avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Activitate Maria20101974

Activitate Maria20101974

Răspuns la discuția autorizatie constructie
Kyandra a scris:

Ideea era ca primaria nu trebuia sa se apuce de lucrari pana nu existau autorizatile...daca e sa o luam ca "la lege"...Dupa atata vreme, tot ce aveti de facut este "intrarea in legalitate" conform Ordinului 839/2009 (Normele metodologice de aplicare a legii 50/1991): va trebuie un referat privind respectarea normelor de rezistenta a structurii, intocmit de un inginer constructor si un referat privind respectarea normelor de securitate la incendiu (intocmit de cei de la Pompieri). In baza lor, alaturi de actul de proprietate al terenului, primaria va emite autorizatia de constructie (nu va mai trebuie intreg proiectul) si nu au voie sa va amendeze.
Succes!



Eu sa intru in legalitate? Pai eu am construit ilegal, fara documentatie necesara, hotarare primarie etc etc? Alta e idea...vreau sa-i dau in judecata pentru toate daunele, nu asa se face treaba oficiala. Casa e neinregistrata la adm financiara, nu e pusa pe rol....de ce oare? Asa-si face treaba Primaria? De 6 ani ma tot plimba pe drumuri si nu vor sa-mi dea dosarul, spunandu-mi sa plec acasa linistita, ca daca stiu ei...e totul in regula! Frumos nu?!

Si nu inteleg ce atata refuz al cererii mele de a avea dosarul complet al casei( certificat de urbanism, autorizatie contrstie, receptie finala lucrari etc etc) .Si de ce nu au voie sa ma amendeze? S-a prescris termenul? Asta ar fi culmea tocmai Primaria sa ma amendeze...pai ce am construit eu ilegal?

Poate cineva sa ma ajute cu un sfat legal, cadru de lege, art si litera sa pot da in judecata primaria ?

Multumesc frumos,
Maria

Răspuns la discuția autorizatie constructie
Kyandra a scris:

Legea 50/1991 spune ca proprietarul terenului are obligatia sa obtina certificatul de urbanism, autorizatia de constructie si sa intocmeasca proiectul casei, prin intermediul unui arhitect autorizat. Primaria doar a suportat, in locul dvs., cheltuilelile cu constructia casei, insa sarcina obtinerii actelor va revine dvs, in conditiile legii.



si de ce nu s-a comunicat scris timp de 6 ani? asta e profesionalismul functionarilor publici sau asteapta spaga si acum? Tot abuz in serviciu sau rea-credinta este din partea lor.
Răspuns la discuția autorizatie constructie
athe a scris:

asteptati termenul legal de 30 de zile in care trebuie sa va raspunda. nu e legal sa fie mama dvs amenintata. insa dvs nu trebuie sa cedati presiunilor lor. daca nu va raspund in termenul legal ii dati in judecata si sunt obligati sa va raspunda.


Buna seara,

Au trecut cele 30 de zile si inca n-am primit nimic de la Primarie. Pot acuza functionarul public de abuz in serviciu sau de rea-credinta? In baza carui articol si litera de lege pot face asta? Credeti ca as putea sa-i fortez si altfel? Poate o noua cerere cu referire la abuz in serviciu poate-i face mai receptivi oare? Procesele cu primaria cred ca sunt de lunga durata, daca nu reusim altfel, mergem si-n instanta pentru a ne apara drepturile. E uimitor cum trateaza primaria cetateanul de rand.

O seara buna,
Maria
Răspuns la discuția OUG nr. 50. ATENTIE
gigelin a scris:

raduallan a scris:

Ma mir ca judecatorii nu au reactionat pana acum la aberatiile spuse de ANPC, care trimite pe toata lumea la instanta. Va dati seama ce va insemna pentru sistemul de justitie un numar suplimentar de cateva sute de mii de dosare care s-ar putea inregistra in plus in toamna asta?
Haideti sa luam pozitie si sa cerem celor care sunt platiti din banii nostri (ANPC) sa isi faca treaba si sa ne protejeze, daca asta e menirea lor!!!



"opinii", "de acorduri" ANPC 1048/29.07.2010- act de sprijin bancher si ghid pentru inspector opc:stunned:
[ link extern ]

@radu, "aberatii ANPC"?!! :hm::rolleyes:

INFRACŢIUNI DE SERVICIU SAU ÎN LEGÃTURÃ CU SERVICIUL

Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor

Art. 246. - Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.


Abuzul în serviciu contra intereselor publice

Art. 248. - Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituţii de stat ori al unei alte unităţi din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Abuzul în serviciu în formă calificată

Art. 2481. - Dacă faptele prevăzute în art. 246, 247 şi 248 au avut consecinţe deosebit de grave, se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

....

cine o sesiza, cine s-o autosesiza... :rolleyes:






Buna ziua @ gigelin,

1.depun cerere prin care solicit copii ale tuturor politelor de asigurare ale bunului ipotecat de la inceputul contractului de credit, inclusiv pata primelor anuale efectuate de catre banca. Nu este abuziva impunerea asiguratorului? Poate eu gasesc mai ieftin pe piata si apoi mi-au bagat o franciza deductibila de 2% daune totale....ce porcarie! si fara casa si datoare cu cota 2% franciza. Banca imi refuza cererea, pe motiv ca n-am dreptul. Scurt...ce ma fac? Vreau sa negociez eu cu asiguratorul ptr a nu plati asa de mult si a elimina aceasta franciza 2% daune totale.

