Eu de hotarare am nevoie pt a mi se putea elibera permisul de conducere care este retinut la politie d 3 ani d cand am avut respectivul accident. Nu stiu daca certificatul de grefa il accepta cei de la rutiera pentru ca ei mi-au cerut hotararea in original. Si inca o intrebare daca nu sunt prea impertinent : Exista vreo sansa ca pe langa astia 3 ani in care mi-a fost retinut permisu sa mi se mai suspende ink vreo luna 2 3? Specfic ca acel accident l-am avut din cauza unui derapaj , intrand intr-un copac iar pasagerul din dreapta a avut nevoie d ingrijiri medicale. Nu aveam viteza nimic, din acel motiv fiind pana la urma absolvit d orice vina si nimeni nu a depus vreo plangere impotriva mea. Va multumesc
Decizia este definitiva si irevocabila . Partea vatamata e logodnica mea deci nu are cum sa s mai faca vreun recurs. Atunci inseamna ca am sa ma duc sa ma interesez la tribunal. Va multumesc mult pentru ajutor.
Pe data d 25 februarie s-a finalizat un proces in care eram cercetat penal pt un accident rutier. Am scapat d orice acuzatie, de tot. Au trecut 3 saptamani de la finalizarea procesului dar nu am primit inca decizia d la tribunal pentru a-mi putea ridica permisu de la politie. Cum sa procedez? unde sa ma duc si pe cine sa intreb? In cate zile legal ar trebui sa primesc decizia respectiva? De obicei se trimite prin posta sau astept degeaba?
Saptamana trecuta a fost ultima infatzisare a unui proces in care eram acuzat de vatamare corporala din culpa. Judecatorul a decis sa nu mi se deschida dosar penal si sa fiu absolvit de orice vina deoarece m-am impacat cu partea vatamata ( decizie definitiva si irevocabila). Acum intrebarile mele sunt: exista vreo sansa sa mi se anuleze permisu de conducere sau sa mi se mai retina? Cam in cat timp o sa primesc decizia in scris? Risc vreo amenda ceva?
Astazi am primit solutionarea procesului pe care l-am avut in urma unui accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unui pasager. Am primit 3 luni de inchisoare cu suspendare, din cate am inteles se anuleaza si permisul de conducere. Intrebarea este dupa cat timp am voie sa dau din nou pt permisul de conducere.Va multumesc anticipat
Am inteles, dar acum intrebarea este : risc sa mi se anuleze permisul? Am fost condamnat in urma savarsirii infractiunii d la art. 184 alin 1 sau 2 nu stiu exact. Mai pw inteles, circulam prin oras, aveam 40 km/h, din cauza unei portiuni de gheatza pe care n-am observat-o, am intrat in derapaj si am lovit un copac. In urma accidentului persoana din dreapta mea a avut fracturi la ambele picioare. Institutu de medicina legala a mentionat ca in urma accidentului victima necesita mai mult de 60 zile de ingrijiri medicale. Am primit 3 luni cu suspendare si nu stiu daca mi se anuleaza permisul. Oricum permisul mi-a fost retinut de catre politie in ziua accidentului, dar nu stiu daca mi-l anuleaza de tot sau mai am sanse sa-l primesc inapoi fara sa fac din nou scoala de soferi. Va multumesc
In urma unui accident rutier pe care l-am avut in urma cu 3 ani, soldat cu vatamarea pasagerului din dreapta care a necesitat mai mult de 60 zile de ingrijiri medicale, instanta de judecata mi-a dat 3 luni de inchisoare cu suspendare. Din cauza acestei decizii permisul de sofer mi se anuleaza? daca da, cand pot face din nou scoala de soferi in vederea obtinerii unui nou permis? Va multumesc anticipat.
Cu ceva timp in urma am cumparat un teren cu o suprafata d 500 metri pentr a-mi construi o casa. La acel moment nu ma interesasem ce P.O.T este in acea zona , pe urma am aflat ca este de 20 %. Casa care vreau sa o construiesc are o amprenta la sol de 130 m2, ceea ce reprezinta undeva in jur de 26% . Acum intrebare: ar putea exista vreo modalitate de a mi se accepta constructia cu toate ca are amprenta mai mare decat e specificat in P.O.T..?Va multumesc anticipat.
In urma cu 2 luni am semnat un antecontract in vederea cumpararii unui teren , valoarea reala a terenului fiind de 7500 de euro , iar in antecontract fiind trecuta valoarea de 5000. Ca avans i-am dat suma de 3000 de euro numai ca 500 euro au fost trecuti in antecontract , iar diferenta de 2500 de euro i-am trecut pe o chitanta de mana . In antecontract era stipulat ca perfectarea actelor sa fie facuta in maxim 2 luni.Ieri a expirat acea perioada si persoana de la care trebuie sa achizitionez terenu tot zice ca nu-s gata actele si alte motive. In acest act este specificat ca daca in 2 luni nu se perfecteaza actele din vina dumnealui imi da ca si despagubire o suma de 2000 de euro + 500 euro ( suma pe care am trecut-o in antecontract). Pe chitanta de mana scrie ca : " Sume de 2500 de euro face parte din avansul de pret platit cu titlu nerambursabil in caz de razgandire in privinta cumpararii si achitarii integrale a pretului de catre cumparator , conform antecontractului incheiat de noi partile" si putin mai jos mai este specificat ceva: " Prezenta chitanta nu modifica prevederile antecontractului notarial , ci face doar dovada avansului nerambursabil" . Acum intrebarea mea este urmatoarea daca in actul facut la notar este specificat ca in caz de razgandire a vanzatorului primesc suma de 2500 euro , suma de 2500 euro pe care am trecut-o pe chitanta de mana o mai pot recupera? sau este pierduta? Multumesc.
Eu inteleg ca vrea sa isi recupereze banii cheltuiti pe pacient dar a luat deja suma alocata vindecarii pacientului de la casa de asigurari in care era inscris , de ce sa mai ia inca odata si de la mine? Adik vindecarea pacientului costa de exemplu 1000 lei si spitalul ia 1000 lei de la casa de asigurari de sanatate si ink 1000 de la mine..?