avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Activitate Vicktoras

Activitate Vicktoras

Vanzarea de panouri& kituri fotovoltaice
Sunt o firma A care cumpara de la o firma B un kit fotovoltaic in vederea revanzarii catre o persoana fizica C.
Care este cota de TVA pe care firma B o aplica facturii catre firma A?
Stimati domni,
Supun atentiei domniilor dumneavoatra, urmatoarea speta!
In urma cu cinci ani am achizitionat o parte a unui duplex care avea si imprejmuire realizata. Dupa apriximativ doi ani, terenul din spatele casei a fost achizitionat de catre un cetatean, urmat de construirea casei personale. Pana aici , totul parea sa fie normal. Anul trecut, acesta a demarat construirea imprejmuirii propiei propietati, imprejmuire care avea sa atinga gardul meu, in coltul din stanga curtii din spate. In momentul in care am constatat ca cofragul este mai inalt cu o jumatate de metru peste limita gardului meu, am ridicat primul semn de intrebare, acesta (vecinul) spunand ca intentiona sa ne intrebe "daca, pe cheltuiala lui, acceptam sa ridice si inaltimea gardului meu (gad comun, propietate), cu o jumate de metru , ca sa aiba o inaltime unanima pe toata propietatea lui,adica doi metri si jumatate fata de cota amenajata a propietatii mele. Bineinteles ca s-a lovit de un refuz categoric,din partea mea, urmand ca acesta sa incerce sa ma intimideze spunand ca oricum el va ridica nivelul cotei amenajate cu inca o jumatate de metru, peste cota amenajata la data respectiva adica cu jumatate de metru peste cota amenajata a curtii mele, acest lucru ducand implicit la repercusiuni negative asupra propietatii mele si anume, presiunea masei de pamant asupra gardului meu (care in timp poate deluce la fisuri), infiltratii de apa si ridicarea cotei amenajate, ducand la facilitatea trecerii spre propietatea mea, printr-o singura aplecare peste gard.
De curand am intrat in posesia unei informatii prin care vecinul meu a contactat o echipa de constructori pentru construirea in cele din urma a unui gard de delimitare , dar acesta sa fie amplasat pe propietatea domniei lui, dar la o distanta de cativa centimetri de gardul meu, ce ar duce la slabirea fundatiei gardului meu!
Intrebarea este daca aceste acte sunt in contraventie cu legea, cum poate fi oprit din actiunile lui si stoparea actiunilor de genul acesta precum si aducerea cotei amenajate la aceeasi cota ca a noastra!
Mentionez ca acesta a motivat faptul ca nu ar dori sa se vada nimic in curtea domniei lui, dar, tinand cont ca balconul din spatele casei mele este situat astfel incat sa se vada absolut tot in spate, motivatia pe care a notificat-o se loveste de nulitate!
Astept um raspuns din partea domniilor dumneavoastra!
O seara frumoasa si doamnelor si domnisoarelor, o primavara minunata!
Sarut mana! Este voba de un teren, pe care construiesc o casa! Am primit aviz de la compania de distributie gaze! Acum doresc sa ma racordez la reteaua de gaze. Toata istoria se termina la racordarea din reteaua de distributie! Pentru a ma racorda, cei de la distributie mi-au dat ca si solutie racordarea dintr-o conducta care pe planul lor, este situata in afara propietatii mele, dar in realitate conducta cu pricina este chiar pe propietatea mea!
Eu initial, am solicitat sa se faca racordarea dintr-o zona care este in apropierea casei construite! Ei , dau solutie sa ma racordez dintr-o conducta situata la 40 m de constructie, si care este , asa cum am spus este in realitate pe terenul meu, dar in planurile celor de la distrigaz, conducta este in afara propietatii! II pot obliga sa scoata conducta de pe propietatea mea? in cazul in care imi refuza solicitarea de a ma racorda unde doresc eu?
Buna sera! Va supun atentiei urmatoarea speta: am o propietate si am.solicitat dosar pentru gaze la casa. Am solicitat ca racordarea sa se faca dintr- o conducta aflata in apropierea casei, acesta cpnducta fiind lpe un drum de servitute. Solicitarea mi-a fost respinsa , dandumi-se solutie sa se traverseze toata curtea (40 m) , bransamentul facandu-se din conducta din drumul principal. Pana aici, nimic deoaebit! Amanuntul care face diferenta este faptul ca teava de gaze, nu este in fata propietatii, ci , culmea este pe propiwtatea mea! Ceea ce este gresit in planul celor de la distributie!
Cum pot proceda sa ii conving legal sa imi dea aprobare sa trag de unde am solicitat eu, ca sa nu ma gandesc eu, sa le sugerez sa schimbe magistrala de pe pripietatea mea!
Buna ziua!
Rog sa imi spuneti cum pot proceda in urmatoarea speta:
Detin un magazin in Targoviste in zona centrala. In urma unor lucrari de reabilitare a Bulevardului Mircea cel Batran prin fonduri Europene, s-au luat niste decizii care afecteaza activitatea comerciala a multor agenti economici prin interzicerea stationarii in vederea aprvizionarii magazinelor atat a distribuitorilor cat si a curierilor si a clientilor care opreau masina pentru o perioada de maxim 10 minute.
Cum putem ataca acesta decizie a primariei?
In acest moment politia locala a fost delegata sa amendeze masinile care vin si stationeaza in vederea aprovizionarii/achizitiior!
Apreciez anticipat raspunsul dumneavoastra , cu scuzele de rigoare pentru mecoerenta exprimarii!

