctorii de cabinete inclusiv seful dinsilor.....iar decizia finala cu privire la dosarul meu a fost pentru gradul 2. As vrea sa mai precizez un amanunt....acum trei ani tot aceasta domna doctor m/a dat la gradul 2 de invaliditate..am facut contestatie iar decizia finala a luat/o seful dinsei, revenind la gradul 1.......dar in cazul de fata cum se poate proceda pt a/mi redobindi gradul de invaliditate daca decizia finala a fost data chiar de dinsul.........cu respect,va multumesc
buna ziua.....cu respect.. va rog cum se face o contestatie(model) la decizia comisiei de expertiza privind neacordarea unui grad de invaliditate de care ar trebui sa beneficiez....va multumesc
...o intrebare am si eu,daca sunteti amabili.......se poate obtine o pensie pt handicap vizual grav in conditiile de mai jos?.......sotia are un handicap vizual la ambii ochi....la unul de -11 la celalat de -3.....este nascuta in 1967 si are o vechime pe cartea de munca de 19 ani...cotizati.................va multumesc