avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Activitate nelupintea

Activitate nelupintea

Multumesc mult pentru rapuns. Probabil voi merge in instana, nici nu stiu daca merita.
Care este obiectul cauzei? ce anume sa solicit instantei?
Mulumesc inca o data.
Buna ziua.
Ma confrunt cu o problema delicata, sper sa ma poata ajuta cineva.
Am avut grija de o batrina care din pacate a decedat pe neasteptate, nu am reusit sa fac acel contract de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere, am doar o promisiune scrisa de batraba pe o coala A4 prin care defuncta a scris ca imi lasa mie garsonera pe care o avea in proprietate, avind in vedere angajamentul pe care l-am facut de a avea grija de ea si de a o imormita ..
Am si declaratiile a 3 persoane (martori) care locuiesc in acelasi imobi cu mine si decedata, acestia au cunostinta de faptul ca am ingrijit batrina, aproximativ 4 ani.
Mai sunt in posesia unei recomandari de la preotul paroh in care se mentioneaza acelasi lucru, (am ingrijit batrina si am am inmormintat-o, etc. ). Defuncta nu a fost casatorita, nu are pe nimeni ... Nu a fost dezbatuta succesiunea si nu a fost inregistrata nici o declarataie privind obtiunea succesiunii. Sunt in posesia certificatului de proprietate a batrinei in original.
Cum pot sa dobindesc dreptul de proprietate asupra garsonerei?, care sunt primii pasi de facut?
Multumesc mult
Nu credeti ca este absurd?
In anul august 2006, m-am angajat la institutia unde lucrez si acum, pe functia de inspector asistentam, evident in urma sustinerii unui examen, iar in noiembrie 2007, am participat la un alt examen, pentru gradul urmator, fiind numit prin decizie in urma rezultatului de la examen, pe functia de inspector principal.
In iunie 2010, functia pe care eram s-a desfiintat, a aparut un nou stat de functii si o noua organigrama. Am fost eliberat din functie, (suspendarea activitatii), datorita desfiintarii functiei si reorganizarii institutiei, iar dupa o perioada de o luna de zile am revenit, acceptind functia care mi s-a oferit de asistent. NU am dat examen, nu am urmat procedura unei angajari.
Mentionez faptul ca in toata aceasta perioada, 2006 - 2010 am obtinut numai ,,FB'' la raportul de evaluare a performantei profesionale.
Acum doresc sa particip la examenul de promovare in gradul urmator, de principal si mi s-a spus ca nu indeplinesc conditiile privind vechimea pe asistent (minim 3 ani), iar promovarea rapida, respectiv prevederile art. 65, alin 3, din Legea 188/1999, s-au abrogat. Ce este de facut, in situatia asta? ma poate ajuta cineva, un specialist in domeniu, chiar nu exsita o portita, evident legala??
Va multumesc, astept parerea, ajutorul si sugestia d-voastra.
Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti daca sunt sanse si ce trebuie sa fac:
Mama soacra a lucrat in sectorul agricol mai multi ani, insa din documente (carte de munca si adeverinta), rezulta o vechime de 8 ani si 4 luni. In urma solicitarii si verificarilor in arhiva, a reesit faptul ca lipsesc anumite documente (dosare), pe o perioada de ani, motivul pentru care adeverinta eliberata, nu cuprinde si acea perioada. Am mers impreuna cu doua persoane la notarul public, (aceste au fost colege de servici in acea perioada cu mama soacra), au dat declaratie pe propria raspundere in acest sens. Mentionez ca cele doua persoane sunt pensionare, au reusit sa iasa la pensie tot in baza unor adeverinte din care rezulta rezulta exact acea perioada care ii lipseste mamei soacre, (sunt in posesia adeverintelor in copie de la dosarul de pensionare a celor doua persoane). Sunt sanse ca vechimea care mai este necesara pina la minim 10 ani, sa fie luata in calacul in baza declaratiilor, unde trebuie sa ma adresez? casei de pensii, primariei, ...
Ce baza legala poate fi invocata? Au existat in cariera d-voastra profesionala o astfel de situatie? cum s-a rezolvat?
Va multumesc din suflet si astept un raspuns, un sfat, o solutie.

Salar de baza: 1.480 lei, aici intra toate sporurile, adica maxim 30/%
Răspuns la discuția Accident soldat cu doua victime
Mergeti la Politie, solicitati o copie dupa procesul verbala de constatare si anexa 2, probail la fata locului s-a prezentat si un echipaj de la politie, salavare, descarcerare - a fost accident cu victime, exista si martori ?...
E bine ca persoana care a produs accidentul are R.C.A, va puteti recupera daune materiale si morale de la societatea de asigurarii, mai nou, ei sunt obligati prin lege sa ofere despagubiri in maxim 10 zile de la depunerea dosarului
Cine a produs accidentul va raspunde in fata legii, daca se considera ca vina ii apartine.
Are bani?, atunci nu are nici o vina....
Răspuns la discuția C.M. in perioada de preaviz
Multumesc mult, nu eram sigur.
Totusi exista amenintari din partea angajatorului;
- daca C.M. depaseste un anumit nr. de zile ... nu se mai plateste, motivind ca e criza si nu sunt bani.
Traim vremuri cind NU ai voie nici sa te imbolnavesti
Stiti si actul normativ care reglementeaza ...
Multumesc pentru promptitudine
Buna ziua.
Daca o persoana se afla in perioada de preaviz si ,,se intimpla'' sa se imbolnaveasca, (se interneaza in spital), perioada de preaviz se suspenda cit exista concediu medical?
Exista o limita (nr. de zile), privind neplata concediului medical, sa zicem daca depaseste mai mult de o luna de zile?
Conducatorul institutiei poate refuza eliberarea adeverintei medicale necesara la spital? poate refuza plata c.m. daca depaseste o anumita perioada? cit timp si daca exista reglementari legale in acest sens/
Ex. - perioada de preaviz este pina in 15.03.2010, iar persoana ,,X'', are c.m. pina in data de 31.03.2010, se poate emite decizia de incetare a raporturilor de munca, icepind cu data de 01.04.2010?
Multumesc mult.
Am omis sa fac precizarea ca este vorba de functionar public
DA este un drept, ca multe altele, care NU se respecta.
Si noi avem promisiuni ca urmeaza sa primim in perioada imediat urmatoare....
Totul depinde de ordonatorul de credite, insa acesta de multe ori motiveaza ca NU SUNT BANI LA BUGET
Buna ziua.
Va rog sa-mi spunti daca este legala reincadrarea in functia publica specifica de agent comunitar, clasa I, grad pricipal, treapta 2, la Politia Comunitara.
Fac mentiunea ca in 2006 am fost angajat pe baza de concurs, pe functia de InspectorAsisten, iar in 2009, tot in urma concursului, am fost numit in functia publica de Inspector, clasa I, grad principal, treapta 2.
Acest caz, NU este singular in institutia noastra, toate functiile de inspector si de consilier au foat transformate in functie publica specifica de agent comunitar.
In urma acestei decizii, au fost stabilite si drepturile salariale, conform legii 330/2009, evident, mai mici ....
Va multumesc si astept opinia unui specialist in domeniu.