avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Activitate Nicoleta Bordea

Activitate Nicoleta Bordea

Răspuns la discuția Retragerea din SRL
Buna ziua,
Nu vreau sa va sperii dar, trebuie sa stiti ca administratorul unei societati raspunde penal pentru neplata de catre societate a impozitelor catre stat. Problema este ca administratorul nu se poate retrage din functie, el este numit si totodata revocat de catre asociatul unic, in cazul dvs, asociatul strain. Sediul social iarasi nu se poate muta la o alta adresa, decat in baza deciziei asociatului unic. Totusi, puteti depune la registrul comertului o adresa prin care demisionati din functia de administrator, pentru a avea o oarecare dovada ca nu mai reprezentati societatea, dar dvs tot veti figura ca administrator, iar in privinta sediului social nu puteti face nimic, el va ramane la adresa actuala chiar si dupa expirarea contractului de comodat.
Va stau la dispozitie cu alte lamuriri.
Răspuns la discuția Dovada sediu social - documente
Pentru prelungirea dovezii sediului social nu este necasara Hotararea AGA, va fi necesara doar dovada prelungirii contractului prin care s-a stabilit sediul social.

Insa, daca societatea este in insolventa, registrul comertului nu va primi documentele fara acordul administratorului judiciar.
Din pacate este obligatoriu ca cei doi asociati sa semneze o hotarare a.g.a prin care sa va revoce din functia de administrator. Incercati totusi sa-i notificati la domiciliul din acte, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Daca nu obtineti nici un raspuns, puteti sa intocmiti o declaratie prin care aratati ca renuntati la functia de admistrator si impreuna cu dovada scrisorii sa va adresati la ORC pentru a le depune ca si mentionare acte.
Aceasta operatiune insa nu are valabilitatea unei modificari a actului constitutiv, veti ramane administrator. Are doar o valoare de mentionare a unor acte care se vor depune la arviha societatii, si in cazul vreunei probleme sa puteti demonstra oarecum, ca ati renuntat la mandat.
Incercati totusi sa-i gasiti, e mult mai simplu si mai bine!
Răspuns la discuția majorare capital social
In ceea ce priveste neparticiparea asociatului minoritar convocat conform legii 31/1990 la prima Adunarea Generala, el va fi convocat din nou la o a doua Adunare generala, in termenul legal.
Daca nici la a doua nu se prezinta, atunci conform art. 193 alin. 3 din aceeasi lege, se poate hotari asupra ordinii de zi oricare ar fi numarul de asociati prezenti si partea de capital social reprezentata, facandu-se dovezile convocarilor.
Referitor la cooptarea de alti asociati, acest lucru se poate efectua, numai daca asociatul majoritar cesioneaza o parte din partile sale sociale noilor asociati, in conditiile convocarii asociatului minoritar, explicate mai sus.
Cesionarea partilor sociale catre terti se poate efectua cu acordul a 3/4 din capitalul social, deci cu acordul a peste 75% din capitalul social.
Este putin mai complicat, dar realizabil.
Răspuns la discuția Infiintare firma
Puteti sa va declarati sediul social la adresa la care sunteti proprietar printr-un Contract de comodat, chiar daca imobilul este girat.
Contractul de comodat reprezinta imprumutul de folosinta al imobilului, cu titlu gratuit, iar interdictia de instrainare nu afecteaza acest drept al proprietarului, chiar daca banca spune altceva.
In concluzie, nu este necesar acordul bancii.
Daca societatea nu are datorii nici fata de stat nici fata de creditori, puteti incepe sa faceti demersurile pentru dizolvare voluntara si lichidare, conform art. 235 din lg. 31/1990.
Aveti insa nevoie de un certificat de atestare fiscala pe care il elibereaza administratia financiara.
Răspuns la discuția divort
P.S. Urmariti si discutia cu aceeasi tema:
www.avocatnet.ro/content/for...
Răspuns la discuția divort
Ancheta sociala efectuata de autoritatea tutelara are scopul de a arata instantei conditiile in care locuieste minorul.
Consta intr-o vizita in locul unde domiciliaza acesta, si tine cont si de posibilitatile financiare ale mamei si de modul in care este intretinut si crescut minorul.
Asadar acesta ancheta ar trebui sa fie impartiala si sa expuna in mod clar doar situatia de fapt.
Daca lucrurile sunt asa cum le expuneti dvs., atunci eu cred ca exista o sansa de a obtine incredintarea minorului, deci mai discutati cu avocata dvs. despre acest aspect.
Răspuns la discuția lichidare sc
Daca s-a pronuntat deja o hotarare judecatoreasca de lichidare care este inregistrata la ORC, mergeti si depuneti la Registratura ORC o cerere de urgentare a radierii societatii. Nu este nevoie sa cautati lichidator, societatea se va radia in baza hotararii judecatoresti de dizolvare pentru nedepunderea bilanturilor la ORC, daca nu are datorii bineinteles.
Răspuns la discuția act constitutiv asociati
Asociatul dvs. nu putea sa-si vanda partile sale sociale fara acordul dvs., decat in conditiile in care dvs. ati fost convocat la o adunare generala a asociatilor printr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire la care dvs. nu ati dat curs. La o a doua convocare adunarea intrunita poate decide oricare ar fi numarul de parti sociale reprezentate in adunare.

Dar asa cum a spus si colegul meu, depinde foarte mult de prevederile actului constitutiv cu privire la modul de cesionare a partilor sociale.

Sfatul meu este ca dvs. sa obtineti de la Registrul Comertului un Certificat Constatator, de unde va reiesi cine sunt asociatii societatii in prezent.