Buna ziua,
O familie are contract de inchiriere, pe termen nelimitat, incheiat cu proprietara care intre timp a murit. Fiica ei locuieste in Germania si nu a incetat contractul.
Chiriasii, insa, au fost nemultumiti de unele aspecte, si i-au informat pe proprietari ca doresc sa rezilieze contractul. Acestia le-au inchis telefonul, nervosi. Chiriasii s-au mutat incepand cu 1 decembrie. Exista vreo problema, daca proprietarii nu vor sa rezilieze contractul?
o familie mutata din alt oras, locuieste aici intr-un imobil cu contract de inchiriere. au cerut ajutor social, dar n-au declarat ca la domiciliul anterior au pe nume casa si teren. am solicitat la primaria respectiva informatii ref. la bunurile detinute, si mi s-a confirmat ca acestia figureaza cu bunuri imobile. ajutorul social a inceput cu noiembrie 2012 si au luat si banii pentru incalzirea cu lemne. cum le incetez ajutorul cu noiembrie 2012? dispozitie de incetare sau de revocare a dispozitiei de acordare? banii pentru lemne cum ii recuperez?
buna ziua,
am o prietena care a lucrat, impreuna cu sotul ei la o fabrica de produse alimentare din carne. au fost angajati amandoi din septembrie cu contract de munca. prima luna...a fost bine, referitor la salariu, care era 800 net + produse alimentare in loc de bonuri de masa. au intarziat ei cu salariul dar l-au luat. in urmatoarele luni, pentru luna octombrie au luat jumatate din salariu la sfarsitul lui noiembrie iar cealalta jumatate in decembrie. deci pe noiembrie n-au primit nici un ban. cativa dinte muncitori si-au cerut drepturile, directorul si cei din conducere mereu promiteau ca ii vor lua in 2-3 zile si mereu minteau. vecina mea si-a facut cerere pentru 2 libere la care avea dreptul si cateva zile de concediu. a fost personal cu cererea la director, care i-a aprobat cererea, iar peste 2 zile cand s-a dus pana la serviciu sa vada daca se dau banii, a aflat cu stupoare ca a fost data afara si ea si ceilalti 14-15 care au fost mai infipti si si-au cerut salariile. a fost pusa sa-si dea demisia si ea si sotul ei, insa nu a scris nimic, au fost avertizati ca nu mai au voie sa intre in fabrica si nici nu le vor platii salariile pentru noiembrie si decembrie. ce e de facut?
pentru o familie care a cerut ajutor de incalzire, insa nu are nici centrala, nici soba, ci se incalzesc cu o butelie cu gaz intr-un convector. are dreptul la ajutor?
buna ziua,
un tata beneficiaza in prezent de stimulent si s-a nascut cel de-al doilea copil. cand poate depune actele si pt cel de-al doilea pentru stimulent? dupa ce implineste primul copil 2 ani sau nu are legatura?
conf. oug 111/2010, oricare dintre parintii firesti ai copilului poate beneficia de aceste drepturi daca a a realizat venituri supuse impozitului pe venit, in ultimele 12 luni, anterior nasterii copilului. pentru detalii, contactati serviciul de asistenta sociala al orasului in care locuiti