as vrea sa stiu daca am dreptul la somaj in cazul in care mi-am dat demisia conform contractului- cu preaviz . Mama mea a lucrat intr-un srl timp de mai mult de 15 ani si acum ar vrea sa-si dea demisia dar ar vrea sa beneficieze si de somaj. Se poate asa ceva, sa-si depuna singura dosarul ?
multumesc mult.
sunt interesata sa-mi infiintez o pfa sau o II pentru a comercializa marfuri nealimentare in targuri. Am citit despre dosarul cu actele care-mi sunt necesare dar am cateva intrebari :
- am nevoie de chitantier si facturier sau pot functiona si cu o casa de marcat ?
- sa presupunem ca m-am hotarat sa merg la targ la x-ulesti, acolo pur si simplu desfac masa plianta si asez marfa sau am nevoie de aprobari de la primaria din satul respectiv?
- daca as infiinta pfa pe numele tatalui meu, care e pensionar , acesta pierde pensia in favoarea pfa? daca nu pierde pensia e musai sa fie cu mine peste tot pe unde merg , si proprietarul pfa ?
Va multumesc din suflet , am nevoie de lamuriri mai ceva ca un batran de 80 de ani... :">
am unfrate din partea tatalui din prima lui casatorie , iar din casatoria cu mama mea suntem 2 frati. Pe fratele initial nu l-am cunoscut deoarece nu a mai tinut relatia cu tatl nostru de cand eram noi f mici. Daca tatal meu va deceda cum se vor imparti bunurile? Mentionez ca nu stiu cum pot da de fratele nostru.
sunt in CIC si urmeaza sa ma angajez la un nou job. dat fiind faptul ca voi avea 30 zile perioada de proba , mi se va suspenda indemnizatia din prima zi de munca ? daca dupa per de proba ma dau afara pierd indemnizatia?
pe contract apare doar semnatura mea iar in dreptul contractantului apare doaar numele reprezentantului firmei; pliantele le-am ridicat din magazinul pt care am impartit pliante, am semnat un proces verbal de predare primire , pot face dovada acestui proces verbal
am incheiat un cntract de colaborare cu o firma de pe net, am impartit pliant si din nu stiu ce motive campania s-a intrerupt inainte de finalizare, termenul limita de plata era de o luna de la finele campaniei, in cateva zile expira termenul iar respectivii nu mai raspund la telefon. In cazul in care nu primesc banii ma pot adresa cuiva tinand cont de faptul ca am incheiat un astfel de contract pe net adica scanat cu semnatura si trimis?
am intrat in CIC din somaj(dupa legea 2010), acum bebe are 1 an si am gasit un job la care as vrea sa merg. Care este ordinea actiunilor mele si unde merg prima data?
trebuia sa anunt la somaj modificarea statutului de CIC/somer sau de asta se va ocupa firma? Si mai am o nedumerire... dupa noul Cod al Muncii , in ceea ce priveste perioada de proba in ce fel ma afecteaza, adica daca dupa o luna de la inceperea activitatii sefii isi dau seama ca nu sunt omul potrivit eu pird de fapt si indemnizatia chiar daca nu am iesit din perioada de proba?
multumesc mult mult de tot