avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Activitate Wal99

Activitate Wal99

Reclamație notar
M-am adresat unui birou notarial pt o consultație în ceea ce privește dezbaterea unei succesiuni. Angajata notariatului mi-a dat toate informațiile, inclusiv cât mă va costa acest serviciu ( taxe + onorariu), drept pt care am depus cererea. Timp de o lună, angajata a lucrat dosarul cauzei succesorale, am ținut legătura cu ea, am completat dosarul cu actele solicitate. Telefonic, după o lună, m-a anunțat data semnării actelor și un preț majorat considerabil față de cel convenit anterior. Cu alte cuvinte, mă consider șantajată de acest birou notarial și fiind vorba de succesiune nu mai am "opțiunea de a anula cererea".Unde se încadrează aceste aspecte și cui ar trebui să mă adresez?
Răspuns la discuția Citatie pentru decedat
Dar i se poate emite si trimite citatie decedatului in ciuda faptului ca au fost deja intrunite conditiile enuntate de dvs.??
Buna ziua
Este legala procedura prin care o persoana decedata este citata in calitate de parat de catre instanta, care a luat act de acest deces si in care dosar au fost introdusi in cauza mostenitorii? Posibil ca in caz de neprezentare pentru persoana decedata sa fie emis mandat de aducere si chiar sa i se aplice amenda...
Multumesc
Va rog sa-mi spuneti daca utilizarea stampilei de expert contabil pentru vizarea Raportului de cenzor de catre alta persoana decat detinatorul stampilei este legala si unde se poate reclama acest fapt?
1. In cartea de imobil, la pagina aferenta apartamentului X, nelocuit, numele carei persoane se trece?
2. Persoana care lipseste de la domiciliu pe o perioada de 1 luna (locatar permanent, inscris in cartea de imobil), se scoate din cartea de imobil?
Buna seara,as dori sa-mi spuneti ce inseamna prescurtarile din solutia pe scurt:
"respinge recursurile ca nefondate.Irevocabilă. - APB/ŞP".
Buna seara,
din experienta mea de contribuabil corect va pot pune ca evaluarea imobilului declarat nu este obligatorie.Evaluarea imobilului face diferentierea la plata impozitului datorat, astfel ca, prin evaluare, valoarea impozabila a imobilului este actualizata fata de cea neevaluata, care este cea din grila de evaluare a zonei in care se afla imobilul. Impozitul pentru imobilul evaluat este mai mic decat impozitul pentru imobilul fara evaluare. Eu am optat de la inceput pentru impozitul fara evaluare, adica 2% din valoarea impozabila conform incadrarii zonale, astfel ca,pentru o suprafata de 20mp am platit 400 lei in 2016, in comparatie cu anul 2015 cand am platit doar 20 lei. Evaluarea iti creste valoarea impozabila a imobilului, dar iti scade procentul de impozit aplicat. Depinde de suprafata, imbunatatiri, utilitati, etc. care se trec in evaluare si influenteaza valoarea imobilului.
Proprietarul da spre inchiriere societatii comerciale un spatiu. Conform legislatiei in vigoare plateste impozit pe cladiri nerezidentiale. Aceasta suma se poate deduce de catre societatea comerciala sau este cheltuiala proprietarului? Daca proprietarul solicita societatii comerciale sa-i restituie aceasta suma, in schimbul chitantei care dovedeste ca a platit acest impozit, chitanta emisa pe numele proprietarului, societatea comerciala o poate baga in contabilitate?
Timp de 4 ani o persoana este tarata prin Judecatorii si Tribunale, in calitate de parat, in diverese procese civile avand ca si cauze evacuarea si revendicarea imobiliara. Persoana (parat) castiga in fiecare instanta in care este chemata acordandu-i-se si cheltuielile de judecata cerute (onorariu avocat). Pentru faptul ca in toti acesti ani paratul a investit timp, nervi, bani, stres....in toate aceste procese in care a avut castig de cauza, acuzatiile impotriva lui dovedindu-se nefondate, poate cere in plus, pe langa cheltuieli de judecata, daune morale si materiale?
Se taxeaza sau nu de catre OCPIB notarea privilegiului imobiliar?