avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Activitate salmirox

Activitate salmirox

o situatie care pare fara rezolvare la CNAS Timis.... cazul meu
Sunt parinte (mama), locuiesc in Timisoara cu buletin de Vaslui ,iar copilul care lucreaza in Timisoara are tot buletin de Vaslui .
Locul de munca al copilului este Timisoara , la o firma care are sediul central in Brasov . De la aceasta firma din Brasov am primit ADEVERINTA din care rezulta ca mama ca parinte este co-asigurata copilului, ca firma este la zi cu contributiile de asigurari sociale in contul deschis la Trezoreria Brasov.
Am depus toate actele si adeverinta la un dosar la CNAS Timis , si de aproape doua luni nu apare nici o rezolvare pe un motiv(presupus), ca banii de la Brasov nu ar ajunge la Timisoara ci la Vaslui si nimeni nu ma poate ajuta de unde sa incep sa descalcesc problema . Mentionez ca pana in prezent am fost co-asigurata 2 ani in acelasi fel la un alt copil care lucra in Timisoara dar care si-a schimbat locul de munca la 1 noiembrie 2015 iar eu de atunci nu mai sunt asigurata . Va rog sa ma ajutati ce as mai putea face? Nu pot sa cred ca banii de la sanatate se plimba asa prin toata tara , atat de mult timp.
"'documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original si copie '"

