Bună ziua! Am înregistrat un dosarul succesoral la notariat. În încheierea succesorală au fost evidențiate opțiunile succesorale ale celor doi frați ai mei, care sunt înregistrate în RNNEOS. În declarațiile de renunțare a succesiunii legale, făcute la notar, scrie că, citez, ,,Declar prin prezenta că renunț în mod expres, în conformitate cu prevederile art. 1100 din Codul Civil, coroborate cu cele ale art. 1120 din Codul Civil, la succesiunea defunctei... și a defunctului... Totodată, declar că nu am făcut nici un act de acceptare tacită a succesiunii, dintre cele prevăzute de art. 1110 din Codul Civil.''.
Defunctul și defuncta sunt bunicii mei și mama noastră, fiica lor, a decedat după moartea acestora. Frații mei au renunțat la succesiune și nu au făcut nici un act de acceptare tacită a succesiunii. Bunicii mei au avut doi copii, unchiul meu, care este în viață, și mama mea. Nu s-a făcut nici un act, testament sau donație pe numele unchiului meu sau a mamei mele în RNNEL, titlurile de proprietate sunt, în continuare, pe numele bunicilor! După ce a decedat mama am fost la notar și am obținut toți frații certificat de moștenitor, după părinții noștri. În prezent vreau să continui succesiunea și mi se spune, tot la notar, că cele 2 declarații ale fraților mei nu sunt valabile, că frații mei nu pot renunța la succesiune, nu au acest drept! Vă rog frumos, nu știu dacă am fost îndeajuns de clar, să mă lămuriți de ce cele două renunțări la succesiune ale fraților mei nu sunt valabile ptr. un notar, din moment ce alți doi notari au luat act de voința fraților mei, acela de a renunța la succesiune. Vă mulțumesc!
Bună ziua!
Potrivit art. 1837 din C. civ. ,,Durata arendării este de minimum 7 ani și se consideră a fi făcută pe toată perioada necesară recoltării fructelor pe care bunul agricol urmează să le producă”. Arenda este o formă a locațiunii, iar dispozițiile cu privire la coproprietate (art. 641 alin. (4) Cod Civil) stabilesc că un contract de locațiune încheiat pe o perioadă mai mare de 3 ani nu mai este considerat, față de ceilalți coproprietari un act de administrare, ci se va considera act de dispoziție, fapt ce atrage acordul tuturor coproprietarilor. Mama mea a decedat și are un frate, unchiul meu, care trăiește. Titlul de propietate ptr. terenul arendat e pe numele bunicului, nu pe al unchiului! Eu, în calitate de moștenitor, sunt cel care l-am chemat la succesiune pe unchi și am dosar succesoral făcut la notar. În condițiile noilor prevederi din legea arendei, unchiul meu, care a arendat terenul, nu e obligat să aibă acordul meu?
Vă mulțumesc anticipat!
Vă mulțumesc ptr. răspuns, dna avocat! Nu există, în mod cert, niciun act semnat de mama mea, prin care să renunțe la moștenire. Acceptarea tacită o pot dovedi doar cu martori. Unchiul meu este cel care a administrat bunurile bunicilor. Știu că va fi greu, dar, așa cum mi-ați sugerat, aspectele favorabile sau nefavorabile pot fi analizate numai în urma unei consultații acordate de avocat.
