avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Activitate smart43ro

Activitate smart43ro

Răspuns la discuția calcul contributii sociale 2011

(2022x35%) / nr.zile lucratoare luna x 10.5% x nr.zile lucratoare concediu medical.
2022=salariu mediu pe economie

Răspuns la discuția calcul contributii sociale someri

(2022x35%)/nr.zile lucratoare lunax10.5%xnr.zile lucratoare concediu medical
2022=salariu mediu pe ec

(2022x35%)/nr.zile lucratoare lunax10.5%xnr.zile lucratoare concediu medical=D>
2022=salariu mediu pe ec
Subiect: calcul contributii asigurari sociale din indemnizatiile de concediu medical somaj
buna seara!
Va rog sa-mi spuneti parerea d-voastra legat de calculul contributiilor sociale conform noului cod fiscal,aferent indemnizatiei de concediu medical al persoanelor aflate in somaj indemnizat!
Ce se schimba din vechea formula de calcul : (600/nr. zile lucratoate luna) x10.5%x nr.zile lucratoare de concediu medical)?
Cuantumurile deducerilor ptr calcularea impozitului de 16% raman neschimbate de la 01.01.2011?
Va multumesc anticipat ptr rabdare si intelegere!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
buna seara!
Va rog sa-mi spuneti parerea d-voastra legat de calculul contributiilor sociale conform noului cod fiscal,aferent indemnizatiei de concediu medical al persoanelor aflate in somaj indemnizat!
Ce se schimba din vechea formula de calcul : (600/nr. zile lucratoate luna) x10.5%x nr.zile lucratoare de concediu medical)?
Cuantumurile deducerilor ptr calcularea impozitului de 16% raman neschimbate de la 01.01.2011?
Va multumesc anticipat ptr rabdare si intelegere!
buna seara!
Va rog sa-mi spuneti parerea d-voastra in legatura cu formula de calcul a contributiilor sociale (someri indemnizati aflati in concediu medical), in conformitate cu noul cod fiscal,aplicabila de la 01.01.2011. Ce se schimba fata de cea veche : (600/nr.zile lucratoare luna)x10.5%x nr.zile lucratoare de concediu medical ? De asemeni as avea rugamintea sa-mi spuneti parerea d-voastra si in legatura cu cuantumul deducerilor ptr impozit.Ramane valabil vechiul tabel? Va multumesc anticipat!
in baza unor acte doveditoare,orice ruda de gr 1(sot-sotie etc),poate primi o procura eliberata de AJOFM.
buna ziua!
Daca,concediul de maternitate este in continuarea celui de risc maternal(cronologic),pentru calcularea indemnizatiei se poate pastra aceasi baza de calcul?
Răspuns la discuția concedii medicale
CJAS Tulcea mi-a refuzat la plata certificatul medical cu bifa x la initial eliberat de spital deoarece l-am calculat ca fiind in continuare deoarece codul de diagnostic era neschimbat fata de precedentul care avea continuitate cronologica.Cand i-am spus ca e logic ca nu e vorba de concediu initial si ca probabil medicul a gresit bifarea mi-a cerut sa merg la medic sa-i cer sa faca modificarea;acolo am aflat de la asistenta medicului care mi-a spus pe un ton atotstiutor ca nu poate pune continuare cand se vede clar parafa care atesta spitalizare si automat "initialul"ca asa prevad normele si ca nu are timp sa dea consultatii "contabile".Am plecat spasita si de atunci tot incerc sa ma dumiresc!!dar....In normele de aplicare a 158/2005 spune clar ca baza de calcul a indemnizatiei se reface doar cand se schimba codul de diagnostic sau cand exista intreruperi cronologice intre cerificate!?
care este temeiul legal in baza caruia concediile(certificatele)medicale eliberate de spitale sunt exclusiv initiale, cand OG233 defineste concediul medical initial ca fiind acela care se emite ptr o noua afectiune ori cand nu vine in continuare altuia?Nu am reusit sa gasesc o legislatie care sa prevada in mod explicit asa ceva dar medicii si CAS sustin ca asa trebuie?Daca au dreptate,in conditiile in care pacientul are pana la data internarii un alt certificat de concediu cu acelasi cod de diagnostic,pentru cel eliberat de spital ca initial trebuie refacuta baza de calcul penalizand pacientul ptr ca starea sanatatii i s-a inrautatit si a necesitat internarea?Va multumesc anticipat;)