in acest caz ar insemna contractul de inchiriere al imobilului care l-am facut cu proprietarul din Timisoara pe o perioada limitata , dar pe o noua CI care ar trebui sa fie valabila 10 ani ce adresa se accepta ? daca nu detin nici o proprietate si este posibil sa ma mut mereu din cauza serviciului
Cartea de identitate imi expira in curand si am unele nelamuriri ,
locuiesc cu un copil cu chirie in Timisoara unde suntem angajati , iar adresa din actuala C.I .este a unui imobil din Vaslui care s-a vandut cu cativa ani in urma dupa un partaj.
Vreau sa stiu ce acte sunt necesare pentru a-mi schimba C.I. la Biroul de evidenta a populatiei din Timisoara ,deoarece cu orasul Vaslui nu mai am nici o legatura.
Am gasit o persoana care sa cumpere jumatate de apartament cu acte , iar banii sa ii dau fostului sot reprezentand jumatatea lui, asta ca sa mai pot ramane eu aici in jumatatea mea cu copiii , o perioada mai lunga pentru a-mi gasi intre timp un loc unde sa ne mutam. Apartamentul nu are intabulare , sunt datorii la incalzire . As vrea sa stiu daca se poate face asa o vanzare cu un act de mana la notar cu acordul partilor la un pret stabilit de noi. Daca se poate ca prin acest act , dupa ce ia banii fostul sot sa rezulte clar ca renunta la jumatatea lui si intabularea , cadastrul si datoriile sa le rezolv dupa aceea ? Si daca aveti idee ce taxe mai trebuie platite in acest caz?
In urma unui proces de partaj s-a stabilit ca partile s-au inteles sa vanda apartamentul si sa imparta banii in mod egal. Procesul a fost deschis de sot deoarece vroia cota 100%. Cand a inteles care este situatia a suspendat procesul in vederea intelegerii sa-l vindem si sa luam cote egale. In momentul de fata eu locuiesc in apartament cu fata care este majora , sotul fiind evacuat la divort din 1996.
Problema este urmatoarea , nu ne intelegem la ce pret sa-l vindem , el vrea sa-l vanda foarte mult sub pret iar eu in functie de piata m-am orientat la cel mai mic pret posibil acceptabil real. Am inscris apart si la o agentie imobiliara. El este interesat sa ia cit mai repede niste bani .
Intrebarea mea este : Poate sa ma forteze cu avocatul lui sa-l vand la un pret subvaloarea lui? Poate sa ma forteze sa grabesc vanzarea, sub pretextul suspendarii procesului intelegand de acolo ca mi-a facut un mare bine ca nu mai vrea 100% desi nici o lege nu i-a dat dreptate ?
Peste 3 luni ies din somaj . Care este perioada minima de reangajare ca sa pot beneficia de o alta perioada de somaj.Am 22 de ani de munca neintrerupta , acum inca mai sunt in somaj . Daca ma angajez undeva 2 luni si ma da afara as putea intra din nou intr-un alt somaj ? Si pe ce perioada? Acum am avut 12 luni.
Are vreo importanta daca ma reangajez in timpul somajului ? si ma concediaza dupa 2 -3 luni?
Răspuns la discuția codul muncii art 65 alin 1
au trecut doar 10 zile , mai este timp
Am lucrat 22 de ani intr-o fabrica cu vesnice probleme , ca inginera , in mai multe compartimente . Am rezistat la multe somaje care au avut loc. Din sute de angajati au ramas vreo suta . In timp datorita crizei si schimbarilor de comportament total al multor oameni mi s-a intaplat ceva care m-a mirat f tare.
Am fost chemata la o sedinta cu vreo 15-20 persoane sefi (barbati )era si juristul si dupa ce mi-a facut doamna manager o teorie ca vorbesc despre ei prea mult in afara serviciului m-au dat afara cf art 65 alin 1 codul muncii , asta pentru ca eu fiind singura cu 2 copii imi fac ei un mare favor ca sa iau somaj, dar motivul real era ca vb prea mult si ca nu-mi place de anumite persoane.
Eu habar nu aveam ce i-a apucat.
Eu acolo acum lucram pe 3 sectiuni , una din ele fiind pt un om cu liceul care era in somaj. Imediat a fost reangajata persoana respectiva . Restul activitatilor mele care erau mai dificile inca se incearca sa fie impartite. M-am intalnit cu soferul fabricii in piata si mi-a zis sa-i dau in judecata pentru ca ei stiu ca am fost inregistrata undeva intr-un magazin sau in birou .
Intrebarea mea este urmatoarea : Ce as avea de castigat daca as demonstra ca au incalcat art 65? Oricum la cat de speriata este lumea cred ca nu as avea nici un martor sa povesteasca cum am fost jignita de fata cu atata lume.
Si erau numai minciuni .
Acum fabrica este in reorganizare judiciara , probabil ca aici au un avantaj pt ca ei au redistribuit munca si au angajat doar pe o sectiune a mea de lucru au angajat pe cineva sigur cu un salar f mic. Eu aveam 900 ron.
va multumesc pentru raspunsul "de groaza" pentru mine dar nu pot sa spun ca nu e logic daca ne ghandim la legi.
O singura nelamurire mai am : divortul s-a pronuntat pe 25 iunie 96 , pe 25 iulie el a achitat apartamentul si pe 25 august a facut recurs la divort. S-a incheiat pe 6 decembrie la Tribunal. Pe 10 ianuarie 97 dupa recurs i-am dat jumatate din bunuri.
Are vreo importanta asta? in sensul ca sa zicem si-a insusit apartamentul in timpul divortului ? Sau de ce nu a facut partaj atunci el? Adevarul este ca mie nici nu-mi dadeau voie sa achit apartamentul la caseria fabricii lui stiind situatia noastra. El fiind angajat acolo i se faceau unele favoruri .
Daca s-ar calcula asa cum spuneti procentual ,fara sa se tina cont de ce preturi erau atunci la apartamente si s-ar mai imparti si ce am platit impreuna eu as ramane cu aproape nimic . Mie mi se pare ca ceea ce a facut el este ceva asemanator cu cum as fi vandut eu bunuri din casa si lui sa nu-i dau decat ceva in bataie de joc. Eu i-am dat poate chiar mai mult de jumatate. Am un act in care a semnat de primire. Sa zicem ca am chitante cu ce-am platit eu in 14 ani. Eu nu stiu daca ar conta si contributia fiecaruia la intretinerea copiilor in cei 14 ani. De exemplu numai eu le-am cumparat tot ce le-a trebuit pentru scoala : calculator , carti imbracaminte etc .
Si nu mai spun ca amandoi poarta ochelari si trebuia sa fac sacrificii ca sa-i cumpar. Timp in care el dadea o pensie foarte mica si foarte rar. Se poate demonstra ce salar avea si ce pensie platea. Deci , nu conteaza deloc contributia cu copiii? Asta in ideea sa mai raman si eu cu ceva .