Succesiune si iesire din indiviziune
Mama mea este decedată. Am un unchi, fratele mamei mele, care este în viață. Am făcut dosar de succesiune la notar, dosar în care s-a dispus suspendarea procedurii în temeiul art. 109, alin. 1, lit. b, din Legea notarilor publici și am cerut și obținut încheierea de la notar cerută ca procedură prealabilă ptr. succesiune și ieșire indiviziune în Justiție. Unchiul meu, care a locuit la un loc cu bunicii mei, i-a presat de nenumărate ori pe bunicii mei ca, să semneze acte prin care să o dezmoștenească pe mama și el să moștenească tot, dar bunicii mei au refuzat, iar acest fapt îl pot dovedi cu aj. martorilor. Cu o jumătate de an înainte ca mama mea să decedeze, unchiul meu a venit acasă la mama și, oferindu-i o sumă de bani derizorie, a încercat, șantajând-o emoțional, să o determine să semneze un act de renunțare la moștenire, unchiul spunând că îi va aduce un notar acasă, deoarece mama era grav bolnavă și imobilizată la pat. Timp de 10 ani mama, datorită bolii de care suferea, a stat imobilizată la pat. Unchiul meu este cel care a arendat terenurile bunicilor, după ce ambii bunici au murit. Unchiul a amenințat-o pe mama mea, după moartea bunicilor, să nu îndrăznească să vină acasă la bunici ca, să intre în posesia bunurilor moștenite de bunici, iar mamei i-a fost teamă, unchiul fiind cunoscut ca o persoană f. violentă. Unchiul meu, la fel, atunci când s-a prezentat la notar ptr. succesiune, m-a amenințat și mi-a vorbit f. urât. E mult de scris ptr. a vă putea face o imagine clară asupra cauzei, dar, din cele scrise de mine, vă rog frumos să-mi răspundeți, au relevanță în Instanță cele relatate de mine, pot dovedi aprobarea tacită a moștenirii, din moment ce mama nu a fost decăzută niciodată din demnitatea și calitatea de moștenitor, iar unchiul meu, la fel, prin încercarea de a o înșela pe mama, a cimentat de fapt această realitate?
Bună ziua!
Ambii mei părinți sunt decedați și, în calitate de moștenitor, doresc să fac partaj succesoral după bunicii mei. Frații părinților mei au fost dintotdeauna refractari și au exploatat pământurile cuvenite părinților mei în mod abuziv, deci n-am cu cine discuta, negocia, singura cale rămasă fiind aceea a Justiției! Precizez că terenurile deținute de bunici nu au fost trecute în moștenire ca masă succesorală. Am obținut titlurile de proprietate de la Primărie, dar am făcut cerere la Arhivele naționale ptr. terenurile declarate de bunicii mei la Recensământul agricol și al populației din ianuarie 1948, iar diferențele dintre terenurile care apar la recensământ și cele din Titlurile de proprietate sunt foarte mari. Știu foarte bine că bunicii mei nu au înstrăinat nimic, până la confiscarea de către comuniști a terenurilor. Au dispărut multe hectare de teren, inclusiv păduri! Vreau să dau în judecată Primăria (Comisia locală pentru stabilirea dreptului de proprietate) ptr. reconstituirea în fals a dreptului de proprietate. Ce mă sfătuiți, ce șanse mai am să obțin aceste terenuri. Bineînțeles că voi apela la serviciile unui avocat, dar ar fi mai bine ca înainte să-mi cântăresc bine șansele!
Vă mulțumesc!
Nu s-a făcut succesiunea după părinții mei și sunt nevoit, deoarece pe cale amiabilă nu găsesc înțelegere, să mă judec cu unchii mei ptr. succesiune. E vorba despre mai multe terenuri în suprafață de multe hectare. Unchii mei, cu de la sine putere, au exploatat aceste terenuri care le-au aparținut bunicilor. Am obținut titlurile de proprietate ptr. terenurile deținute de bunicii mei, dar marea problemă este aceea că între ce am obținut de la primării și ce știam eu de la părinți că au moștenit bunicii mei sunt diferențe majore. Doresc să obțin de la Arhivele naționale date despre terenurile deținute de bunicii mei. Ce mă sfătuiți să obțin de la Arhive, borderourile după recensămintele agricole din anul 1948 etc. ce mi-ar putea fi util să cer? Vă mulțumesc!
Aproape toate forumurile din România încalcă dreptul la intimitate şi de confidenţialitate al membrilor înscrişi, de către administratorii acestora şi de multe ori şi de către moderatori, printr-un mesaj de genul:
IP-ul tău este....Providerul tău este
Sistemul tău de operare este ... şi foloseşti IE
Aceste date sunt protejate şi nu le văd ceilalţi!
Este normal aşa ceva? Mai ales când un moderator îţi spune, dar d-ta eşti înscris pe forum de 1 an, pe data de..aţi transmis din Bucureşti şi pe data de... din Copenhaga? Am mai intrat pe căteva forumuri din statele occidentale şi nici unul nu face acest lucru!
Aş vrea să ştiu dacă există legi care să interzică acest lucru, divulgarea adreselor de IP sau afişarea lor şi dacă da, care sunt acestea, pentru a acţiona în judecată un forum anume.Un moderator şi-a permis să îmi urmărească adresa de IP şi să îmi divulge identitatea!
Vă mulţumesc!