Contractul s-a închis cu data de 25 iunie 2012. Șeful firmei nu dorește cu niciun chip să semneze fișa de lichidare. Fluturașul pe luna iunie 2012 cu toate drepturile salariale a fost primit, dar banii............
Și de aici începe tărășenia:
- pe 2 august 2012 a fost alimentat cardul de salarii cu suma care figura pe fluturașul lunii iunie 2012.
- pe 3 august 2012, SURPRIZÃ - banii nu mai erau pe card!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- a fost solicitat extrasul de cont de la bancă, unde erau specificate cele două zile cu tranzacții (din 2 și respectiv 3 august 2012)
- cand s-a întrebat la firmă cum au dispărut banii din cont, nimeni nu știa nimic
Cine a putut scoate banii din cont și cu ce drept?
Conform CONTRACTULUI COLECTIV DE MUNCÃ UNIC LA NIVEL NAŢIONAL PE ANII 2011-2014 - ART.61. (1) Salariaţii au dreptul la zile libere plătite pentru evenimente deosebite în familie sau pentru alte situaţii, după cum urmează:
a) căsătoria salariatului - 5 zile
Din punctul meu de vedere, căsătoria salariatului=căsătoria civilă.
Dacă un cadru didactic s-a căsătorit civil în iunie 2009, dar nu a solicitat 5 zile libere plătite și în luna mai 2012 se căsătorește religios, are dreptul după 3 ani să primească acele 5 zile libere?
Un cadru didactic titular solicita pensionarea pt. limita de varsta incepand cu 1 iulie 2012. Cand ii platim concediul de odihna, avand in vedere ca scoala se incheie pe 22 iunie 2012?
Noi locuim la scara din mijloc a blocului, acesta avand 3 scari. Doua camere ale apartamentului au fost legate de scara 1. De comun acord cu vecinii care au si dansii centrala, tevile au fost desfiintate. Vecinii care locuiesc sub apartamentele nostre au centrale proprii si au recurs la aceeasi metoda. Caloriferelor din casa scarii functioneaza cu repartitoare. Plata stim ca se face conform consumului repartizat la cele 10 apart., dar pierderile de caldura sunt suportate de familiile care au centrale (3 familii din 10, avem centrala).
Avem centrala proprie si de la Asociatia de locatari ni s-a impus sa platim costurile comune din redistribuirea suprafetelor contorizate, respectiv 1% din consumul total al imobilului, ca plata avand de platit in perioada 21.01-20.02.201 suma de 86 lei. Mentionez faptul ca prin apartamentul personal nu trece nicio teava de caldura, iar ceilalti vecini au si ei la randul lor centrala proprie.
Care este baza legala a Asociatiei de locatari de a ne impune plata acestor costuri?
Va multumesc anticipat pentru raspunsile cu care o sa ma onorati.
Din 2002 am trăit în concubinaj cu fostul meu soţ 4 ani. În iulie 2006 ne-am căsătorit civil. Căsătoria a durat 3,11 luni. Nu au rezultat copii în timpul căsătoriei şi am divorţat de comun acord în luna ianuarie 2011. În iunie 2007, fostul meu soţ a făcut o refinanţare la banca la care mai făcuse un împrumut în 2005. Împrumutul şi refinanţarea au fost NUMAI pe numele lui, eu nefigurând ca şi coplătitor. Acum, fostul soţ vrea să ne judecăm, pentru a plăti rata la bancă amândoi. Obiectele pe care le-am plătit cu banii împrumutaţi de la bancă sunt acum în posesia fostului meu soţ. Ce mă sfătuiţi să fac pe mai departe? Se merită să îmi angajez avocat ?
Prietena mea a divorţat acum 20 de ani. Copilul care a rezultat în urma acelei căsătorii a primit pensie alimentară de la tată timp de 3 luni de zile, după care tatăl s-a lăsat de serviciu pentru a nu mai plăti acea pensie. Prietena mea şi-a crescut fiul singură, fără niciun ajutor din partea tatălui, dar acum nu mai poate face faţă financiar. Băiatul prietenei mele are acum 21 de ani şi este student. Poate prietena mea să-şi dea fostul soţ în judecată pentru plata pensiei alimentare? Poate băiatul beneficia de pensie alimentară şi retroactiv?