avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Activitate dagy

Activitate dagy

Dacă unul dintre șoferi avea alcoolemie de 0.08 nu se considera infractiune? Chiar dacă numărul de zile este sub 90

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

In procesul penal se va dispune clasarea daca sora dvs nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale.
Pentru despagubiri, puteti negocia direct cu asigurartorul RCA al vinovatului sau va puteti adresa instantei civile.

Accident auto
Bună ziua. Sora mea minora, a fost lovita ușor pe trecerea de pietoni, de o mașină care la rândul ei a fost împinsă din spate de alta mașina a cărui șofer avea alcoolemie de 0.08
Vina pare fi a șoferului din spate. În urma consultului smurd, sora mea, în prezenta bunicii, a semnat ca refuza transportul la spital.
Întrebarea este, putem face ceva sa obținem daune morale? Psiholog, etc, lovituri nu are.
Salutare.

Pe scurt, problema este urmatoarea :
In ianuarie 2020, firma de securitate cu care am contract de paza, a facut o modificare de echipament la sistemul nostru de alarma. Din acel moment, facturile sunt tot mai mari. Aici ma refer la facturile pentru telefonie fixa la Telekom. Am sesizat problema dar nu s-a intamplat nimic. Factura pentru februarie a fost 1350 lei. Am sesizat telekom ca este o gresala si am primit raspuns negativ. Nu este gresala, s-a facturat corest 10700 de impulsuri/minute. Am contactat si firma de paza. Raspunsul lor a fost ca echipamentul este conform si ca nu ar fi vorba de 10700 de minute.
Ce sa fac in continuare? Cei doi furnizori isi arunca vina de la unul la altul.
Bună ziua.
Vreau sa înființez un salon de înfrumusețare care sa funcționeze după următoarele reguli. Stiliștii fac munca voluntara iar clienții nu plătesc. Se adresează celor cu mai puține finanțe disponibile.
Ce forma legala ar trebui sa aibă o asa activitate?
Salutare.
Exista o instituție care sa tina cont de o eventuala reclamație în ceea ce privește munca nedeclarata la domiciliu? Aici ma refer la anumite servicii care au loc în sufragerie și care nu sunt autorizate, avizate și nici impozitate.
Este legal ca Administratia fiscala a sectorului 4 sa emita o instiintare de plata pe numele si CNP-ul unui copil minor(6ani)
In urma cu 7 ani(2007), am obtinut o autorizatie de constructie cale de acces suplimentara pentru un apartament din Bucuresti, situat la parter. Autorizatia exista, am facut si PUD dar la finalul lucrarii, nu am facut receptia. In acest an (2014) am fost chemat la administratia financiara pentru calculul impozitului pe spatiul ocupat (gradina blocului) S-a descoperit lipsa receptiei lucrarii si am fost informat ca este o lucrare ilegala deoarece autorizatia de constructie a expirat in 2008....sa nu mai zic de amenzi si altele....

Ce sfat imi puteti da.
Da, factura exista...stampilta si semnata de ei. Contrct nu am mai apucat a fac... Sper sa fie suficienta factura
Aceasta firma, m-a contactat telefonic, mi-a expus problema pe care vroiau sa o rezolv (ridicare marfa), eu le-am comunicat pretul meu, le-am emis factura si le-am transportat marfa. Acum nu am cu cine vorbi la aceasta firma pentru ca nu se raspunde la telefon. Nici factura mea nici cea de la depozit nu au fost platite.

In aceasta situatie, ma intreb, de ce sa fiu complice, daca am fost angajat sa fac un transport, iar cei de la depozit stiu ca eu nu fac parte din firma X.
Buna ziua,

Acum ceva timp, cineva (firma X) m-a contactat pentru a ridica in numele lor ceva marfa. Am fost la depozit, am dat cu subsemnatul, am ridicat marfa si am livrato la adresa la care ma astepta cineva de la firma X. Intre timp, am fost contactat de cei de la depozit ca marfa ridicata de mine nu a fost platita si ca cei de la firma X nu mai raspund la telefon. Eu am fost recomandat ca si angajat al firmei X. Au inceput amenintarile cu politie, etc. Eu am o factura emisa catre firma X(semnata si stampilata de ei) in care se specifica suma pentru care le fac acest transport. Banii nu i-am primit nici eu, nici cei de la depozit. Acum problema este ca m-au cam speriat cu politia si judecata si etc. Eu stiu ca am dreptate si am actionat legal, dar gandurile rele ma bantuie inca.
Intrebarea este : Eu pot pati ceva din toata afacerea asta? Adica am ridicat o marfa pentru o firma tepara, care probabil nu exista.