avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate Miruna SRU

Activitate Miruna SRU

Răspuns la discuția indemnizatie CIC
Multumesc!
Răspuns la discuția indemnizatie CIC
Multumesc tare mult pt rapiditate. :)

Pentru locurile de munca "secundare" se acorda indemnizatia de CM doar pe baza copiei?
Buna ziua,

Doresc sa stiu, preferabil din practica, daca pe durata celor 0-12 luni inainte de nasterea copilului am si alte colaborari cu contract de munca pe langa jobul de baza, aceste venituri suplimentare se iau in calcul pt cei 85%? Daca a vazut cineva un astfel de calcul. Cand intru in CM-pre si post natal... unde depun certificatul de CM avand doua joburi? Pt ca niciun medic nu da doua :)

va multumesc
Buna ziua,
am urmatoarea situatie a unui prieten, iubita acestuia a facut un credit pentru niste cheltuieli comune in locuinta, creditul pe numele ei si ratele platite de el, acum relatia lor s-a terminat iar el vrea sa plateasca in continuare partea sa de credit. Exista un mijloc legal, un angajament de plata la notariat, pentru ca ambele persoane sa fie aparate in cazul unor viitoare discutii. El ca si-a onorat datoria morala si financiara si ea ca nu a ramas singura sa plateasca toti banii.

Va multumesc!
Multumesc pentru raspunsuri, asa consideram si eu dar nu intelegeam ce argument a existat de nu au inchis cartea de munca pana acum.
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: o salariata angajata pe durata determinata de un an (1.04.2006-31.03.2007) a ramas insarcinata la aproximativ 2 luni de la angajare. A fost apoi in concediu medical de sarcina si lauzie (cele 126 de zile) pana la data de 31.03.2007 (ultima zi de contract) facand cerere de intrare in CIC cu 1.04.2007.
Intrebarea mea aste: Contractul ei de munca a incetat la data convenita de 31.03.2007 sau este prelungit cu perioada de suspendare prin CM iar la intoarcerea din CIC trebuie sa o reincadram in munca pt cele 126 de zile?
Am "mostenit" aceasta situatie de la colegii mei si cartea de munca a angajatei este neinchisa si inca la noi.
Răspuns la discuția Salariu confidential
pasajul din Codul Muncii se refera la confidentialitatea salariul ca informatie legata de munca celor ce intra in contact cu ea (inspectorii de resurse umane, specialistii salarizare, la angajator in general, etc.) nu la detinatorul salariului. Pentru salariat aceasta informatie nu intra sub incidenta confidentialitatii, poate umbla si cu un biletel prins in piept cu salariul scris pe el. Oricum, ca angajator prevezator, este bine sa cuprinzi o astfel de norma in RI, cu toate ca probarea "infractiunii" este aproape imposibila.
Răspuns la discuția ajutor urgent cor
Pentru PCA si MCA Nu se intocmesc CIM-uri! Ei fac obiectul unei legi speciale si vor avea Contracte de mandat (management). Codificarile conform COR se refera strict la ocupatiile care fac obiectul unui contract de munca respectiv relatii de munca, cu inregistrare la ITM. Deci nu vei regasi in COR coduri pentru aceste "functii".
Răspuns la discuția Nelamurire
In ceea ce priveste indemnizatia pentru cresterea copilului pana in varsta de 2 ani aveti aceleasi drepturi ca ale unui salariat angajat cu contract de munca pentru care sunt platite taxele catre casa de asigurari.
Singurele repercursiuni pot aparea in cazul in care la CIM cu fostul angajator ai o clauza de neconcurenta. iar conf. ei ar trebui sa primesti indemnizatia de neconcurenta si sa ai clar specificate domeniile sau companiile concurente pentru care nu ar trebui sa lucrezi. In rest nu exista repercursiuni indiferent de stadiul in care se afla contractul precedent. Cat despre cartea de munca, fara declaratia ta pe prop. raspundere ca nu mai ai una nu aveau cum sa-ti cumpere si completeze ei alta. oricum asa cum au zis si colegii mai sus fa o cerere la ITM sa te lamureasca.