2.depun cerere prin care solicit eliberarea unei copii a acestor "conditii din pachetul de produse" la care Banca face trimiteri la aproape fiecare clauza contractuala : dobanda de referinta interna a bancii, cesiunea de creanta si asigurare imobil , alte prevederi contractuale, precum si cazuri de culpa. Pai e corect asa? Banca ma refuza motivand ca n-am dreptul. Pai la ce am dreptul? Doar la ziua in care e scadenta de plata a ratei lunare si in rest numai obligatii? Cum somez banca sa-mi dea asa ceva? Am cadru legislativ?

Multumesc,
Maria
Buna ziua,

1.depun cerere prin care solicit copii ale tuturor politelor de asigurare ale bunului ipotecat de la inceputul contractului de credit, inclusiv pata primelor anuale efectuate de catre banca. Nu este abuziva impunerea asiguratorului? Poate eu gasesc mai ieftin pe piata si apoi mi-au bagat o franciza deductibila de 2% daune totale....ce porcarie! si fara casa si datoare cu cota 2% franciza. Banca imi refuza cererea, pe motiv ca n-am dreptul. Scurt...ce ma fac? Vreau sa negociez eu cu asiguratorul ptr a nu plati asa de mult si a elimina aceasta franciza 2% daune totale.

2.depun cerere prin care solicit eliberarea unei copii a acestor "conditii din pachetul de produse" la care Banca face trimiteri la aproape fiecare clauza contractuala : dobanda de referinta interna a bancii, cesiunea de creanta si asigurare imobil , alte prevederi contractuale, precum si cazuri de culpa. Pai e corect asa? Banca ma refuza motivand ca n-am dreptul. Pai la ce am dreptul? Doar la ziua in care e scadenta de plata a ratei lunare si in rest numai obligatii? Cum somez banca sa-mi dea asa ceva?

Multumesc,
Maria
Răspuns la discuția se poate considera abuz?
maglas a scris:

Pe Primar, nu pe functionara. Primarul raspunde pentru orice in comuna.


multumesc frumos ptr raspuns, asa am sa fac insa in baza cariu articol, lege? Se poate va rog ....
athe a scris:

ca sa faca iesirea din indiviziune. gandesc corect unchii dvs.



poate nu m-am exprimat corect, scuze...

Sunt mostenitoare dupa decesul tatalui, unde nu era facuta succesiunea dupa bunicii decedati, din partea tatalui. Asadar 3 frati, se imparte pamantul in mod egal si eu devin mostenitoarea de drept a tatalui meu .

De cealalta parte, se face succesiunea si in familia noastra si partea lui tata o iau eu insa cu acordul mamei, adica juma de apartament fiind co-proprietar.

Am dus Certificatul de Mostenitor la Fisc si platesc in fiecare an impozit pe bunurile cuvenite prin acest certificat eliberat de notar.

Certificatul de Mostenitor eliberat de notar nu atesta iesirea din indiviziune? ....cei de la primarie mi-au spus ca, daca am acest certificat de mostenitor nu mai este nevoie de mers la tribunal.
athe a scris:

faceti o cerere scrisa catre primarie prin care sa solicitati sa va comunice cine e de fapt si de drept proprietarul casei.


si daca nici dupa 30 de zile nu am primit raspuns la cererea mea...pot sa dau in judecata Primaria? Sau pe functionarul public....pot sa merg pe abuz in serviciu? Am vreo sansa sa castig?

De 6 ani ma abureste primaria ca totul este ok si sa n-am grija ca actele sunt la ei, insa eu vreau sa intru in legalitate. Ce ma sfatuiti sa fac?

multumesc
PENCIUC NICULAI a scris:

Eu am dobindit locuinta dupa decesul mamei,am scos certificatul de mostenitor,dupa care am mers la Circa Financiara-Taxe si impozite(asa trebuie in termen de 30 zile dupa elberarea certificatului)pentru schimbarea numelui actualului propietar,in speta Dv.
SUCCES!!!!!:thumbup:



stati ca nu inteleg....acest Certificat de Mostenitor este pe numele meu, este inregistrat si la Adm Fin pentru ca platesc in fiecare an impozite pe cotele cuvenite din mostenire, in speta teren si juma de casa, fiind co-proprietar. Mai trebuie altceva?
Buna ziua,

Am Certificat de Mostenitor obtinut in urma succesiunii dupa decesul tatalui meu. Acum fratii tatalui( unchii mei) vor sa mergem la tribunal sa intram in legalitate. Legalitate cu ce? Daca am doar Certificat de Mostenitor de la notar mai trebuie sa mergem la tribunal? Mai sunt alti pasi de facut pana la final ca nu inteleg....

Multumesc pentru raspuns,
Maria