avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters135221

Activitate ContSters135221

Răspuns la discuția mostenire retroactiva
Din ce ne spuneti, puteti sa faceti demersuri juridice pentru a obtine drepturile ce vi se cuvin. Calea potrivita ar fi recomandat sa o stabiliti cu avocatul dvs, care, in functie de acte va poate spune cum este mai bine sa actionati.
Da, termenul de recurs se prelungeste doar pentru succesorii partii in litigiu. Ar fi indicat sa ne dati mai multe detalii, pentru a va putea indruma concret.
Răspuns la discuția infractiuni rutiere
Aveti toate sansele sa obtineti o condamnare cu suspendare, depinde de antecedente (ati spus ca nu aveti, ceea ce va este favorabil), de atitudinea dvs pe tot parcursul procesului, de atitudinea dvs in general in societate (la locul de munca, etc), precum si de modaliatea de formulare a apararilor.
Răspuns la discuția Ridicare ABUZIVA masina
La montarea oricarui indicator de circulatie trebuie respectate prevederile legale, fiind obligatoriu acordul politiei rutiere. Puteti solicita Primariei - Directia Generala Infrastructura si Servicii Publice sa va informeze cu privire la inlocuirea indicatorului. Apoi, avand in vedere si toate celelalte aspecte de fapt si, bine argumentat in drept, puteti sa promovati o cerere de chemare in judecata in vederea repararii prejudiciului.
Răspuns la discuția executare silita imobil
Noi consideram ca actiunea promovata de debitor nu este altceva decat un tertip. Oricum, atat timp cat nu se pune in discutie dreptul de proprietate asupra imobilului, debitorul poate sa se judece cat vrea si cu cine vrea, dvs continuati executarea silita. Nu stim excat ce va spune executorul, insa se poate fixa si prin alte metode pretul imobilului pentru pornirea licitatiei. Insistati in executarea silita.
Răspuns la discuția inchiriere teren
Trebuie sa respectati si drepturile mostenitorilor si asta chiar daca nu s-a dezbatut succesiunea.
In ceea ce priveste problema cu care dvs va confruntati, opinia noastra este in sensul ca aveti oricum toate sansele sa castigati un proces pornit impotriva asiguratorului. Noi vedem putin altfel situatia dvs si, de aceea va sfatuim ca, mai inainte de promovarea cererii de chemare in judecata, sa efectuati reparatia masinii (vopsirea integrala) achitand dvs contravaloarea facturii. Apoi, promovati actiunea solicitand instantei sa oblige societatea de asigurare sa va achite contravaloarea reparatiei, dobanda legala, precum si cheltuielile de judecata.
Motivul: daca porniti actiunea acum, veti solicita obligarea paratei la efectuarea reparatiei. Procesul este de durata. Intre timp, va poate expira inspectia tehnica periodica (ITP- cu termen de valabilitate 2 ani), iar din cauza aspectului necorespunzator al masinii un nou aviz nu veti putea obtine, ceea ce inseamna ca vi se interzice punerea in circulatie a auto (la finalizarea procesului este posibil sa constatati ca masina este degradata ca urmare a faptului ca nu ati folosit-o).
Trebuie sa mai aveti in vedere si:
1. Daca ati incheiat contractul de asigurare cu plata in rate, trebuie sa il respectati intocmai.
2. Cand va veti alege service-ul auto ar fi bine sa gasiti unul care colaboreaza cu asiguratorul, pentru ca devizul sa fie intocmit cu ajutorul sistemului informatic AUDATEX sau EUROTAX (acestea doua fiind agreate de societatea de asigurare).
3. Inainte de introducerea auto in service este indicat sa apelati la un expert tehnic auto autorizat care sa va intocmeasca un proces verbal de constatare a daunelor (am inteles ca asigurarea nu a procedat in acest sens).

Cat priveste invocarea de catre asigurator a efectuarii testului poligraf, asta nu este altceva decat o metoda de intimidare, pe care la un moment dat o puteti specula.
La noi, testarea poligraf este facultativa, se efectuează numai cu acordul scris al persoanei, iar refuzul examinării nu incumbă efecte juridice.
Răspuns la discuția Revizuire
Da, insa trebuie sa se incadreza in motivele prevazute de art. 322 din Codul de procedura civila.
Răspuns la discuția Partaj - cerere de interventie
Daca ne dati mai multe detalii legate de partile in litigiu si de obiectul acestuia, putem sa formulam o opinie precisa. In ce priveste cererea accesorie, aceasta are avantajele si dezavantajele ei, in sensul ca, apoi, veti fi tinut de apararile reclamantului, fara a putea formula propriile aparari, cai de atac, etc.
Răspuns la discuția Partaj - cerere de interventie
Da, se pot face cereri de interventie.