avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate Iuliana Colceriu

Activitate Iuliana Colceriu

Răspuns la discuția dreptul muncii
In cazul in care semnati demisia nu mai beneficiati de ajutor de somaj.
Decizia de incetare a colaborarii din partea dvs, respectiv demisia, va apartine in totalitate.
Răspuns la discuția reangajare
Va trebui sa faceti dovada reangajarii prin copia contractului individual de munca si prin adresa din partea societatii.
De asemenea trebuie sa va completeze la zi carnetul de munca(daca aveti) cei de la AJOFM.
Acest termen ar trebui sa existe specificat in procedurile interne sau in regulamentul de ordine interioara. Societatile private se bazeaza cu precadere pe Codul Muncii si Contractul Colectiv de munca unic la nivel national 2007-2010. Acestea nu prevad un astfel de termen.
Răspuns la discuția SCIMBARE LOC DE MUNCA
Pentru cartea de munca puteti sa emiteti o declaratie pe proprie raspundere ca se afla la vechiul angajator si ca o veti preda noului angajator imediat ce veti intra in posesia ei.
Răspuns la discuția concediere in baza art 61 lit c
ce functie detine salariatul?
atat timp cat exista un document de la o institutie abilitata, iar jobul pe care il are angajatul este incompatibil cu recomandarile, angajatorul poate dispune concedierea.
Nr.de absente nemotivate care duc la concediere este cel prevazut in Contractul colectiv de munca unic la nivel national 2007-2010 sau in CIM. Daca nu s-a prevazut, preferabila ar fi o sanctiune mai mica, un avertisment sau reducerea salariului, in urma cercetarii disciplinare.
Se demareaza procedura de cercetare disciplinara: se intocmeste referat constatator, se trimite convocarea, urmand cercetarea propriu zisa in urma careia se poate dispune incetarea disciplinara a contractului pentru absente nemotivate. Daca va contesta decizia in instanta, va trebui sa dovediti ca prezenta lui era absolut necesara in perioada in care a absentat.
Pe statul de plata va fi trecut cu absente nemotivate.
Răspuns la discuția contract de munca
Contractul de munca trebuie semnat atat de angajator cat si de angajat. Daca nu ati semnat pana acum, inseamna ca nu vi s-a intocmit.