avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Activitate dana_trifa

Activitate dana_trifa

Buna seara,
As avea si eu o întrebare. Am un PFA, cod 4618, cu contabilitate in partida simpla. Doresc sa descarc ca si cheltuiala deductibila si produsele care le folosesc la promovarea afacerii (sunt produse finite - creme, parfumuri, suplimente alimentare, etc). Cum procedez cu acestea? Le înregistrez ca si plata in registrul de încasări si plati asta e clar. Dar apoi cum procedez? Le înregistrez si in registrul inventar? Logica îmi spune ca va trebui sa fac si bon de consum dar mai departe? Mai trebuie si alte acte?
Mulțumesc.
Va rog spuneti-mi daca este nevoie de vreo autorizatie pentru a pune fluturasi in cutiile postale. Multumesc.
Va rog ajutati-ma unde gasesc formularul de cerere de obtiune pentru PFA. Sau nu se mai complecteaza? Nu l-am gasit nici la finante in formularele lor si nici nu aveam pe cine sa intreb acolo. Suntem in Tara lui Papura Voda unde nimeni nimic nu stie. Vai de noi.
Eu imi infiintez acum un PFA ca sa pot incasa banii dintr-un MLM . As dori sa va intreb: daca eu pe acest PFA pot sa incasez si banii la un reprezentant de al meu ( inscris in reteaua mea)? Daca se poate ce acte trebuie facute ca acest lucru sa fie legal? Si de asemenea cum pot plati sanatatea si pensia pentru aceasta persoana?
Multumesc.
Inca o intrebare: in cazul in care lucrezi si ai carte de munca - trebuie adusa o dovada ( adeverinta) si depusa pentru a nu mai plati pensia? Daca da unde trebuie depusa aceasta dovada?
In ceea ce priveste pensia - tinand cont de suma minima (708 RON) poti alege orice suma vrei? Adica daca ai un venit de 1000 RON/ luna poti alege sa platesti pensia doar din 708 RON?
Si in cazul in care ai un venit mai mic - 400 - 500 RON/luna tot din 708ROn se plateste pensia?
Ajutati-ma va rog cu informatii despre intreprinderea individuala si microintreprindere in ceea ce priveste:
- taxe de deschidere;
- ce impozite si taxe trebuie platite si cand;
- daca pot fi neplatitor de TVA;
- ce acte contabile trebuie tinute si cum se face depunerea lor;
- daca poate functiona si fara angajati;
- taxe de inchidere.

Răspuns la discuția CONTRACT DE COLABORARE
Deci sa inteleg ca daca intr-o luna iei peste 500 RON trebuie sa mergi la somaj si sa declari si in luna respectiva nu o sa mai iei somaj, urmand apoi daca luna urmatoare nu mai ai venit sa continui somajul?
Am vazut si eu discutiile pe forum si am o nelamurire referitor la contractul de colaborare si primirea indemnizatiei de somaj. Daca ai un contract de colaborare si in unele luni castigi sume mai mari de 500 RON iar in unele luni nu castigi nimic. In acest caz ce se intampla? Se face o medie si daca castigul iese sub 500 RON e in regula sau se ia separat pentru fiecare luna?