Buna ziua,
O societate comerciala cu domeniu principal de activitate, inchiriere auto doreste sa-si extinda parcul auto dar din lipsa de fonduri suficiente opteaza pentru subinchirire de la pers fizice sau juridice.
Este legal? Srl poate inchiria de la pers fizice (cum? Comodat?) si juridice (cum? Contract inchiriere?) si apoi subinchiria mai departe la alte pers fizice si juridice? In cazul pers fizice se pierde tva-ul? Cum este juridic corect sa se faca acest lucru ?
Conform unei sentinte definitive si irevocabile sunt obligat la plata unei "pensii de intretinere in favoarea minorei, in cuantum de 25% din venitul net lunar realizat" dupa cum se arata in aceasta sentinta.
In momentul de fata nu sunt angajat iar aici apare nedumerirea mea:
In aceasta situatie, care este suma exacta care ar trebui sa o platesc lunar?
Trebuie sa tin cont de HG 1193/2010 unde salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 670 lei lunar sau de CCMUN 2011-2014 unde salariul minim este de 700 lei?
Daca trebuie sa calculez cuantumul pensiei la 670 lei, suma care trebuie sa o platesc este 25% din 670 lei (care este venitul brut) sau 25% din net, adica 25% din 510 lei ?
In acest moment sunt confuz deoarece am primit raspunsuri mixte si ma intereseaza un punct de vedere clar si la obiect, adica, care este cuantumul pensiei de intretinere in 2011 pentru o persoana care nu esta angajata.
buzeadrian a scris:
Fiul meu este divortat. In urma casatoriei a rezultat o scumpete de fetita care acum are varsta de 4ani si 8 luni.Prin sentinta el are dreptul sa o vada de 2 ori pe luna duminica de la 10 la 17.Noi ca si bunici am dat-o pe fosta nora in judecata si am cerut drept de vizitare sambata inaintea zilei in care o ia fiul nostru.Asta pentru ca dorim sa o vedem mai des si pentru ca si fetita isi doreste acest lucru numai ca ea nu poate decide deocamdata.Credeti ca avem vreo sansa de castig?
Fiul meu este divortat. In urma casatoriei a rezultat o scumpete de fetita care acum are varsta de 4ani si 8 luni.Prin sentinta el are dreptul sa o vada de 2 ori pe luna duminica de la 10 la 17.Noi ca si bunici am dat-o pe fosta nora in judecata si am cerut drept de vizitare sambata inaintea zilei in care o ia fiul nostru.Asta pentru ca dorim sa o vedem mai des si pentru ca si fetita isi doreste acest lucru numai ca ea nu poate decide deocamdata.Credeti ca avem vreo sansa de castig?
deci ...
dl. florinraican ma sfatuieste intr-un anume fel ...
dna. m_ella2005 ma sfatuieste intr-un alt fel...
ce ar trebui totusi sa fac? cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie? ... este foarte important pt. mine deoarece am observat ca in Romania, cel putin deocamdata, sistemul de justitie este defect, grav bolnav, din pricina mentalitatilor invechite si a legilor interpretabile sau pur si simplu prost concepute.
deci ... varianta cea mai buna ar fi o noua actiune in instanta prin care sa cea explicatii cu privire la aceasta sentinta?
Buna ziua,
Am o sentinta definitiva si irevocabila cu privire la programul de vizitare a unui minor care suna cam asa: [obliga reclamanta(fosta sotie) sa permita paratului(eu) sa aiba legaturi personale cu minora de doua ori pe luna, in prima si a treia duminica din luna, de la orele 10:00 la orele 17:00, la domiciliul paratului, doua saptamani in timpul concediului de odihna al paratului, la domiciliul acestuia din urma, precum si sa petreaca sarbatorile de Paste si Craciun la domiciliul tatalui in anii pari].
Intrebarile mele sunt urmatoarele deoarece am nevoie de niste lamuriri pt a intelege corect aceasta sentinta:
1. in momentul de fata nu sunt angajat, cum se aplica sentinta (partea referitoare la concediul de odihna) in acest caz? acele 2 saptamani de vacanta le pot solicita fostei sotii oricand? pot imparti perioada in o sapt vara si una iarna?
