avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate teisoara

Activitate teisoara

Buna ziua,
Mama mea, persoana cu handicap grav cu asistent personal are domiciliul la aceeași adresă cu mine.Avem de la primărie un loc de parcare ptr acest motiv.. Astăzi, s a prezentat un reprezentant al poliției locale ptr verificări acte in legătură cu acest lucru.. Am prezentat toate actele care sunt in regula.Dar, am întrebat cine a făcut sesizarea, mai ales că vecinii știu aceasta situație..Mi a răspuns că nu mi poate spune.
Întrebarea este dacă a procedat legal și care e textul de lege care interzice.
Mulțumesc!
Bună ziua ,
Va rog frumos ,am nevoie de un sfat in situația urmatoare :
-bunicul meu ( decedat) a avut 7 copiii.Doar 2 mai sunt în viață.Unul dintre ei ( mama mea) nu este trecuta în titlul de proprietate ca și moștenitor ,nu a făcut cerere ,nu are alt titlu de proprietate.
-Unul dintre copiii unuia dintre frații decedați ar dori să facă succesiunea după tatăl său.

Întrebări :
-care este procedura ca mama sa fie pe titlul de proprietate?
-se poate și fără instanta ?( fiind de durată și costisitor )
-in ce măsură decizia 9/2021 a ICCJ este aplicabilă acestei spete daca nu se dorește calea judecătorească.

Am întrebat primăria care a eliberat titlul ,nu a știut să răspundă privitor la procedura

Va mulțumesc !
Privilegiul instituit de către președinte asociatie. Proprietarul achita parțial, restul sumei fiind în litigiu. Este obligat președintele sa modifice valoarea înscrisă inițial? Dacă da, în baza cărui temei legal?
Mulțumesc
Bună seara,

Sunt în următoarea situație :
-primit prin posta cu confirmare de primire înștiințare de la politia orașului Măcin, prin care se solicita ca în 5 zile sa retrimit date șofer care în data de 12 noiembrie a folosit autovehiculul, proprietatea mea, în vederea stabilirii sancțiunii ptr săvârșirea unei contravenții la Codul rutier (probabil viteza)
-trimit în termen, cu toate ca nu se specifica auto care a înregistrat, nu este atașată nici o imagine, nu este specificata decât ora și porțiunea de drum. Cu confirmare de primire, care se întoarce, pe 26 noiembrie cu semnătura de primire a unui agent.
De atunci, liniște.
Care este termenul în care se poate primi pricesul verbal stabilire sancțiune, este legal sa nu ai date cu privire la autospeciala care a înregistrat evenimentul, o poză cu viteza sau detalii suplimentare? Eu doar pot sa presupun ca e vb de viteza...
Mulțumesc, numai bine!
Bună seara,

Cum se procedează în sit în care un proprietar achita parțial o suma din cea înscrisă ca și privilegiu imobiliar. Exista temei juridic ptr modificare suma înscrisă? Care ar fi procedura, va rog?
Mulțumesc
Acțiune pretenții, cerere de valoare redusa, perioada 2016-2019...
Exista cale de atac, apelul, la 30 zile de la comunicare..

Putem crede ca e vorba de o greșeală? Nu știm cum sa ne poziționam în apel,
Bună ziua,

Se introduce în decembrie 2019, o acțiune în instanță ptr recuperare debite, 2016 - 2019, 4200 lei. Se judeca, în camera consiliu, Se primește motivare hotărâre ÎN TEMEIUL LEGII 230/2007. Este posibil asa ceva având în vedere ca legea 230 era abrogata la momentul introducerii cererii? Se poate considera autoritate de lucru judecat?
Mulțumesc
Buna ziua,va rog frumos un raspuns la urmatoarea situatie
--la 1,09,2018 cf art 55 b CM inceteaza CIM.Dupa multe mail uri primesc adev vechime ,nota de lichidare si 2 acte aditionale nesemnate si despre care nu am stiut.
-solicit ITM un punct de vedere,efectueaza control si dispune corectii modificari clauze precum si achitare diferente (7000 lei )din modificari clauze contract fara acordul meu ,sub sanctiunea amenzii ,pana la 2,11,2018.Evident ,angajatorul nu se conformeaza !
-la 5,12,2018 revin catre ITM si aseara 17,12,2018 primesc un plic cu o adev vechime ,FARA FISA LICHIDARE ;FARA CALCUL CO NEEFECTUAT.,dar insotit de alte 2 acte aditionale cu modificarile salariale efectuate ,insa FARA modificare functiei avute.,cu recunoastrea debitului de 7183 lei.
Intrebarile mele sunt
-aceste modificari pot fi inregistrate in REVISAL la 3 luni dupa incetare CIM ? Exista temei legal sa solicit ITM ultimul extras REVISAL ?
-sunt valabile aceste acte aditionale fara semnatura mea ?
-suma de bani o pot recupera doar prin instanta ?
-cum putem explica logic si legal faptul ca pana la 5 .12..2018 nu se intampla nimic,dar in urma revenirii catre ITM primesc aceste hartii cu data de inregistrare HR 1,11,2018 adica exact inainte cu o zi de scadenta ragazului oferit de ITM ?

Va multumesc !
Răspuns la discuția autoritate de lucru judecat
Multumesc mult !