avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate Soso 1313

Activitate Soso 1313



Ioan Petru Butariu a scris:

Potrivit Art. 292. - Scutiri pentru anumite activități de interes general și scutiri pentru alte activități (cod fiscal):

(2) Următoarele operațiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă (TVA):

f) livrarea de construcții/părți de construcții și a terenurilor pe care sunt construite, precum și a oricăror altor terenuri. Prin excepție, scutirea nu se aplică pentru livrarea de construcții noi, de părți de construcții noi sau de terenuri construibile.

Norme:
(1) În aplicarea art. 292 alin. (2) lit. f) din Codul fiscal, atunci când se livrează un corp funciar unic format din construcția și terenul pe care aceasta este edificată, identificat printr-un singur număr cadastral:

a) terenul pe care s-a edificat construcția urmează regimul construcției, dacă valoarea acestuia este mai mică decât valoarea construcției așa cum rezultă din raportul de expertiză/evaluare;
b) construcția va urma regimul terenului pe care este edificată, dacă valoarea acesteia este mai mică decât valoarea terenului așa cum rezultă din raportul de expertiză/evaluare;
c) dacă terenul și construcția au valori egale, așa cum rezultă din raportul de expertiză/evaluare, regimul corpului funciar se stabilește în funcție de bunul imobil cu suprafața cea mai mare. Se va avea în vedere suprafața construită desfășurată a coconstrucție

Terenul este concesionat
Bună ziua. Doresc o părere competentă în următoarea speță :
Dețin o firmă în domeniu medical, deci nepurtătoare de TVA. Acum 6 ani am cumpărat un spațiu comercial. Fiind prima vânzare a acelui spațiu nu s-a aplicat TVA, chiar dacă firma vânzătoare era purtătoare de TVA. Acum vreau să vând acel spațiu și legea spune că trebuie să îi aplic TVA. Dar firma medicală pe care o dețin, rrepet, nu este purtătoare de TVA. Există două păreri : -obțin un cod TVA doar pentru această vanzare sau
-nefiind purtator de TVA, vând clădirea fără ai aplica TVA.
Care este soluția corectă?
Vă mulțumesc anticipat.
Răspuns la discuția Evacuare din apartament
Mulțumesc pt răspuns . Deci , dacă primesc ordin de evacuare , ce ar trebui să fac ?
Bună ziua
Vă rog mult poate mă ajută cineva cu un răspuns la urmatoarea problemă :
Apartamentul meu a fost scos la licitație de executorul judecătoresc . După mai multe termene de licitație s-a adjudecat unui ofertant . Eu am contestat în termen de 15 zile procesul verbal de licitație și am cerut și suspendarea executării silite până se va da soluția la contestația mea . Am plătit cauțiunea stabilită de instanță și am primit hotărârea de suspendare a executării silite . Dar ofertantul a achitat toată suma către exrcutor și acesta a făcut deja demersurile pt distribuirea sumei către debitori . Întrebarea mea este următoarea : Dacă s-a dat hotărâre de suspendare , nu se oprește procedura de executare și evacuare ? Voi primi totuși un ordin de evacuare ? Nu ar trebui ca executorul să aștepte să se judece contestația mea ? Vă rog mult poate știe cineva care sunt procedurile și dacă voi primi ordin de evacuare , ce ar trebui să fac ? Vă mulțumesc anticipat .
Am cerut anularea procesului verbal de licitație . Eu am întrebat dacă , în varianta în care instanța îmi dă câștig de cauză , executorul va înapoia avansul (sau toată suma , dacă a depus-o între timp) adjudecatarului și se v-a face o nouă publicație de vânzare ? Sau se va dispune refacerea procesului verbal de licitație în formă corectă urmând ca adjudecatarul să rămână același ?
Bună ziua
Dacă s-a contestat procesul verbal de licitație prin care s-a declarat adjudecatarul la o executare silită și dacă această contestație este admisă de instanță , ce se întâmplă ? Se restituie banii adjudecatarului și se reia procedura de executare ? Sau se reface procesul verbal de licitație și se continuă procedura de adjudecare ?
Bună ziua
Am particioat la o licitație publică la care am depus avans 10% și apoi am fost declarat câștigător . Dar debitorul a contestat procesul verbal de licitație și a cerut și suspendarea executării silite . Acest litigiu se poate întinde și pe un an de zile , timp în care voi sta cu banii blocați . Există posibilitatea de a-mi cere avansul înapoi ? Menționez că nu am plătit încă diferența , fiind încă în termen .
Ce mă sfătuiți ? Să încerc să cer restituirea avansului pe motiv că nu pot sta atâta timp cu banii blocați ?
Dacă sunt obligat să plătesc și diferența , voi sta cu toată suma blocată pe tot parcursul procesului ?
Bună ziua
Aș dori să mă sfătuiți intr-o problemă:
Dacă s-a demarat deja procedura de executare silită pt apartamentul în care locuim , putem beneficia de legea dării în plată după ce apartamentul este vândut de executor ?
Adică putem beneficia de ștergerea datoriilor care rămân , ținând cont că executarea se face după intrarea în vigoare a legii dării în plată ?
Răspuns la discuția Se poate opri insolventa ?
Incerc sa fiu mai explicit. Creditorul care a cerut insolventa a facut cerere de renuntare (i-am platit datoria ). In baza acestei cereri de renuntare am cerut recurs , dar a fost respins. Recursul a fost in aceiasi data cu prima adunare a creditorilor unde se inscrisesera banca si finantele. Ulterior s-au mai inscris inca 4 creditori , dar toti aveau atasate note de conciliere intre noi si ei. Acestia sunt dispusi sa se retraga de la masa credala daca ar fi siguri ca am sanse sa opresc insolventa.
Daca as achita integral la finante as avea sanse sa se opreasca procedura ?
Ce conditii trebuie sa mai indeplinesc pt. a-mi mari sansele?
Jurista bancii mi-a spus ca in aceste conditii nu s-ar opune , dar a spus-o doar verbal.Mentionez ca intotdeauna am fost corect fata de banca, dar daca s-ar pune problema sa achit integral creditul , nu am sanse pt. ca este de valoare mare.
Am cautat pe forum un caz similar ,dar nu am gasit. MI ar prinde bine un raspuns competent , pt. ca nu stiu incotro sa o iau (daca as sti ca nu se poate opri procedura in nici un fel , as merge pe varianta reorganizarii si nu m-as m-ai grabi sa platesc la finante cu eforturi f. mari). Multumesc foarte mult.
Răspuns la discuția Se poate opri insolventa ?
Soso 1313 a scris:

Dar daca creditorii (in numar de 4 ) care s-au inscris cu note de conciliere raman , nu se poate opri ?
Alta intrebare : Daca asa nu se poate opri s-ar putea ca acestia sa se retraga (considerand ca as cadea la o intelegere cu eisi ar fi de acord )? Daca da , cum trebuie sa o faca ?
Va multuymesc mult .