Va multumesc din suflet.
Asta ma intersa.
Pot sa dau actul de spatiu din Ilfov pentru sediul social insa declaratiile le pot depune in Bucuresti cu adresa din actul de identitate?Am inteles bine?
As dori daca aveti amabilitatea sa ma ajutati cu niste raspunsuri in ceea ce priveste infiintarea unui pfa.
1)In primul rand m-ar interesa: daca am studii superioare economice fara a fi membru ceccar sau ceva pot sa-mi infiintez un pfa pt servicii contabile?
2)Adresa din actul de identitate este pe Bucuresti insa eu nu locuiesc la acea adresa ci in afara Bucurestiului(un prieten care locuieste s-a oferit sa-mi faca actul de identitate la adresa lui).Daca infiintez un PFA la sediul social pot trece adresa din actul de identitate?Trebuie acordul cuiva pentru asta?La registru iti cere vreun astfel de acord?(acordul proprietarului)?Cans merg sa infiintez pfa-ul imi trebuie contractul locuintei sau este suficient actul de identitate?
In plus firma la care doresc sa ma angajez vrea sa colaboreze numai cu persoane care locuiesc in Bucuresti,acestora,infiintandu-le PFA pe costul lor.
3)As putea spre exemplu sa deschid pfa la adresa din Bucuresti si sa las o adresa de Ilfov(de ex) pentru eventualele controale ce vin din partea Fiscului etc?
Personal cred ca aceste servicii fac parte din categoria "servicii intangibile" taxabile la locul beneficiarului regula B2B-taxare inversa deci(asta in cazul in care si dvs sunteti tot o persoana impozabila)
1) din UE, persoana juridica cu UE VAT ID- scutit de tva daca intocmiti dvs factura (taxare la locul beneficiarului)
2) din UE, persoana fizica, fara UE VAT ID-regula B2C la locul prestatorului
3) non UE, persoana juridica cu VAT ID -scutit de tva daca intocmiti dvs factura(taxare la locul beneficiarului)
4) non UE, persoana fizica, fara VAT ID -regula B2C la locul prestatorului
Tineti cont si de natura serviciului daca acesta se incadreaza la exceptii de la regulile generale