Buna seara!
Am un PFA, unde ca si angajat am un baiat! Acesta lucreaza cu contract individual de munca. Deoarece merita sa fie promovat, doresc sa ii maresc salariul cat si incadrarea !
Cum este mai bine? Sa schimb contractul de munca sau sa fac act aditional? In legatura cu modificarea contractului de munca din iulie-august 2021, el trebuie sa adere la un fond privat de pensii? Ce trebuie intreprins in acest scop, daca raspunsul este afirmativ?
Multumesc pentru rabdare si ajutor!
Cu drag!
Intrebarea mea, din aceasta seara este legata de impozitarea cladirilor si a terenului. Cum pot verifica daca terenul detinut si casa au fost corect incadrate la zona de impozitare?
Care sunt criteriile de incadrare la o zona de impozitare!
Buna ziua!
Am o activitate comerciala intr-un magazin cu produse nealimentare! Zilnic, ascult radio pe internet la diverse posturi pentru a fi la zi cu stirile! Am fost vizitat anul trecut de un domn inspector care m-a instiintat ca incepand din acel moment trebuie sa platesc o taxa la UPFR pentru ascultarra muzicii ambientale. De curand am descoperit un post de radio din Grecia fara reclame destinat muzicii ambientale la care daca vreau pot sa beneficiez si de ascultarea fara reclama propie (a postului de radio) in schimbul unei taxe. Daca ascult acest post de radio, mai trebuie sa platesc si la UPFR? Dar daca ascult de pe youtube?

Cu riscul de a repeta aceste intrebari,
Va multumesc anticipat!
Victor
Stimati domni,
Situatia de fata este o situatie noua si legile, ca de obicei sunt imterpretabile.
Cazul de fata imi da batai de cap in senzul in care nu stiu daca declaratia angajatorului pe care o am este suficienta sau legal constituita.
Eu, ma ocup cu achizitiile, si lucrez la o firma de constructii.
Buna functionare a firmei, ascunde deseori situatii neprevazute.
Astfel eu trebuie sa ma deplasez de la sediul firmei sin diverse locuri ( banca, magazine de tot felul-care mai sunt deschise- vama si depozile de materiale)
De la angajator am primit o adevetinta angajator in care prevede ca eu desfasor activitatea la sediul firmwi si ma deplasez de la domiciliu catre firma si inapoi, dar si in diverse locuri in privinta aprovizionării.
Este corect, sau care este formularea corecta?
Multumesc anticipat!
Victor Stuparu
Bună seara!
Fiica mea a fost invitata în Anglia pe perioadă sărbătorilor de iarna
de o prietena de familie. Aceasta a solicitat o copie a pașaportului în vederea cumpărării biletelor de avion dus-întors!
Vârstă fiicei mele este 16 ani și 7 luni.
II este necesar însoțitor de zbor?