avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate Beth

Activitate Beth

Care este temeiul de drept pentru rezilierea - acum - a unui contract de intretinere incheiat in 2005? Se merge pe vechiul cod civil (pentru contractele nenumite) sau pe noul cod?
Aplic regula cu tempus regit actum si ma folosesc de art. 1020 din vechiul cod civil?
Multumesc
Andreea Lisievici a scris:

La Bucuresti e 47, desi de fapt e 564 de lei pe an. [ link extern ]

La Bucuresti asa o fi! Dar ... surprinzator, nu-i asa? ... tara asta mai are si alte locuri in afara Bucurestiului! Stiu ca-i greu de crezut ..... si, totusi, asa e! Existam si noi, provincia!
Userul a zis ca-i din Bucuresti? Poate ca n-am remarcat eu!
La noi e 70 lei si platim lunar.
E corect. E taxa, nu cota. Ce nu-i corect e sa-i spuneti userului ca taxa de barou e de 45 de lei. Realitatea e ca fiecare barou are propria-i taxa de barou! In baroul din care fac eu parte, taxa e de 70 de lei!
O cunostinta, cetatean francez, a fost condamnata la 4 luni cu suspendare pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul avand o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange. Omul locuieste de vreo 10 ani in Romania, dar a ramas cu cetatenie franceza. Si el trebuie sa dea examenul asta ca sa-si recupereze permisul?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
@proastasatului
Te asigur ca OEPA inseamna mai mult decat dreptul avocatului "de a pune nume cabinetului, iar numele are rol de [a] individualiza si se da ex cu Ionescu", chiar daca tie iti pare ca seamana cu educatia fizica, desenul sau muzica (presupun ca e vorba de rolul lor intr-un liceu de informatica, pentru ca in unul sportiv sau de arte......)


Răspuns la discuția Avocati stagiari
Suzana Hirzoiu a scris:

Luciana,

Cardul de avocat inlocuieste legitimatia clasica. ("Legitimatia de avocat poate fi si de tip card"). La Dolj scrie pe site ca puteai sa te inscrii sa primesti card pana pe 30 noiembrie pt anul 2011. Legat de pret, va trebui sa intrebi la baroul tau. De emis, il emite baroul.
Cat despre roba, sunt dimensiuni standard, ti-o procuri singur din cate stiu eu, costa cateva milioane bune si ca stagiar nu cred ca iti trebuie pentru ca depui concluzii doar la judecatorie unde roba nu este obligatorie. Din cate stiu eu, e obligatorie in toate instantele cu exceptia judecatoriilor.

In alta ordine de idei, eu sunt putin cam picata din luna, nu ma asteptam sa promovez, ceea ce normal inseamna ca nu am un maestru, nu stiu ce trebuie sa fac si incotro sa ma indrept. :))
Poate cei care sunt mai bine informati, ma puteti pune si pemine la curent..



Roba e OBLIGATORIE in toate instantele, inclusiv in judecatorie! N-am vazut in instanta vreun stagiar fara roba! Toti o purtam, indiferent de numarul de ani de vechime in avocatura.
Cum dumnezeu ai reusit tu, ca stagiara, sa pui concluzii pe la tribunale si curti de apel? Tie nu ti se aplica Legea 51?
Nu cred ca pana la primul termen. Este vorba despre prima zi de infatisare, ceea ce e cu totul altceva! Ce înseamnă prima zi de înfăţişare?
Este aceea în care părţile, legal citate, pot pune concluzii. Pentru a exista acest moment procedural trebuie să fie îndeplinite două condiţii:
• părţile să fie legal citate;
• părţile să poată pune concluzii.
A putea pune concluzii înseamnă că partea are posibilitatea efectivă să-şi exprime punctul de vedere în legătură cu orice aspect din proces.
Aţi putea fi tentat să credeţi că prima zi de înfăţişare este primul termen de judecată. Însă nu întotdeauna prima zi de înfăţişare coincide cu primul termen de judecată. Instanţa de judecată va aprecia în fiecare cauză în parte care este prima zi de înfăţişare.
De exemplu, nu pot fi puse concluzii la primul termen de judecată dacă: se constată că părţile, sau una din ele nu au fost legal citate; se încuviinţează o cerere a unei părţi pentru a-şi angaja apărător. Ca atare, în aceste două situaţii, prima zi de înfăţişare nu va fi primul termen de judecată, ci se va amâna pentru o dată ulterioară.
Asa ca ....
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Da, insa doar recapitularea. Invatatul - tot din tratate, coduri si cursuri!
da, mica reforma in justitie se aplica din 25 noiembrie