are dreptul la pensie de urmas, un copil al defunctului ( copilul are varsta de 53 de ani, este in grad II de handicap psihic, asa s-a nascut si nu a lucrat niciodata.
Buna ziua! as vrea sa stiu daca se poate pune interdictie si cum impotriva unuia dintre mostenitori care de 4 ani foloseste numai el un teren, pe care se afla mostenitori mai multi dar nu au deschis succesiunea( o parte dintre ei nu sunt in tara). mentionez ca cel care foloseste terenul o face abuziv fara acordul celorlalti.
nu a trecut un an de la deces, au trecut 2 luni. nu a avut loc nicio succesiune pana in prezent
Buna ziua!
Tatal meu a decedat, el se afla la a doua casatorie dar nu mai are alti copii, eu fiind singurul lui copil. El avea in proprietate un teren arabil, mostenit de la parintii lui. Intrebarea mea este daca, actuala sotie are drept de mostenire la acel teren, tinand cont ca nu este un bun realizat in timpul casatoriei cu ea si daca ea imi poate interzice mie accesul la acel teren? ( am vrut sa plantez ceva acolo si nu mi-a dat voie sa intru spunandu-mi ca nu am acte, dar ea are???? mentionez ca nu am facut succesiunea , au trecut decat 2 luni de la decesul tatalui).
Multumesc!
Buna ziu. Daca nu am primit alocatia de stat pentru copii timp de 6 ani din cauza intrgistrarii tardive a nasterii copilului acum pot sa primesc alocatia retroactiv???
Multumesc.
Buna ziua. Am primit o instiintare de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Ilfov prin care mi se aducea la cunostinta ca un teren de-al meu a trecut in posesia altor persoane in baza unei conventii, apoi se pomenea ceva si de un act vanzare cumparare toate aceste acte fiind facute la bpn [editat - pe forum nu e permisa identificarea pesoanelor cu care aveti probleme].
Ce pot face si unde sa ma adresez, sa vad ce acte au fost facute si cine le-a semnat deoarece eu m-am ales cu terenul instrainat pentru ca eu nu am semnat niciun act cu nimeni, nu am fost in biroul niciunui notar public. ma pot adresa oficiului de cadastru sa opreasca intabularea???
as vrea sa ajut parintii unei fetite care nu are certificat de nastere si nu poate fii inscrisa in clasa pregatioare deoarece nu are certificat de nasere, fetita avand 6 ani. Unde se pot adresa parintii? si daca ma puteti ajuta cu un model de cerere in care acestia sa primeasca ajutor specializat gratuit tinand cont de faptul ca parintii au studii primare, sunt someri amandoi si au in ingrijire 3 copii minori.
Multumesc.
Fiul meu a fost batut de un coleg. i-am scos cerificat m.l. in care i s-a dat 3 zile de ingrijiri medicale. in plangerea pe care am facut-o am solicitat despagubiri morale si civile din partea agresorului si a parintilor acestuia.
Cand am primit ordonanta de la procuror am vazut ca respectivului agresor i s-a dat o amenda administrativa de 500 de lei iar de despagubirille pe care eu le-am cerut nu s-a pronuntat nimic.
intrebarea mea este daca mai pot face plangere impotriva acestei ordonante in care sa solicit din nou sa se aibe in vedere si despagubirea????? mentionez faptul ca am platit toate investigatiile pe ca i le-am facut fiului meu inclusiv ceva medicamentatie.
La ce distanta de razor se poate construi un imobil.
Daca am mandatat o persona printr-o procura sa se ocupe de vanzarea unui teren si acea persoana nu duce la indeplinire sarcinile de vanzare catre un posibil client,eu ca posesor direct al terenului pot fi tras la raspundere pentru neachitarea de sarcini a mandatarului meu fata de un posibil client?????
MULTUMESC