avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate mona1966

Activitate mona1966

Buna ziua tuturor. Astept o parere in legatura cu o stare de fapt ce a fost pusa in discutie la intreprinderea unde lucrez. Sindicatul nostru este in plina negociere. Au cerut reintroducerea sporului de fidelitate, care ne-a fost taiat in 2014 odata cu sporul de vechime. Pentru a reintroduce sporul de fidelitate incepand de anul viitor, directorul a conditionat aceasta cu media numarului de zile de concediu medical obtinut de la medicul de familie . Cu alte cuvinte, daca ai fost mai bolnav si ai zile de concediu medical mai multe, nu vei lua spor de fidelitate. Este ceva normal, sau este discriminare grosolana?
Conflict de interese. Colegul meu are firma de proiectare apa/canal. Lucreaza la Gospodarie Comunala , unde are acces la toate informatiile. Exista conflict de interes ?Jurista i-a raspuns ca nu, si poate lucra linistit.
Discuție GPDR
Buna seara. Azi la job s-a facut testare alcooltest, si persoanele care s-au ocupat de acest aspect una a fost instruita iar una nu. In fiecare birou acestia au cerut completarea unei liste cu data nasterii, localitatea, seria
si numarul cartii de identitate si semnatura Mie nu mi se pare ca este legal ceea ce fac, dar au zis ca Directorul vrea asa. Conform Legii GPDR din mai 2018 este legal ceea ce cer? Eu pot sa ma opun sa -mi dau aceste date? Ei le au oricum la biroul HR. Nu exista in organigrama persoana desemnata cu GPDR, si nici nu iau in seama acest aspect. Daca refuz sa completez tabelul, ma pot da afara? astept cat mai multe opinii la aceasta situatie.Va multumesc.
Răspuns la discuția Contract colectiv de munca

Va multumesc pentru raspuns .
Bani sunt, se scurg catre alte directii, dar niciodata pentru marire de salariu. Negocierile s-au incheiat dupa 6 luni in nov.2018, si s-a semnat CCM cu fraza ca vor creste salariile la marirea pretului metrului cub....Acum, cand am ajuns in acest moment, nu vor sa respecte CCM . Si n-ar fi prima data cand nu se tin de ce au semnat. Pentru ca sunt consiliati de un avocat puternic si au in zona influente politice . Sindicatul nostru ar avea nevoie de forte pe masura, dar nu din aceeasi zona geografica si etnica...
CCM are specificat un paragraf in care conducerea unitatii va negocia
marirea salariilor angajatilor dupa marirea metrului cub de (...), chemand la negociere Sindicatul. Acum , verbal, cele doua parti au avut o discutie prin care i s-a adus la cunostinta Sindicatului ca nu sunt bani pentru negocieri. Ce este de facut?
Sunt intr-o totala nelamurire.
La serviciul taxe si impozite din Sf. Gheorghe jud Covasna se distribuie ,se completeaza si se preia la ghiseu formularul ITL003 tuturor persoanelor fizice . Constat ca peste tot se foloseste ITL 001 pt pers. fizice pt cladiri. Dar nu exista alt formular in sediu. Este corect sa se completeze "DECLARATIA FISCALA pt stab.impozitului/taxei pe terenin cazul pers. fizice"-ITL 003?
Răspuns la discuția Testament intocmit in 2006
Intr-adevar, nu-mi revine datoria de a o ajuta material prin testament.Daca l-a schimbat, voi afla la momentul potrivit.
Daca nu l-a schimbat, probabil ca verisoara mea va ataca testamentul, indreptatita de investitiile facute de ea .
Multumesc pt raspuns.
Răspuns la discuția Divort si impartire bunuri
Multumesc pt raspuns, d-na av. Stoica.
Răspuns la discuția Testament intocmit in 2006
Da, probabil ca si-a schimbat deja Testamentul.Nu stiu nimic exact. Poate stie notarul public sau a apelat la altul pt acest serviciu.
Multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția Divort si impartire bunuri
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt.