nu e adevarat, notificarea nu e act de executare silita, deci, nu se prelungeste termenul de prescriptie
aceeasi problema o am si eu. urmariti si intrebarea mea "evacuare si drept de retentie"
eu vreau sa cer evacuarea ei pt lipsa titlu. pot sa ii dau banii, dar asta n-o obliga sa plece. pe mine ma intereseaza sa elibereze apartamentul.
acum1,5 ani am castigat apartamentul ,prin partaj. Fosta sotie continua sa ocupe o incapere in apartament.Daca cer evacuarea ei prin procedura speciala , instanta ii va da drept de retentie pana ii achit suma la care am fost obligat? mentionez ca ea nu a cerut drept de retentie, eu nu i-am achitat datoria pt ca ea nu vrea sa parasesca apart, ea nu a cerut executare silita si nici ea nu mi-a platit datoria care o are fata de mine.
Sulta nu este platita inca. Celalalt sot nu a cerut sa i se atribuie locuinta, inseamna ca are unde sa se duca.Poate prefera sa stea in casa , sa nu plateasca nimic si sa mai si primeasca bani.
Buna ziua tuturor,
In cazul in care exista o sentinta civila de partaj ,def si irevocab, prin care unuia dintre soti i-a revenit locuinta iar celalalt are de primit o sulta, sotul ramas proprietar poate depune plangere pt violare de domiciliul daca celalalt nu vrea sa paraseasca casa? Mentionez ca divortul a fost pronuntat cu mai mult timp in urma.
Va multumesc.
Intr-un magazin, supermarket, etc , echipele de paza te pot cauta in sacosa, poseta, buzunare ?...Sau au dreptul sa-ti ceara sa le arati tu continutul posetei?
In urma partajului, sotul meu a obtinut apartamentul si trebuie sa-mi dea mie sulta . Cat timp am la dispozitie sa merg la executor pt recuperarea sultei ? 3 ani sau 10 ani?
Am divortat de sot acum 5 ani.Locuim in acelasi apartament. Acum s-a terminat si partajul. Eu am ramas cu apart dar trebuie sa-i dau sulta de 850 mil lei vechi si nu am de unde.Pot sa-l dau afara din apart acum ca am sentinta de partaj? Sau trebuie sa-i dau sulta mai intai? Pana acum nu prea a contribuit la chelt casei(intretinere,lumina,gaze,etc), de acum incolo nici atat. Poate sa-mi vanda apart? Imi pune poprire pe salariu? Ce sa fac? La Cartea Funciara m-am gandit sa nu ma duc inca pt ca trece sulta. El are buletinul pe ac adresa inca 5 ani de acum incolo...
Va multumesc.
titlul a aparut asa dintr-o eroare, nu e vb de nicio hotarare executorie, nu am cerut chelt de judecata, p adversa a cerut si nu i-au fost aprobate, nu s-a inceput nicio executare. probabil din titlu s-a produs aceasta confuzie.imi cer scuze , de-abia acum am vaz ce scrie la subiect.