avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters130441

Activitate ContSters130441

Da, sunt in termenul de 30 de zile la cea de-a treia decizie de revizuire(v-am spus ca e o adevarata nebunie).Ca sa fiu mai exact,din dec 2011 si pana acum am primit 3 decizii, primele doua contestate fara un raspuns concret din partea MAPN ci doar o noua decizie in care se mai adauga cativa leuti de fiecare data!
As dori sa aflu opinia dvs in legatura cu urmatoarea situatie: sunt ofiter militar in rezerva si odata cu nebunia revizuirii pensiilor am realizat ca vechea decizie de pensionare pe care o aveam nu era intocmita corect. Imi recunosc greseala si indolenta de la vremea respectiva de a nu o verifica si de a nu o contesta , dar alte vremuri , alte venituri si uite ca n-am dat importanta. Greseala consta in nerespectarea perioadelor in care am desfasurat activitati in locurile de munca incadrate in grupele I si a II-a de munca, potrivit legislatiei in vigoare la acea data ,legislatie care-mi acorda o majorare de 100% ptr gr I .Noua decizie de revizuire corecteaza aceasta greseala dar datorita schimbarii legislatiei( ptr gr I se acorda doar 50%) cuantumul pensiei a fost diminuat. Obligatoriu voi contesta decizia de revizuire (ptr ca implica mult mai multe decat o diminuare a pensiei).Intrebarea este daca pot sa cer , retroactiv, banii care mi se cuveneau daca prima decizie ar fi fost intocmita corect in conditiile in care eu nu am contestat-o la vremea respectiva dar pe care ei au invalidat-o recunoscand eroarea comisa prin datele din noua decizie. Multumesc anticipat ptr raspuns.

Va rog imi poate da cineva un sfat in aceasta problema:

Am cumparat un teren (prin act notarial) de la o persoana care are o sentinta definitiva si irevocabila de reconstituire a dreptului de proprietate pe vechile amplasamente, in baza legii 18/1991,si primaria tergiverseaza de patru ani punerea in executare a hotararii.
Am convenit cu vanzatorul sa imi cesioneze drepturile litigioase cu privire la terenul cumparat de mine (sunt mai multi mostenitori si
terenul cumparat de mine reprezinta exact terenul care i se cuvine potrivit partajului voluntar notarial, care a stat la baza expertizei tehnice din proces si care este parte integranta din sentinta judecatoreasca ).
In baza acestui act de cesionare a drepturilor litigioase , titlul de proprietate va fi emis pe numele meu , alaturi de ceilalti mostenitori, sau va fi emis tot pe numele vanzatorului?
De asemenea , as dori sa stiu ce se poate intampla in cazul in care ,vanzatorul poate a mai vandut acel teren inca o data ,sau de n ori. Prin cesionarea aceasta , dreptul meu va fi protejat ? Sau eu va trebui sa raspund si pentru alte ilegalitati pe care acest vanzator le-a mai facut ( in ideea ca el a mai vandut inca o data terenul respectiv).
Buna seara,
Daca se poate, as dori sa ma ajutati cu o informatie. Am cumparat un teren (prin act notarial) de la o persoana care are o sentinta definitiva si irevocabila de reconstituire a dreptului de proprietate pe vechile amplasamente, in baza legii 18/1991,si primaria tergiverseaza de patru ani punerea in executare a hotararii.
Am convenit cu vanzatorul sa imi cesioneze drepturile litigioase cu privire la terenul cumparat de mine (sunt mai multi mostenitori si
terenul cumparat de mine reprezinta exact terenul care i se cuvine potrivit partajului voluntar notarial, care a stat la baza expertizei tehnice din proces si care este parte integranta din sentinta judecatoreasca ).
In baza acestui act de cesionare a drepturilor litigioase , titlul de proprietate va fi emis pe numele meu , alaturi de ceilalti mostenitori, sau va fi emis tot pe numele vanzatorului?
De asemenea , as dori sa stiu ce se poate intampla in cazul in care ,vanzatorul poate a mai vandut acel teren inca o data ,sau de n ori. Prin cesionarea aceasta , dreptul meu va fi protejat ? Sau eu va trebui sa raspund si pentru alte ilegalitati pe care acest vanzator le-a mai facut ( in ideea ca el a mai vandut inca o data terenul respectiv).
Răspuns la discuția cesiune drepturi litigioase
Multumesc mult.
Răspuns la discuția revenire- cesiune drept litigios
multumesc mult.
Răspuns la discuția plata CAS
Multumesc mult.
Răspuns la discuția revenire- cesiune drept litigios
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns.
Sentinta civila definitiva si irevocabila este data pe obligatie de a face. Mi s-a spus ca o astfel de sentinta nu poate fi executata silit. Si in acest caz, vom merge intr-un nou proces in realizarea dreptului in care sa cerem ca instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de titlu ( avand in vedere refuzul lor de a emite titlul de proprietate). Nici eu nu am gasit nimic legat de imposibilitatea cesionarii dreptului litigios, avand in vedere ca persoana respectiva a formulat deja cererea in revendicare potrivit legii fondului funciar, si mai mult ,are si o hotarare definitiva si irevocabila favorabila lui. De aceea ma interesa sa stiu cu exactitate daca exista o astfel de interdictie ,sau avocatul meu reprezinta si alte interese.