avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Activitate bdf

Activitate bdf

Va multumesc pentru raspuns.

As mai avea o nelamurire in ceea ce priveste solutia data de dvs: conventia intre mine si sora mea este ca ea sa renunte si la partea care-i revine din partea tatalui, care traieste inca. Deci, in acea declaratie poate fi inclusa si aceasta parte, astfel incat, daca voi face succesiunea ulterior (probabil dupa decesul tatalui, care acum traieste in acel apartament), eu sa preiau intreg apartamentul, fara altceva necesar din partea surorii mele, inafara de acea declaratie data in fata notarului?

Multumesc frumos.
Va multumesc frumos.

Sper ca intr-adevar, nefiind succesiunea facuta inca, actul acesta va fi complet valabil cand vom face ulterior acea succesiune.
Stimati D-lor Avocati,

Va rog frumos sa ma indrumati legat de procedura pe care trebuie sa o urmez, pentru a rezolva urmatoarea problema: parintii mei detineau impreuna un apartament. Mama mea a decedat acum cativa ani de zile, dar noi (eu, tatal meu si sora mea) nu am demarat inca procedura de succesiune. Acum sora mea doreste sa-si achizitioneze un apartament nou, dar mai are nevoie de o anumita suma de bani. Eu m-am oferit sa-i dau acea suma de bani, in schimbul renuntarii ei la orice drept/pretentie asupra apartamentului parintilor mei.
Cum toti suntem de acord (eu, sora mea si tatal meu), am dori sa stim ce procedura trebuie sa urmam pentru a face acest lucru in perfecta legalitate, dar fara a implica totusi demararea succesiunii pentru acel apartament (care este destul de costisitoare pentru moment)?

Va multumesc anticipat!
Da, se poate angaja.

Nu sunt avocat, dar am trecut printr-o situatie similara. Mi-am recuperat cartea de munca dupa 6 luni de zile, si numai la tribunal....
La noul loc de munca s-a scris pe CIM ca "nu s-a prezentat cartea de munca" si parca am si dat o declaratie pe proprie raspundere, declarand de ce anume nu am prezentat-o. Apoi totul a decurs normal, pana mi s-a dat cartea de munca ....

important este ca cei de la noul loc de munca al sotului dvs. sa fie intelegatori, altfel ... nu merita sa ramana la ei. :)

Bafta multa!
Inca o data, va multumesc frumos pt. raspunsuri.

Deci, ca o concluzie, trebuie sa fac o cerere in care trebuie sa cer afisarea comunicarii la usa instantei, precum si publicarea ei intr-un ziar de larga circulatie, pe care trebuie sa o duc unde anume in Tribunalul Municipiului Bucuresti? Judecatorului de serviciu?

Daca mi-ati putea spune mai exact (eventual numarul camerei) unde trebuie depusa, ar fi extraordinar.

Va multumesc anticipat.
Va multumesc mult pt. raspuns.

Imi cer scuze, am uitat sa specific ca si eu am depus o reconventionala in acest proces, cerand plata ultimului salariu, a contravalorii concediului de odihna si a cheltuielilor de judecata. Instanta mi-a acordat aceste cerinte.

Va rog spuneti-mi daca asta schimba cu ceva situatia aceasta.

Va multumesc.
Stimati juristi,

Acum 1.5 ani de zile am demisionat de la firma unde lucram, iar dansii, pentru munca depusa acolo, au decis sa ma "rasplateasca" cu un proces (litigiu de munca), prin care imi pretindeau niste sume aberante de bani.
In fine, procesul a avut loc, iar eu am castigat, asa cum era si normal...

Adevaratele probleme au aparut dupa comunicarea deciziei din acest proces. Astfel, dupa ce mi s-a comunicat hotararea tribunalului, am asteptat aproximativ 3 saptamani, pentru a vedea daca firma respectiva face recurs. Cum nu s-a intamplat nimic in aceasta perioada, am mers la tribunal, pentru a demara investirea hotararii ca definitiva si irevocabila. Aici au inceput surprizele: cei de la tribunal mi-au spus ca nu poate fi investita ca irevocabila, deoarece comunicarea nu s-a facut corect catre acea firma. Intreband ce inseamna acest lucru, mi-au spus ca, in cazul firmelor, tribunalul trebuie sa primeasca o dovada a comunicarii, STAMPILATA de catre cineva de la firma (cu stampila firmei), iar acest lucru nu s-a intamplat.
In fine, dupa ce am facut niste cercetari, am aflat ca firma respectiva nu mai avea punctul de lucru la acea adresa, dar nici in alta parte (chiar daca firma nu a fost radiata, se pare ca pentru moment nu mai desfasoara nici un fel de activitate), asa ca am facut o cerere catre tribunal, pentru a se recomunica hotararea la adresa sediului social al firmei (domiciliul administratorului).

Bineinteles, povestea s-a repetat intr-un mod identic....:(

Deci, am ajuns in punctul in care nu stiu ce sa mai fac, pentru a transforma aceasta hotarare in definitiva si IREVOCABILA, deoarece se pare ca cei de la firma respectiva nu vor nici in ruptul capului sa puna acea stampila pe dovada de comunicare.

Deasemenea, persoanele de la Arhiva (Tribunalul Bucuresti) n-au stiut ce sa ma sfatuiasca in aceasta situatie.

Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, pentru a termina odata cu acest proces, transformand aceasta decizie intr-una IREVOCABILA, fara a fi nevoie de vreo stampila din partea acelei firme.
Avocatii cu care am discutat pana acum nu mi-au putut da o solutie pentru aceasta problema.

Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

Anul trecut mi-am schimbat locul de munca, iar dupa aceea fostul angajator m-a actionat in judecata intr-un proces nedrept, cerandu-mi o gramada de bani pentru niste cursuri "inchipuite". Acest litigiu de munca este in desfasurare in acest moment.

Intrebarea mea pt. dvs. este urmatoarea: am inteles de la o cunostinta ca acest fost angajator trebuia sa-mi trimita/dea pana acum (22 martie 2006) fisa fiscala aferenta perioadei lucrate acolo, in anul 2005. Acest lucru nu s-a intamplat inca si sincer nici nu cred ca se va intampla daca nu ma voi agita eu in acest sens.
Cum trebuie sa procedez pentru a-l determina sa-mi dea aceasta fisa fiscala? Ce anume trebuie sa fac pentru a ma pune la adapost de o eventuala amenda pe care as putea-o primi pentru ca nu am depus aceasta fisa fiscala la timp, deoarece nu am primit-o ?

Va multumesc anticipat.
Poti depune o cerere la ITM in acest sens, dar sa stii ca ei nu te pot ajuta cu nimic. Vei primi dupa maxim 30 de zile (ca si mine, caci am fost intr-o situatie similara) o hartie in care ti se va spune sa-i da-i in judecata, caci e dreptul tau, conform cu Codului Muncii...bla...bla...

De aici se complica lucrurile. Eu iti recomand sincer sa te imprumuti de acei bani de undeva si sa-i dai angajatorul, contra Carnetului de Munca. Crede-ma, e cea mai simpla cale!!!

bafta
Va multumesc din suflet!