avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate allexxia

Activitate allexxia

Răspuns la discuția factura fiscala dupa bon fiscal
Multumesc pt raspuns, numai ca nu am gasit articolul in codul fiscal, sa inteleg ca in maxim 30 zile poate cere factura dupa bon?
Salut,
unui client i s-a scos bon fiscal la casa pe produsele cumparate, nu i s-a scos factura deoarece a fost intrebat daca doreste iar el a spus ca nu doreste. Dupa 15-20 zile calendaristice se razgandeste si se prezinta cu bonul fiscal la supermarket si spune ca doreste sa i se faca factura dupa bonul de cumparaturi de acum 15 zile. La au supermarket presupune mai multi pasi si anume:
- trebuie facut retur la bonul respectiv;
- produsele poate au suferit modificari de pret;
- trebuie sa i se faca factura proforma;
- se taie dispozitie pt toata suma de pe bon;
- dupa care urmeaza sa mearga la casa sa i se faca factura.

Intrebarea mea este daca exista o legea in care se stipuleaza daca se scoate un bon fiscal la un client in cat timp are voie prin lege sa vina la un supermarket si sa solicite factura pt. bonul pe care la cumparat acum 15 zile.Se poate scoate factura si dupa 30, 45, 60 zile?? Este obligat supermarket-ul sa-i intocmeasca factura?? Exista o lege in acest sens??

Va multumesc anticipat!
Discuție retururi in 48h
Buna seara! reprezint un magazin retail, sunt obligat prin lege sa accept un retur in 48h? va rog sa specificati care ar fi acea lege, am cautat in legea 449/2003 si nu specifica ca trebuie sa accept returul.
Multumesc pentru raspuns!
"Serveşte ca:

- document de înregistrare operativă a încasărilor şi plăţilor în numerar, efectuate prin casieria unităţii pe baza actelor justificative; [...]"

da, asta se trece in registru nostru, dar firma care isi vrea banii inapoi este cumva obligata sa-mi emita chitanta pe aceea suma?
pentru ca eu stiam ca fiind persoana juridica trebuie sa emita chitanta, iar daca era persoana fizica faceam decat dispozitie de plata catre casierie.
este corect asa?
Răspuns la discuția Concediu de crestere a copilului
multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua,
Am inteles din aceste postari ale dumneavoastra ca pentru cazul in care o firma trebuie sa restituie cash banii incasati pentru un produs, se face stornare pentru acea factura iar firma care incaseaza banii inapoi trebuie sa emita chitanta pentru acei bani. Corect, nu?
Stiti cumva in ce lege este scris asta? Daca se poate, va rog mult sa-mi indicati paragraful din lege care specifica asa ceva.
Multumesc mult.
banii incasati sunt trecuti prin casa de marcat, ca la hypermarket.
inteleg ca se storneaza factura initiala dar intrebarea era daca firma care vrea banii inapoi cash este obligata sa dea chitanta pentru acea suma restituita?
exista scris asta in vreo lege, stiti unde anume?
imi trebuie exact extrasul de lege daca se poate.
Multumesc.
as vrea sa stiu daca o firma plateste cash,iar dupa ce plateste isi vrea banii cash inapoi deoarece nu este multumit de produs, firma care isi doreste banii trebuie sa taie chitanta pentru a intra in posesia banilor? scrie undeva acest lucru?exista o lege?
Răspuns la discuția concediul de crestere a copilului
Buna ziua,
Tocmai am aflat ca sunt insarcinata. Din pacate contractul meu de munca a fost incheiat in data de 31 ianuarie 2010. Urmeaza sa inchei un nou contract de munca dar datorita faptului ca s-a schimbat legea o sa mi se deschida noul contract de munca cu data de 01 aprilie 2010 (cel mai probabil).
Daca inchei un contract de prestari servicii pentru perioada ianuarie - martie si imi platesc darile aferente voi putea beneficia de concediu de crestere a copilului?
Adica voi avea continuitate pentru acele 12 luni prevazute pentru concediul de crestere a copilului?
Se poate inregistra acum la ITM un contract de prestari servicii incheiat in luna ianuarie?
Veniturile trecute in acel contract vor fi luate in considerare la calculu indemnizatiei pentru cresterea copiulului ?
Daca nu se poate inregistra un astfel de contract exista o alta posibilitate agreata de ITM astfel incat sa se treaca cu venituri si lunile ianuarie, februarie si martie?
Va rog mult ajutati-ma!
Va multumesc.
Buna ziua,
Tocmai am aflat ca sunt insarcinata. Din pacate contractul meu de munca a fost incheiat in data de 31 ianuarie 2010. Urmeaza sa inchei un nou contract de munca dar datorita faptului ca s-a schimbat legea o sa mi se deschida noul contract de munca cu data de 01 aprilie 2010 (cel mai probabil).
Daca inchei un contract de prestari servicii pentru perioada ianuarie - martie si imi platesc darile aferente voi putea beneficia de concediu de crestere a copilului?
Adica voi avea continuitate pentru acele 12 luni prevazute pentru concediul de crestere a copilului?
Se poate inregistra acum la ITM un contract de prestari servicii incheiat in luna ianuarie?
Veniturile trecute in acel contract vor fi luate in considerare la calculu indemnizatiei pentru cresterea copiulului ?
Daca nu se poate inregistra un astfel de contract exista o alta posibilitate agreata de ITM astfel incat sa se treaca cu venituri si lunile ianuarie, februarie si martie?
Va rog mult ajutati-ma!
Va multumesc.