avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate pascu tavi

Activitate pascu tavi

Sunt pensionar, pensie limita de vîrsta, din 2015, iar din 01.05.2018- 01.07.2019, am lucrat cu CM înregistrat la ITM. Societatea angajatoare a plătit doar 3 luni, iar CJP nu vrea să-mi ea în calcul întreaga periadă ci numai cele 3 luni. Care este articolul din Legea pensiilor care obligă CJP să ia în calcul întreaga perioadă?
Bună ziua!! Vă rog să mă ajutați cu un răspuns. Eu în calitate de cumpărător, vreau să cumpăr un apartament, pentru care am încheiat o promisiune de vânzare la data de 01.11. 2017, iar contractul de vânzare cumpărare în formă autentică in data de 15.05.2017. Ce taxe va trebui să achit la notar, în calitate de cumpărător? Vă mulțumesc.
Vă mulțumesc!!
Aș dori să efectuez o vânzare a unui imobil, saptămâna următoare. Săptămâna viitoare să închei cotractul de v/c în formă autentică, la notar. Valoarea contractului este de 40000 lei. Vă rog să-mi spuneți dacă sunt scutit de impozitul pe venit, având în vedere că valoarea de vânzare este mai mică de 450.000 lei, știind noile reglementări, de care se vorbește. Vă mulțimesc.
In perioada 1996-2000 am fost și consilier judetean și functiunar public. Consiliul judetean mi-a emis o adeverintă din care rezultă ca am avut o indemnizatie si in ce cuantum. Eu vreau să-mi depun dosarul de pensionare și aș dori să stiu dacă se va lua in calcul și adeverința de la consiliul județean. Vă mulțumesc.
In luna iunie, a acestui an, am primit o adeverinta de la consiliul judetean, din care rezulta ca in perioada 1999-2000, când am fost consilier judetean, s-a achitat CAS conform indemnizației pe care am primit-o. Casa județeana de pensii imi răspunde după 6 luni, printr-o decizie, ca nu am dreptul la recalcurarea pensiei, deoarece ma aflu sub incidenta Legii 2/1991, respectiv să-mi aleg functia de bază de unde se platesc contributiile la CAS. Mentionez faptul că eu am fost consilier județean din 1996-2000, dar nu s-a reținut CAS decât pentru perioada 1999-2000. Ce este de făcut? Vă multumesc.
In data de 04.05.2012, am avut recurs la ICCJ, Sectia Contencios Administrativ, dar nici eu si nici avocatul meu nu am primit citatie pentru a ma apara conform celor legale. Am aflat de data procesului si de decizia luata de la un coleg. Ce mai pot face la ora actuala, fiindca avocatul mi-a spus ca nu mai avem ce sa facem.? Traim in Romania si asta ne umple tot timpul???
Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Sarbatori fericite tuturor consultantilor si moderatorilor.
Tatal meu a fost re[mproprietarit cu 2,34 ha, cu titlu de proprietate. Terenul l-a dat in arenda la o societate agricola, dar cred ca a comis si gresala de a da titlurile in original acelei societati. In 2000 si 2001 am primit de la acea societate agricola o notificare ca nu ne poate da ceriale sau bani, pentru acei ani deoarece sunt in faliment. Mentionez faptul ca de atunci nu am mai primit nimic de la acea societate. Am fost la sediul societatii pentru a-mi inapoia actele in original, pe care le-a lasat tatal meu, dar mi s-a comunicat ca nu sunt acte in original la societate, poate la primarie. La primarie mi-a raspuns agentul agricol si cu secretarul ca mai este nici un titlu in original neeliberat si ca tatal meu nu avea nici teren. Eu am nevoie de titlul in original sau in copie legalizata pentru a-mi face succesiunea (mostenirea). Nu stiu unde sa ma adresez ca sa primesc un act care sa faca dovada ca tatal meu a fost reimpoprietarit cu suprafata de 2,34 Ha. Va multumesc pentru ajutor
Are dreptate d-l Giv. Eu am doua sentinte irevocabile si institutiile statului refuza sa le puna in aplicare. Tara de............. Pacat de popor ca traim aici.