Tie ti s-a comunicat somatia prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire? Banuiesc ca daca ti-au comunicat-o tie cu confirmare de primire, asa au comunicat-o si celeilate parti, asa ca poti sa ceri investirea cu formula executorie.
pag. 44, Dreptul familiei, Filipescu - " S-a decis ca munca depusa in gospodarie si pentru cresterea copiilor este o componenta a contributiei unuia sau a ambilor soti la dobandirea bunurilor comune si se apreciaza in ansamblul probelor ce se administreaza pentru >stabilirea aportului fiecarui sot"
dupa cum spui tu ar insemna ca femeia care a fost casnica si s-a ingrijit doar de gospodarie si de copii sa beneficieze de 1/2 din bunurile dobandite in timpul casatoriei, chair daca sotul a avut un salariu foarte mare. Nu poti sa spui ca daca un sot are 50 mil salariu, iar celalalt 3 mil, dar s-a ocupat de gospodarie si de cresterea copiilor, imparti in doua parti egale bunurile comune. Munca femeii in gospodarie e evaluata in functie de salariul pe care sotii l-ar fi platit unei menajere si bone pe care le-ar fi angajat daca femeia nu se putea ocupa de copii.
la stabilirea contributiei fiecarui sot la dobandirea bunurilor comune se va tine seama si de aceasta munca depusa de sotie, dar nu inseamna ca fiecare sot va lua jumatate.
In anul 2000 moare x, ramanand o sotie supravietuitoare si 2 copii (A si B). Nu se face succesiunea dupa x, dar in succesiune intra doar un apartament cu 3 camere si mobila din el (bunuri comune obtinute in timpul casatoriei). Din aceasta succesiune lui A i-ar reveni 3/8, in calitate de descendent.
In august 2001 se casatoreste unul din cei 2 copii (A), iar in septembrie 2001 moare. Nu s-a facut succesiunea nici dupa moartea lui A. A impreuna cu sotia nu au avut bunuri comune pt ca in interval de o luna de la casatorie nu au avut timp sa achizitioneze, iar in aceasta perioada de o luna, A a stat 3 saptamani in spital. Banii obtinuti de cei doi de la nunta, suma de 2000 de euro, a fost depusa la banca pe numele surorii lui A care i-a folosit pentru cheltuilelile de spitalizare si pomenile care s-au facut din 2001 pana in 2006
Sotia lui A cere in 2006 suma de 1000 de euro plus dobanda, partea ei din mostenirea lui A. Sotia lui A are dretul la 1/3 din succesiunea lui A, venind in concurs cu mama si sora acestuia.
Cum ar putea dovedi ca a acceptat succesiunea dupa A? Ea nu a participat cu bani la nici una din pomenile care s-au facut pt A. Stiu ca nu se considera acceptare tacita participarea la pomeni, dar ar avea sanse sa obtina ceva intr-un proces de partaj.?Ce ar putea face sora si mama lui A ca sa o impiedice sa obtina ceva?
Mama lui A vrea sa vanda apartamentul pe care l-a dobandit impreuna cu x si nu poate sa o faca fara a face, in prelabil, succesiunea.
Sper ca m-am facut inteleasa, daca nu, va mai ofer si alte informatii care v-ar putea ajuta sa-mi dati un raspuns.
Va multumesc!
contractul se poate investi cu formula executorie si banca va putea sa -l puna in executare. Daca nu achiti ratele o anumita perioada stipulata in contract vor apela la un executor putandu-se institui poprire pe salariu sau iti poate vinde bunuri din casa daca nu ai bani sa achiti ratele restante.
Bunurile comune se impart in functie de contributia fiecaruia la dobandirea lor. Daca pentru bunurile luate de sot ai acte care dovedesc ca sunt bunuri comune se vor imparti si ele tot in functie de contributia avuta de fiecare la dobandire.
o persoana X depune la data de 8 iunie demisia de la firma unde lucreaza, dar nu primeste nr de inregistrare penttru ea. La data de 3 iulie, anunta firma ca mai vine la serviciu pana pe data de 5 iulie, dupa care nu va mai veni. Pe 5 iulie persoana respectiva nu se mai prezinta la munca la firma. Intre 8 iunie, data depunerii demisiei si 5 iulie a mers la serviciu. Firma refuza sa-i elibereze cartea de munca, spunand ca nu exista inregistrata nici o demisie. La data de 10 iulie, X merege la ITM si reclama faptul ca firma nu vrea sa-i elibereze cartea de munca, desi si-a inaintata demisia in urma cu o luna. Pe 25 august, X primeste o adresa de la firma care ii comunica ca daca nu se prezinta la munca incepand cu 25 august (chiar ziua primirii adresei), i se va desface contractul de munca pentru abateri grave (fosta litera i din vechiul cod al muncii)
Ce trebuie sa faca X?
- sa se prezinte la munca luni, 28 august, (desi in adresa se mentiona sa se prezinte pe 25 august)si sa depuna o noua demisie pt care va lua nr de inregistrare?
Va multumesc1
- sa nu se prezinte la munca si sa astepte rezultatul controlului efectuat de ITM la firma respectiva?
Cum poate evita desfacerea contractului de munca pe motive disciplinare?