am si eu o problema pe care doresc sa o clarific.
am fost urmarit penal din anul 2008 pana in anul 2011 cand s-a comunicat rezolutia procurorului ce s-a ocupat de caz. am fost cercetat pt infractiuni prevazute de "art 215/1 CP si art 290 CP", pt delapidare cu o suma de 4000 lei. rezultatul a fost ca inceteaza urmarirea penala si scoaterea de sub urmarire penala. totodata, mi-a aplicat "sanctiune cu caracter administrativ " si anume o amenda "in cuantum de 1000 lei ce urmeaza a fi executata conf art. 442 CPP".
Ma intereseaza daca aceasta sanctiune este trecuta in dosarul meu penal. daca scot un cazier apare aceasta in el?
eu nici nu am platit aceasta amenda pana acum, rezolutia fiind din iulie 2011. Daca apare la cazier in cat timp se prescrie acesta din cazier?
vreau sa imi infiintez o firma si dupa cum stiti am nevoie si de cazier. Si daca imi apare aceasta amenda pot sa dau acea declaratie pe propria raspundere cum ca nu sunt inscris in cazier cu antecedente?
Dar atunci cand banca face vre-o procedura, ma instiinteaza si pe mine? de ceva timp sunt sunat de o firma de recuperare a creantelor. Exista un nou termen de prescriptie decand a trimis dosarul meu catre instuturia de recuperare? sau termenul este de la ultim mea plata?
Vreau sa stiu daca si dupa cat timp se poate prescrie o datorie a unui credit bancar. Am un asemenea credit contractat in 2008 si dupa aceea ramanand fara servici nu am mai platit decat prin 2010 cateva rate restante. Dupa aceea nimic deoarece nu am deloc posibilitatea. Se poate prescrie un asemenea credit? sau pot scapa de aceasta datorie dupa o anumita perioada de timp? care ar fi aceasta?
Se poate face asigurare dar numai RCA nu si Casco, insa la RCA aceasta trebuie facuta "in vederea inmatricularii" pe numele Dvs. Lucrez in asigurari si stiu asta cu siguranta. Luati legatura cu orice agentie de asigurari
In legatura cu dobandirea autoturismului nu va pot ajuta, ma depaseste.
Am luat o amenda de circulatie in luna noiembrie 2010 pentru care ma consider nevinovat. Am depus contestatie la judecatorie in termenul legal dar nu am angajat nici un avocat. Am vb cu cineva dar nu l-am mai contactat dupa aceea. Primul termen l-am avut pe 17 febr iar urmatorul pe 07 apr parca. Daca nu imi angajez un avocat voi primi unul din oficiu sau voi pierde din start procesul? Mentionez ca nu am depus decat acea contestatie (facuta de un avocat) in care am specificat ca pot veni cu martori sau poze de la fata locului.
Deci, trebuie sa imi iau un avocat? sau care sunt neplacerile ce pot decurge daca nu imi iau un avocat?
Multumesc mult si astept un raspuns cat mai rezonabil
Am si eu o nedumerire si sper sa ma ajute cineva,
Parintii mei au undeva la tara casa in care locuiesc precum si teren aferent acestei constructii. Ambii mei parinti cunt persoane cu handicap, gradul II (mediu) si conform codului fiscal nu trebuie sa plateasca impozit nici pe cladire nici pe terenul aferent locuintei. Si, cu toate acestea de la primaria de domiciliu a lor au fost informati ca vor nu trebuie sa plateasca impozit pe "terenul aferent cladirii" conform legii. Dar in interpretarea aceleiasi legi au fost informati ca nu sunt scuti de plata impozitului pe "terenul de sub casa". Este ceva absurd in conceptia mea, dar vreau si o parere de expert pentru aceasta situatie. Nu este o suma mare, dar nu vreau ca primaria sa incaseze niste bani pe care nu ar trebiu sa o faca. Puteti sa ma ajutati cu in raspuns cat mai exact?
Vreau si eu sa ma interesez despre un lucru pe care l-am auzut acum cateva zile.
Doar am auzit un zvon ca este in vigoare o lege care stipuleaza faptul ca bugetarii cu salarii mici si foarte mici gen sub 1000 sau chiar 500 lei beneficiaza de consultanta gratuita in cazul unui proces sau in cazul in care vor pierde un proces nu sunt obligati sa plateasca cheltuielile de judecata. Este adevarat ca exista o asemenea lege? Si care este accea??
Astept un raspuns cat mai compex,
O zi buna tuturor