avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1759 soluții astăzi
Forum Activitate MarcV

Activitate MarcV

Alisssia a scris:

Art. 54 OUG 60 DIN 25 aprilie 2001
" Autoritatea contractanta hotaraste daca membrii comisiei de evaluare sau ai juriului, toti sau numai o parte a acestora, sunt remunerati pentru activitatea respectiva."

Nu stiu daca s-a modificat ulterior.



OG 60 din 2001 s-a abrogat
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
estimativ
Răspuns la discuția nedumerire
daca este bun comun, nu datorati niciun impozit.
Art.284 alin.5: În cazul unei clădiri, ...deţinut în comun de o persoană fizică prevăzută la alin.4, (unde se incadreaza sotul dvs) scutirea fiscală se aplică integral pentru proprietăţile deţinute în comun de soţi.
potrivit art.283 alin.2 cod fiscal, autoritatile locale pot institui taxe pentru deţinerea sau utilizarea echipamentelor şi utilajelor destinate obţinerii de venituri care folosesc infrastructura publică locală, pe raza localităţii unde acestea sunt utilizate, precum şi taxe pentru activităţile cu impact asupra mediului înconjurător. procedura de stabilire si incasare a taxei, se aproba prin hotarare de consiliu local.
nu stiu daca este corect, dar pare sa fie legal #-o . parerea mea
Speta cu care ma confrunt este urmatoarea:
-in luna ianuarie 2010, a fost emisa decizia fiscala privind stabilirea impozitului pe cladiri unei pj. cladirea are destinatie de hotel. decizia fiscala nu a fost contestata
-dupa expirarea termenelor scadente (31.03 si 30.09), datorita faptului ca impozitul nu a fost achitat, a fost emisa somatie si titlu executoriu, care nu au fost contestate in termenul prevazut de lege. nu s-a achitat impozitul nici pana in prezent
-pe tot parcursul anului 2010 nu a fost depusa nicio declaratie privind stabilirea taxei hoteliere, cu toate ca societatea a fost notificata.
-acum, in luna iunie 2011, societatea, depune o cerere prin care solicita in temeiul art.285 alin.2 cod fiscal, reducerea cu 50% a impozitului pe cladiri, motivand ca in anul 2010 societatea nu a desfasurat activitate mai mult de 6 luni.
Care e solutia legala? executarea silita este in desfasurare (s-a intocmit un proces verbal de identificare a bunurilor imobile, in vederea instituirii sechestrului), niciun act de executare nu a fost contestat... intr-adevar, hotelul a fost inchis in anul 2010. deci, din punctul asta de vedere s-ar incadra in art.285.
Oare, sa incetez executarea silita si dupa recalculare sa emit o noua decizie fiscala si sa o iau de la capat?#-o cu multumiri!
Răspuns la discuția Termen ROL
Termenul este de 30 de zile si curge de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti.
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
taciune
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
nevasta
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
eruptie
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
iedera