2. acesta fiind un an par am dreptul sa petrec sarbatorile de Paste si Craciun cu minora in domiciliul meu, totusi, cat inseama efectiv in timp aceste sarbatori deoarece aici nu se specifica? Paste=2 zile, Craciun=2 zile? sau cate o zi? ... eu stiu ca aceste doua sarbatori se desfasoara pe parcursul a doua zile fiecare.
3. in sentinta se specifica "la domiciliul tatalui",adresa mea din buletin este alta decat cea la care domiciliez in prezent, as putea avea probleme din aceasta cauza?
Mentionez ca varianta in care aceste detalii ar trebui discutate si stabilite de comun acord cu fosta sotie, nu exista.
Va multumesc,
Ok, o greseala din partea mea ca m-am referit la dreptul familiei ca la o specializare anume, vroiam sa spun ... un avocat care a avut majoritatea cauzelor pe minori si familie si mai mult decat atat si o rata ridicata de succes. Pe de alta parte referitor la "sunt avocatii si stapinesc meseria pe care o fac printr/o pregatire continua, permanenta si asidua", aici va pot contrazice si nu as fi singurul. Cum in toate domeniile exista si incompetenti ... din pacate asa este si aici doar ca in cazul de fata se deterioreaza iremediabil viata unei terte persoane si nu a celui care face greseala. Greseala avocatului este intotdeauna platita de client. Cat despre faptul ca as avea o problema de mentalitate vo pot spune decat ca nu am nimic de reprosat avocatilor ce isi fac meseria mai bine sau mai rau ci doar celor cu care am intrat direct in contact si pentru greselile carora platesc eu acum. O zi buna.
Buna ziua.
As dori sa imi recomandati cativa avocati competenti in Ploiesti sau imprejurimi specializati in Dreptul Familiei. Rugamintea ar fi ca persoanele respective sa fie intra-adevar specializati in acest domeniu pt ca am observat ca majoritatea domniilor lor nu au o anumita specializare ... pur si simplu accepta 99% din cazurile prezentate si sincer pana acum am schimbat 3 avocati pt ca s-a dovedit, in fiecare caz din pacate, ca datorita lipsei acestei specializari pot exista lacune in pregatirea profesionala a aparatorului, acest lucru dezavantajandu-ma major in cadrul procesului. Mentionez ca partea cu care ma aflu in litigiu are un avocat specializat in Dreptul Familiei.
Multumesc,
Multumesc pt informatie, problema e ca astazi (8 feb) am avut termen la Curtea de Apel (in cadrul recursului) si s-a acordat o amanare (pt luare la cunostinta inscrisuri noi depuse de ambele parti), iar termenul urmator (si ultimul asa cum a indicat instanta) este 1 martie ceea ce cred ca nu imi ofera destul timpt pt a aplica aceasta situatie "drept de vizita incuviintat pe cale de ordonanta presedintiala"
Cat despre infractiunea de care se face vinovata fosta sotie pt nerespectarea unei Hot. Jud., am depus o plangere penala repartizata catre sectia de politie de care apartine iar cei de acolo mi-au indicat ca nu o pot sanctiona in nici un fel deoarece sentinte nu este definitiva si irevocabila, apoi au trimis plangerea inapoi probabil cu propunerea de neincepere a urmaririi penale.
Simt ca raman fara optiuni si fara timp si cel mai important ... fara fiica mea pe care o iubesc enorm din cauza unui sistem defect bazat pe influenta, declaratii mincinoase si persoane incompetente. Nu am avut niciodata probleme cu legea, nu am intrat niciodata intr-o sala de judecata pana acum si toate astea imi lasa doar un gust amar si cel mai grav ... se fac in "interesul minorei" asa cum apare in nenumarate documente, chiar si in Hot. Jud. Sistemul nostru este prost conceput si neperformant, iti testeaza limitele rabdarii si asa se ajunge la situatii mult mai grave.
Dosarul cazului a depasit 200 de file si 2 instante (fond si apel) si inca nu pot beneficia de prezenta fiicei mele care imi este foarte atasata.