avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Activitate constantin pricope

Activitate constantin pricope

Bună ziua! Dosarul nr. 9749/279/2020 de la Judecătoria Piatra Neamț soluționat la 24.03.2021 cu respingerea acțiunii în care s-a formulat cerere de apel simplă fără motive imediat după pronunțare figura până acum câteva zile la mențiuni căi de atac cu apel depus, apoi după depunerea motivelor cu o nouă mențiune de apel, acum apare la rubrica respectivă că nu există mențiuni și ca atare nu mai știu dacă se merge mai departe cu apelul. De ce nu mai figurează pe site-ul judecătoriei cu apel declarat?
Angajatorul mă obligă să fac ore suplimentare ca ”ajutor pentru binele firmei” spunând că sunt ore trecute la rezervă în contul firmei și niciodată plătite.
Sigur au dovada de indeplinire a procedurii semnat de un martor, pe care o vor depune la instanta. Dac[ faceti contestatie la executare trebuie sa mergeti pe varianta indicata de mine pentru ca am vazut ca instantele au dat castig de cauza, mai ales in lumina deciziei nr. 10 a ICCJ.
Conform legii, p.v se trimite contravenientului prin posta si daca nu se ridica de la posta se afiseaza pe usa locuintei. La trimiterea prin posta trebuie sa existet dovada de trimitere (chitanta sau ricipisa.
In acest sens trebuie vazut:
1. În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 450 din 23 iulie 2013, a fost publicată Decizia ÎCCJ nr. 10 din 10 iunie 2013 (Decizia 10/2013) privind examinarea recursului în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 27 teza I raportat la art. 14 alin. (1), art. 25 alin. (2) şi art. 31 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, cu referire la caracterul alternativ sau subsidiar al celor două modalităţi de comunicare a procesului-verbal de constatare şi sancţionare contravenţională şi a înştiinţării de plată.
2. decizia tribunalului Galati dat[ in baza Deciziei 10/2013 a ICCJ. aici Detalii: [ link extern ]
Răspuns la discuția Somatie pentru credit din 2007
Kruk nu va poate executa direct silit. Executarea se incuviinteaza de instanta, somatia primita nu are nicio valoare. Frimele de recuperari merg la intimidare.
Răspuns la discuția Dosar perimat
Da ca altfel va mai creste cu 30 de zile perioada de suspendare. Suspendarea opereaza numai dupa ce predati permisul la politie. Perimarea dosarului se datoreaza culpei dvs. ca nu ati staruit in solutionarea lui.
Răspuns la discuția Situatie Asigurare
Probabil a costat mai mult reparatia decat a stabilit inspectorul de daune al asiguratorului.
Posibil ca reteaua de apa si canalizare sa existe doar pe hartie si banii pentru realizarea ei sa fie papati de mult.
Og 2/2001 se refra la regimul contraventional din Romania, ori dvs. a-ti fost sanctionat in Bulgaria.
Executarea silita se va face prin Administratia Financiara de la locul de domiciliu.
Art 121, alin.1 din RAOUG (regulament de aplicare a OUG 195/2002 precizeaza urmatoarele: "Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să respecte viteza maximă admisă pe sectorul de drum pe care circulă şi pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum şi cea impusă prin mijloacele de semnalizare." deci amenda este pentru viteza. Celalalt articol, respectiv 10 este din OUG 195 si se refera la ITP.