tgeorgescu a scris:
Cum sa spun, acum ca un avocat sa-l scape cu basma curata nu ar fi bun profesionalism, ci de-a dreptul un miracol. In locul studentului as incerca sa evit proceduri dificile si indelungate si sa intarat cat mai putin pe cei care-mi investigheaza fapta. A gresit, a avut ghinion, plateste. Mai un "nu am bunuri personale", mai o prescriere de datorii, mai un plecat in tari straine si nu va fi atat de greu pe cat i se pare in momentul de fata.
Ma intreb si eu de ce a venit cineva taman de la investigarea fraudelor, ca de obicei a face schimb de fisiere nu e frauda. Frauda e cand pui in vanzare CD-uri si DVD-uri cu materiale piratate. Daca a facut asa ceva sa nu se mai mire ca de ce i-a venit Politia la usa si i-a saltat calculatorul. In acest caz a cautat-o cu lumanarea si povesti ca n-a stiut ce face programul si ca nu stia ca ar fi ilegal sunt praf aruncat in ochii politistilor, mai rau e ca si politistii stiu asta, ii enerveaza si nu mai sunt dispusi sa-l creada cand face pe victima ca sa-i micsoreze pedeapsa.
E o diferenta intre a asculta muzica cu prietenii si a face afaceri ilegale cu materiale piratate.
Am inteles ce doriti a-mi transmite si pentru asta va multumesc.
De piratat doar ce am mentinut am facut (torrent/DC) in rest vanzarea CD/DvD nu am facut ca nu aveam/am/voi avea chef sa ma joc cu legea si pirateria, e destul cate probleme de zi cu zi avem noi toti nu dorim a ne incarca cu alte prostii. De hacker-it nu am facut niciodata asa ceva in viata mea si nici nu voi face (asta mentionez doar sa elimin aceasta tema daca se va mentiona pe undeva). Vorba dumneavoastra, nu are rost sa spun ca "nu e piraterie" ce am facut cu torrent/DC caci oricum dreptatea mereu va fi de partea lor. Asta e, am patit-o si acuma m-am invatat minte, nu mai folosesc asa programe. Totusi ma intreb, ce se fac cu acei utilizatori de pe filelist care sunt "obligati" sa uploadeze X gb daca doresc sa stea acolo si sa downloadeze ce au nevoie, cum de nu sunt si aceea prinsi? Cum de tot in orasul meu cunosc o persoana care are TERRA BITI pusi acolo si nu a fost luat in vizor? Ma rog, pare o coincidenta ca au venit la mine, dar sa trecem peste asta si sa ajug eu la o scurta concluzie din ceea ce m-i s-a relatat mai sus.
Intr-un final daca eu am pus cap la cap un prejudiciu de 3-4 mii de dollari + suma mentionata de domnul
tgeorgescu, acel 6000 si ceva de dollari... da, se invarte in jur de 10 000 dollari care pentru mine este o suma imensa care consider ca nu o voi putea platin astfel probabil ca voi pica intr-un loc unde nu imi doresc sa intru!
In continuare ce va trebui sa fac e sa gasesc un avocat pe care imi voi permite sa il platesc sau sa cadem la o intelegere convenabila pentru ambele parti, sa facem o investigare si sa vedem ce se poate realiza in situatia de fata. Din cate am inteles, momentul de fata inca este investigat cazul meu si se cauta probe ?!? sau ce cauta ei... nu imi pot da seama.
Bun, si daca nu va suparati, as dori sa stiu un raspuns la o intrebare stupida din partea mea, daca am si muzica romaneasca si muzica straina (printre care concerte de house/trance/techno/electro care din cate stiu sunt GRATIS si nu necesita licenta, poate stiu eu gresit, rog o corectare) se vor lua in considerare ambele sub egida "Uniunea Compozitorilor din Romania"? Sau doar muzica romaneasca intra acolo iar cea straina sub alta egida?
Va multumesc mult pentru sfaturile acordate, imi pare rau, mai mult decat sa va dau un multumesc sau vot nu pot face aici, mi-as fi dorit sa stiu din timp cum stau aceste lucruri,poate as fi reusit sa ocolesc aceasta neplacere.
Cu toata stima
Bela