avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate anonimu

Activitate anonimu

Răspuns la discuția Prescriptie
multumesc de raspunsuri
totusi daca au trimis scrisorile lor celebre fara confirmare de primire si eu nam raspuns ..ca si cand nu le-as fi primit , situatia ramane aceiasi? adica prescriptia nu este intrerupta?

banuiesc ca au trimis si cu confirmare de primire dar eu nu m-am dus la posta pt ca sa nu fac vreo prostie(am primit ceva cum ca am la posta recomandata cu confirmare de primire dar nu am fost sa ridic pt ca banuiam)
ultima plata facuta catre firma de recuperari era in 2009, nu am primit nimic (scrisori)personal cu confirmare de primire, nu am fost contactat telefonic direct, au tot sunat pe nr fiului care a spus ca nu stie despre ce este vb
Discuție Prescriptie
Buna, am luat ca tot romanul un credit de nevoi pers fara garantii prin 2006, am platit o parte din el, pe urma datorita neplatii creditul a fost cesionat catre o soc de recuperari.Am platit catre societatea de recuperari cateva rate, ultima fiind in toamna lui 2009.
Conform cpc am inteles ca dupa 3 ani s-ar fi prescris , mai exact in 2012.Mentionez ca in cei 3 ani cat nu am mai platit nu am fost dat in judecata am primit doar scrisorele si telefoane la care nu am raspuns si Mentionez ca in toata aceasta perioada nu am avut bunuri pe numele meu sau plati salariale.

Intrebarile care ma framanta:
Daca am nev de un act doveditor (daca trebuie sa ma adresez instantei sa dov ca s-a prescris)
Daca pot sa am bunuri sau salar pe numele meu
Daca ma expun la ceva riscuri
In urma cu cateva zeci de minute am gasit in posta o somatie pe numelei tatalui meu de la o firma de recuperari in urma unui credit contractat de la BRD si neplatit. somatia suna cam asa:

La data expedierii prezentei scrisori figurati in continuare in evidentele EOS KSI ROMANIA cu o datorie de ....... Pana la data prezentei somatii am luat mai multe masuri legale in vederea solutionarii acestui litigiu.
Daca veti continua sa raspundeti negativ la incercarile noastre de rezolvare pe cale amiabila, pot aparea urmatoarele consecinte:
-identificarea bunurilor personale si scoaterea acestora la licitatie publica prin procedura executarii silite;
-solicitarea catre Angajatorul Dvs a retinerii unei parti din salariul fix in contul datoriei
-toate cheltuielile ocazionate de stingerea datoriei, inclusiv cele generate de comunicarea prezentei somatii vor fi suportate de dumneavoastra.
-in temeiul articolului 373 si 413 din cpc, putem demara executarea silita care va fi efectuata intre orele 6:00-20:00,chiar si in lipsa datornicului.
ALEGEREA VA APARTINE
Va mai prezentam 2 variante prin care mai puteti rezolva pe cale amiabila:
Plata integrala cu reducere sau Plata in rate.

Face parte din jocul lor sau chiar au o putere legala avand in vedere faptul ca nu fol cuv. INSTANTA /TRIBUNAL iar eu stiu stiu ca astfel de lucruri nu se pot fara hotarare judecatoreasca care mai stiu ca trebuie sa fie si definitiva ?
In 2006 August am contractat de la BRD un credit in valoare de 7000 RON. Din acestia am achitat cateva rate dupa care am ramas restanta cu ~ 2-3 luni dupa care m-am trezit amenitata de catre Eos(~ de prin 2008).Ultima rata platita catre Eos a fost cam prin luna Noiembrie 2009. Nu mai am posibilitate sa platesc deloc deoarece firma pt care am lucrat s-a inchis dar ei continua sa ma ameninte si sa ma hartuiasca. Doresc sa stiu cand se prescrie aceasta creanta (dupa cat timp), daca acesti recuperatori de la Eos au o putere in instanta si ce pot sa-mi faca? Daca au o putere in instanta acestia eu cum pot sa ma protejez? Apartamentul la cartea funciara este pe vechii proprietari (acestia sant decedati) , am vrut sa-l intabulez dar ma gandesc sa nu fie un moment inoportun.
Am pierdut un proces civil cu o persoana fizica. Instanta a hotarat sa platesc suma de ~ 4000RON . Daca exista un termen la dispozitie in in care trebuie sa ceara suma de bani (ce procedura trebuie sa indeplineasca ei?) care ar fi termenul? Am citit am citit undeva in forum ca, conform legii daca in timp de 6 luni nu dau pt executare silita sau alt procedeu pt recuparare sumei acestia isi pierd orice drept, mai fct legea aceasta? se aplica si in cazul meu?
Răspuns la discuția Credit restant-Executare silita
Pe contractul de credit la imprumutat e tiparit numele tatei si e semnat de el, intre Imprumutat si co-imprumutat este semnatura mamei dar, nu e trecut numele ei nicaieri in act
Răspuns la discuția Credit restant-Executare silita
Adica daca de exemplu bunicul i-ar fi vandut sau lasat mostenire mamei apartamentul tot ca in situatia mea (prezentata mai sus) atunci ar fi avut drept sa-l execute silit chiar daca titularul de credit e tata? asa fct treaba?
Tatal meu impreuna cu mine am cumparat un apartament cu contract de mana in `99,intabularea fiind pe vechii proprietari de care nu mai stiu nimik(nu mai am legatura).Eu locuiesc la acea adresa din momentul cumpararii ,in 2005 tatal meu a decedat,doresc sa fac intabularea pe mine prin instanta,citandu-i prin publicare in ziar pe vanzatori, IN CAZ DE NEPREZENTARE a Vanzatorilor INSTANTA POATE HOTARA IN FAVOAREA MEA?(adica sa-l intabulez pe mine ..certificat de mostenire , nu mai am frati,am un baiat, ce documente imi trebuie..trebuie succesiune? .. daca se poate estima si un pret cat m-ar costa toata "distractia"